Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Κλιμακώνει η Μόσχα για Ζαπορίζια: Πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας το ουκρανικό κτύπημα

Κλιμακώνει η Μόσχα για Ζαπορίζια: «Πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας το ουκρανικό κτύπημα» Η Ουκρανία έπληξε την Κυριακή τον θόλο πάνω από έναν απενεργοποιημένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό
Κλιμακώνει η Μόσχα για Ζαπορίζια: «Πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας το ουκρανικό κτύπημα»
Η Ουκρανία έπληξε την Κυριακή τον θόλο πάνω από έναν απενεργοποιημένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό

Η Ουκρανία έπληξε την Κυριακή τον θόλο πάνω από έναν απενεργοποιημένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως «η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να απαντήσει στην πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», χαρακτηρίζοντας το χτύπημα ως «πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται, ότι η Ουκρανία έπληξε την Κυριακή τον θόλο πάνω από έναν απενεργοποιημένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας παρέμειναν σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, όπως έγινε γνωστό από την διορισμένη από την Ρωσία διοίκηση.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ουκρανικά drones στόχευσαν τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού αμέσως μετά την επιθεώρηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), όπως δήλωσε το τμήμα Τύπου του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τη ρωσική κρατική πυρηνική εταιρεία Rosatom, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν.

Στην Κίνα ο Σ.Λαβρόφ

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα έφτασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο επίσημη επίσκεψης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι στο Πεκίνο, ο Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Συγκεκριμένα, θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, θέματα διμερούς συνεργασίας και αλληλεπίδρασης στη διεθνή σκηνή, σύμφωνα με τη Ζαχάροβα.

Η επίσκεψη του Λαβρόφ θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 9 Απριλίου. Τελευταία φορά επισκέφθηκε το Πεκίνο τον Οκτώβριο του 2023, όταν η πόλη φιλοξένησε το τρίτο φόρουμ Belt and Road για διεθνή συνεργασία.

 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ