Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Scott Ritter: Οι Ρώσοι προχωρούν και οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τους σταματήσουν
Scott Ritter: Οι Ρώσοι προχωρούν και οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τους σταματήσουν

Scott Ritter: Οι Ρώσοι προχωρούν και οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τους σταματήσουν

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση προς το Χάρκοβο, αποκαλύπτοντας προφανή κενά στην προηγουμένως  οχυρωμένη άμυνα της Ουκρανίας κατά μήκος των βόρειων συνόρων.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν νότια από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, ο Ρίτερ σημειώνει ότι η κατάσταση εκθέτει μια ευρύτερη ευπάθεια στην ουκρανική αμυντική στρατηγική. «Οι Ουκρανοί βρίσκονται τώρα σε πανικό, τραβώντας δυνάμεις από κρίσιμα μέτωπα αλλού», εξήγησε ο Ρίτερ. Αυτή η ανακατανομή των στρατευμάτων προς τα βόρεια αφήνει άλλες στρατηγικές περιοχές, όπως η Χερσώνα και η Οδησσός, δυνητικά εκτεθειμένες σε νέες ρωσικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός φαίνεται να κεφαλαιοποιεί την έλλειψη ουκρανικών εφεδρειών, με τις ταυτόχρονες πιέσεις στις περιοχές Zaporozhye και Donetsk να συνεισφέρουν σε αυτό που ο Ritter περιγράφει ως «την κατάρρευση της Ουκρανίας ως συνεκτικής μαχητικής δύναμης».
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία διόρισε νέο υπουργό Άμυνας, τον Αντρέι Μπελούσοφ, μια κίνηση που πυροδότησε συζητήσεις και εικασίες τόσο εντός της Ρωσίας όσο και διεθνώς. Ο Μπελούσοφ, ένας οικονομολόγος με εκτεταμένη κυβερνητική εμπειρία αλλά χωρίς στρατιωτικό υπόβαθρο, αναλαμβάνει έναν ρόλο που φαίνεται περισσότερο επικεντρωμένος στη διαχείριση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας της αμυντικής βιομηχανίας εν μέσω της σύγκρουσης.

Ορισμένοι αμφισβητούν το χρονοδιάγραμμα και την καταλληλότητα του διορισμού ενός οικονομολόγου ως υπουργού Άμυνας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η οικονομική του οξυδέρκεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας και της ακεραιότητας της επέκτασης του αμυντικού τομέα.

«Αυτό είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται η Ρωσία», δηλώνει ο Ritter, υποστηρίζοντας ότι ο στρατηγικός διορισμός στοχεύει να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας έμμεσα μέσω της οικονομικής σταθερότητας και της μείωσης της διαφθοράς.

Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Gennady Gerasimov θα συνεχίσει να επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη συνέχεια στην ηγεσία. Σύμφωνα με τον Ritter, αυτός ο συνδυασμός οικονομικής και στρατιωτικής ηγεσίας απέχει πολύ από το να αποτελεί ένδειξη ρωσικής αδυναμίας. «Με το να φέρουμε τον Αντρέι Μπελούσοφ, μιλάμε για τον Πούτιν που δημιουργεί σκληρυμένο χάλυβα», παρατήρησε, υποδηλώνοντας ότι η Δύση μπορεί να υποτιμήσει τη στρατηγική θέση της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Οι φωνές της αλήθειας πυκνώνουν στην Ευρώπη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ