Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Έρευνα:Eταιρείες ασφάλισης υγείας δωροδόκησαν ιατρούς για να προωθήσουν εμβόλια COVID-19 έναντι αμοιβής
Έρευνα:Eταιρείες ασφάλισης υγείας δωροδόκησαν ιατρούς για να προωθήσουν εμβόλια COVID-19 έναντι αμοιβής

Αποκάλυψη:εταιρείες ασφάλισης υγείας δωροδόκησαν ιατρούς για να προωθήσουν εμβόλια COVID-19 έναντι αμοιβής.

Στην Αμερική εκατομμύρια άνθρωποι δέχτηκαν συστάσεις από τους γιατρούς τους να «εμβολιαστούν» για τον COVID-19 – όχι επειδή ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ασθενείς τους, αλλά επειδή δωροδοκήθηκαν από εταιρείες ασφάλισης υγείας για να προωθήσουν όσα εμβόλια είναι δυνατό με αντάλλαγμα τα μετρητά.

Αυτό αποδεικνύει κι ένα έγγραφο που διέρρευσε από το Anthem Blue Cross and Blue Shield (BCBS) Medicaid – δες παρακάτω – το έγγραφο δείχνει πώς η ασφαλιστική εταιρία παροχών υγείας δημιούργησε ένα «Πρόγραμμα Κίνητρου Εμβολίων COVID-19» για να ανταμείψει τους γιατρούς που προωθούν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στους ασθενείς τους.

«Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 είναι ένας από τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους που οι άνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους από τον ιό», υποστηρίζει η Anthem Medicaid στο άνοιγμα του εγγράφου.

“Ως εταιρία που συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα εμβολίων COVID-19, αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά σας και σας παρέχουμε κίνητρα για να βοηθήσετε τους ασθενείς να επιλέξουν να εμβολιαστούν.”

Αυτό φυσικά δεν συνέβει μόνο στην Αμερική αλλά και σε όλες της δυτικές τουλάχιστον χώρες, οι καταγγελίες που έχουμε καταγράψει στο παρελθόν είναι πάρα πολλές και αφορούν και την Ελλάδα.

Στη Γαλλία για παράδειγμα, ένας γιατρός είχε ομολογήσει στη κάμερα πως για κάθε εμβόλιο που κάνει παίρνει και 50 ευρώ “προμήθεια” απο την Pfizer.

Όταν παρέχονται κίνητρα για τη χορήγηση πειραματικών φαρμάκων, τότε ο γιατρός σας σας βλέπει ως προσωπικό κέρδος.

Η Anthem υπολόγισε τις πληρωμές που θα εκταμιευθούν σε δύο ξεχωριστές χρονικές περιόδους: η πρώτη την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και η δεύτερη στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των των γιατρών που εμβολίασαν τους ασθενείς τους για τον Covid, τόσο υψηλότερες είναι οι πληρωμές, σύμφωνα με το σχέδιο.

Για κάθε μέλος του Anthem που εμβολίασε έως και το 30 τοις εκατό του συνόλου, ένας γιατρός είναι κατάλληλος να λάβει μια πληρωμή “μπόνους” $20. Εάν ο γιατρός υπερβεί το 30 τοις εκατό του ποσοστού, θα λάβει 45 $ για κάθε τρύπημα και εάν υπερβεί το 40 τοις εκατό θα λάβει 70 $, ενώ για 50 τοις εκατό 100 $ και για 60 τοις εκατό 125 $ για το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Η δομή για τη δεύτερη και την τελευταία πληρωμή ήταν παρόμοια με τη διαφορά ότι τα επίπεδα πληρωμής είναι πολύ υψηλότερα. Εάν το 30 τοις εκατό των ασθενών δεχόταν τρύπημα, ένας γιατρός που πληρούσε τις προϋποθέσεις λάμβανε 100 $ ανά εμβόλιο ξεχωριστά. Τα υπόλοιπα έχουν ως εξής:

  • Το 40 τοις εκατό των μελών του Anthem που εμβολιάστηκαν ισούται με μπόνους 150 $ ανά “ασθενή”
  • Το 50 τοις εκατό των μελών του Anthem που εμβολιάστηκαν ισούται με μπόνους 175 $ ανά “ασθενή”
  • Το 60 τοις εκατό των μελών του Anthem που εμβολιάστηκαν ισούται με μπόνους 200 $ ανά “ασθενή”
  • Το 75 τοις εκατό των μελών του Anthem που εμβολιάστηκαν ισούται με μπόνους 250 $ ανά “ασθενή”

Ανάλογα με το μέγεθος του ιατρείου και με το πόσοι ασθενείς που πληρούν τις προϋποθέσεις τρυπήθηκαν, αυτό ισοδυναμεί με τεράστια ποσα χρημάτων για τους πιο πειστικούς. Και με τα χρήματα να αποτελούν συνεχώς κίνητρο, είναι απίθανο οι ειδικευμένοι γιατροί να μπήκαν στον κόπο να προειδοποιήσουν τους ασθενείς τους για τους κινδύνους που εμπεριέχονται – γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τους αποτρέψει από το να ανεβάσουν τα ποσοστά, με αποτέλεσμα να λάβουν λιγότερα χρήματα.

«Ο παιδίατρος του παιδιού μου έβγαλε πάνω από 750.000 δολάρια από την Pfizer κατά τη διάρκεια του Covid», ισχυρίστηκε ένας σχολιαστής σχετικά με ένα παρόμοιο πρόγραμμα δωροδοκίας σε άλλο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. “Είναι τεκμηριωμένο στον εθνικό δημόσιο ιστότοπο ανοιχτού κώδικα.”

Διαβάστε-Κλιμακώνει η Μόσχα για Ζαπορίζια: Πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας το ουκρανικό κτύπημα

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ