Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Η νέα φαρμακευτική πολιτική του Άδωνι «όποιος δεν έχει να πληρώσει πεθαίνει»
Η νέα φαρμακευτική πολιτική του Άδωνι «όποιος δεν έχει να πληρώσει πεθαίνει»

Η νέα φαρμακευτική πολιτική του Άδωνι «όποιος δεν έχει να πληρώσει πεθαίνει»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τώρα κόβει και τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς «3 στους 4 ογκολογικούς ασθενείς παίρνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται»

Να υπενθυμιστεί ότι ήδη έχει κάνει αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα που κοστίζουν κάτω από 10 ευρώ

Μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως με βάση τις συνομιλίες που είχε με την Ένωση των Ογκολόγων Ελλάδος, του ζήτησαν να ενεργοποιήσει και πάλι τα ογκολογικά συμβούλια στα νοσοκομεία ώστε να επιλέγονται τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους καρκινοπαθείς. Μάλιστα ο Άδωνια Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι ογκολόγοι του είπαν πως σε 3 στους 4 ογκολογικούς ασθενείς συνταγογραφούνται φάρμακα που δεν χρειάζονται.

Και νέες αυξήσεις στα φάρμακα

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ίδια εκδήλωση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα ώστε να παραμείνουν στην αγορά και να μην αποσυρθούν.  Όπως είπε: « είμαι αποφασισμένος να είμαι πιο δραστικός στο κομμάτι αυτό»,

«Η μεγαλύτερή μας αγωνία είναι να βρίσκουν οι ασθενείς το φάρμακό τους», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και αποφάσισε να το βρίσκουν, όσοι όμως έχουν να πληρώσουν, οι φτωχοί μπορούν να προσευχηθούν για ένα θαύμα, στο πλαίσιο της ομιλίας του σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη.

Από την άλλη μεριά, ο υπουργός υγείας είπε ότι εάν τα Ογκολογικά Συμβούλια στα Νοσοκομεία βρίσκονταν εν πλήρη λειτουργία, τότε τα ¾ των ογκολογικών φαρμάκων δεν θα έπαιρναν έγκριση, αλλά θα κόβονταν από το Ογκολογικό Συμβούλιο.

«Η μεγαλύτερη μου αγωνία είναι να βρίσκουν οι ασθενείς τα φάρμακα τους. Εάν δεν ελεγχθεί το clawback, δεν θα βρίσκει ο κάθε ασθενής που έχει ανάγκη το φάρμακό του. Οι επιτροπές αυτό τον στόχο έχουν, να μην αφήσουν κανένα ασθενή χωρίς το φάρμακό του», είπε ο Υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΠΕΦ στην Τρίπολη σήμερα, Σάββατο με θέμα: «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας». Η εκδήλωση πραγματοποίηθηκε στο Ωδείο της Τρίπολης.

Σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις φαρμάκων, ο υπουργός υγείας είπε ότι η Ελλάδα δεν «έμεινε από φάρμακα» ούτε στην περίοδο της πανδημίας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «ένας κύριος λόγος έλλειψης φαρμάκων είναι οι χαμηλές τους τιμές». Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είναι λανθασμένη η πολιτική που ακολουθείται στις τιμές των φθηνών φαρμάκων στην Ελλάδα και ότι τα ¾ των ελλείψεων οφείλονται στην τιμή των φθηνών φαρμάκων.

Προανήγγειλε, δε, ότι όλη αυτή η πολιτική θα αλλάξει, καθώς, χάρη στην συνέχιση του clawback, «θα έχουμε τα φάρμακα που θέλουμε όταν τα θέλουμε».




ARVE

Διαβάστε:Σαν σήμερα 1 Απριλίου (Το περίγειο του Διός)την μέρα που μας έμαθαν να λέμε ψέματα.

>>Έντονη δυσαρέσκεια Βούτσιτς προς Ντόρα Μπακογιάννη:«Ντροπή σου»

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ