Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

 

Η ΚΙΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Η ΚΙΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Η ΚΙΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος πιστωτής των ΗΠΑ μετά την Ιαπωνία, μειώνει τις συμμετοχές της σε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου για 6ο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο, στα 778,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.

Μείωση κατά 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός του Σεπτεμβρίου σηματοδότησε επίσης το χαμηλότερο επίπεδο των διαθεσίμων της χώρας από τον Ιούνιο του 2009, όταν το ποσό έφτασε στα 776,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι συμμετοχές της Κίνας στο χρέος των ΗΠΑ δεν ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και η νέα μηνιαία μέτρηση ήταν η πρώτη σε 14 χρόνια που ήταν χαμηλότερη από 800 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η χώρα μείωσε τις συμμετοχές της για επτά συνεχόμενους μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο και συνέχισε να τις περικόπτει μετά από μια ελαφρά αύξηση τον Μάρτιο.
Η Ιαπωνία μείωσε τις συμμετοχές της κατά 28,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε περίπου 1,09 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση από τον Απρίλιο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος κάτοχος αμερικανικού χρέους, μείωσε επίσης τις συμμετοχές του κατά 29,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο στα 668,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
απο Φωτ.Παν.
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ