Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αποστολή όπλων διασποράς από ΗΠΑ σε Ουκρανία: Ανησυχία για το πώς θα απαντήσει η Μόσχα

Αποστολή όπλων διασποράς από ΗΠΑ σε Ουκρανία: Ανησυχία για το πώς θα απαντήσει η Μόσχα
Αποστολή όπλων διασποράς από ΗΠΑ σε Ουκρανία: Ανησυχία για το πώς θα απαντήσει η Μόσχα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεπέρασαν μια ακόμη κόκκινη γραμμή, μετά την απόφασή τους να στείλουν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία. 

Μια απόφαση που έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών χωρών, ανάμεσά τους η Ισπανία και Γερμανία, καθώς τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Πρόκειται για την δεύτερη κόκκινη γραμμή που ξεπερνούν οι δυτικοί, μετά τους πυραύλους Storm Shadow, οι οποίοι ήδη έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους Ρώσους. Η τελευταία κόκκινη γραμμή είναι να δώσουν πυραύλους ATACMS με ακτίνα δράσης 300 χλμ.

Oι Ρώσοι προς το παρόν δεν έχουν απαντήσει στην αποστολή πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία, ωστόσο ο Β.Πούτιν δεν έχει περιθώριο απωλειών, ειδικά μετά την ανταρσία του Γ.Πριγκόζιν και της Wagner.

Κάτι που μας προϊδεάζει για μια πιθανή σκληρή απάντηση από τη Μόσχα στην απόφαση των ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι «είναι μια πράξη απόγνωσης και δείχνει αδυναμία στο φόντο της αποτυχίας της πολυδιαφημισμένης ουκρανικής αντεπίθεσης. Το τελευταίο “θαυματουργό όπλο” στο οποίο ποντάρουν η Ουάσιγκτον και το Κίεβο, χωρίς να σκέφτονται τις σοβαρές συνέπειες, δεν θα έχει καμία επίδραση στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Αυτή η απόφαση προκάλεσε και την οργή του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτή πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Γιατί ο νυσταγμένος γέρος Μπάιντεν επιμένει σε τόσο επικίνδυνες πολιτικές;», αναφέρει χαρακτηριστικά αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας για να προσθέσει:

«Το πιο εύκολο θα ήταν να σκεφτεί κανείς ότι αυτή είναι η πολιτική του κάθε Αμερικανού ηγέτη και του αμερικανικού βαθέος κράτους, είναι να κυριαρχεί και να περιορίζει άλλες χώρες. Ιδιαίτερα πεισματάρηδες σαν τη δική μας».

«Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι είναι ένας άρρωστος και δυστυχισμένος γέρος, που πάσχει από σοβαρή άνοια. Σαν να μην ξέρει τι κάνει. Αυτό είναι που φωνάζει ο Τραμπ και ένα σημαντικό μέρος των Αμερικανών», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις πολλές γκάφες του Αμερικανού προέδρου.

Στη συνέχεια ωστόσο προειδοποίησε ότι η απόφαση του Τ,Μπάιντεν μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

«Τι γίνεται όμως αν είναι απλώς διαφορετικά; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένας ετοιμοθάνατος γέρος που έχει εμμονή με τη νοσηρή του φαντασία, αποφάσισε απλά να κάνει μια εντυπωσιακή έξοδο, προκαλώντας πυρηνικό Αρμαγεδδώνα και παίρνοντας μαζί του τη μισή ανθρωπότητα στην άλλη πλευρά;»

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ