Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Ανατίναξη Nord Stream: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των Ουκρανών σαμποτέρ
Ανατίναξη Nord Stream: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των Ουκρανών σαμποτέρ

Ανατίναξη Nord Stream: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των Ουκρανών σαμποτέρ.

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει απευθύνει αιτήματα στις αρχές των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Κύπρου για τη διερεύνηση των επιθέσεων στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2.

Προηγήθηκε έκκληση από βουλευτές στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας για έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή ατόμων και οργανισμών στην οργάνωση και χρηματοδότηση τρομοκρατικών δράσεων στη Ρωσία και στην καταστροφή του Nord Stream.

Οι βουλευτές ανέφεραν τα ονόματα των ατόμων που φέρονται να διεξήγαγαν την ειδική επιχείρηση για να αποπροσανατολίσουν τις υποψίες από τις ΗΠΑ και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η ομάδα εκπαιδεύτηκε σε λατομείο βαθέων υδάτων στην περιοχή Zhytomyr και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Ρουμανία και από εκεί στην Πολωνία, όπου νοικιάστηκε το γιοτ Andromeda ως πλοίο υποστήριξης της αποστολής.

Αρχηγός της ομάδας ταυτοποιήθηκε ως ένας Ουκρανός ονόματι Ρομάν Τσερβίνσκι, που είχε αναφερθεί και παλαιότερα ως συντονιστής της επίθεσης στους αγωγούς.

Από το 2016 υπηρετούσε στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) και το 2022 ανέλαβε διοικητής μονάδας στις Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η σύνθεση της ομάδας περιλαμβάνει άλλα πέντε άτομα.

Ως πυροτεχνουργός της ομάδας φέρεται ο Σεργκέι Κουζνετσόφ, αξιωματικός του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ασφάλειας και Δράσης κατά των Ναρκών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ενώ ο Ανατόλι Μπουργκομιστρένκο, αρχιπλοίαρχος, επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών και αναπληρωτής Αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού, ο οποίος συμμετέχει ως εμπειρογνώμων σε ζητήματα αφοπλισμού ναρκών.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ