Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Βιοτεχνολογία και εμβόλια:Η Κίνα ετοιμάζεται για μία νέα εποχή για τα πάντα..
Βιοτεχνολογία και εμβόλια:Η Κίνα ετοιμάζεται για μία νέα εποχή για τα πάντα..

Βιοτεχνολογία και εμβόλια:Η Κίνα ετοιμάζεται για μία νέα εποχή για τα πάντα..

Και ενώ υπάρχει ξανά… ανησυχία για την ξαφνική έξαρση της πανδημίας στην Κίνα και παρέμβαση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.)οι Κινέζοι πέραν τω νιών δείχνουν να θέλουν το προβάδισμα και στην δημιουργία φαρμάκων/εμβολίων σε μια κίνηση που επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα στον πλανήτη και στην Υγεία!

Ο Κινεζοαμερικανός βιοχημικός Wang Xiaodong λέει ότι η κινεζική έρευνα προχωρά στην ανάπτυξη καινοτόμων νέων φαρμάκων και ότι η κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια αναστάτωση παρόμοια με αυτή που παρατηρείται στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας!

Η Κίνα έχει τώρα 10.000 μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις που ερευνούν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νέων φαρμάκων στον κόσμο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Όπως σημειώνεται στο South China Morning Post, η Κίνα θα οδηγήσει την επόμενη ερευνητική έκρηξη στα καινοτόμα φάρμακα, χάρη στις εντατικές επενδύσεις, τις επιστημονικές προόδους και τους επιμελείς ερευνητές!

Ο Wang είναι επίσης συνιδρυτής της BeiGene, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στις ογκολογικές θεραπείες που μέχρι στιγμής έχει φέρει στην αγορά τρία καινοτόμα φάρμακα, το καθένα αναπτύχθηκε από την δική του εσωτερική έρευνα.

Η BeiGene είχε τις υψηλότερες δαπάνες φαρμακευτικής Ε&Α στην Κίνα το 2021, ξοδεύοντας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData.

Η εταιρεία δεν είναι η μόνη, με την Κίνα τώρα να στεγάζει περισσότερες από 10.000 μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις που ερευνούν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νέων φαρμάκων στον κόσμο, σύμφωνα με το υπουργείο βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών.

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική ώθηση στις επενδύσεις της Κίνας σε αυτόν τον τομέα, λόγω ανησυχιών ότι οι ΗΠΑ – εδώ και καιρό ηγέτης της βιοτεχνολογίας – θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις τεχνολογικές κυρώσεις τους για να συμπεριλάβουν βασικά φάρμακα.

«Οι Κινέζοι ερευνητές βρίσκονται τώρα στην αρένα της καινοτόμου έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων. Όπως και στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, η εμπλοκή των Κινέζων θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση», είπε ο Wang.

Αυτή η διαταραχή θα μπορούσε να επεκταθεί και να επιταχύνει την παράδοση καινοτόμων φαρμάκων που προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο στις ανεπτυγμένες χώρες σε 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους ή περισσότερους, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Οι φωνές της αλήθειας πυκνώνουν στην Ευρώπη

ΕΠΙΣΗΣ>>Μελέτη Πανεπιστημίου της Λειψίας δείχνει μαζική μόλυνση του DNA από το “εμβόλιο” Covid της Pfizer

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ