Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Βούτσιτς προς Ντόρα Μπακογιάννη:«Ντροπή σου»
Βούτσιτς προς Ντόρα Μπακογιάννη:«Ντροπή σου»

Έντονη δυσαρέσκεια Βούτσιτς προς Ντόρα Μπακογιάννη:«Ντροπή σου»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια προς την Ντόρα Μπακογιάννη. Ανέφερε ότι ως εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, άλλαξε τις προϋποθέσεις στην πρότασή της σχετικά με το Κόσσοβο.

Όπως είπε, αυτό έγινε έπειτα από ένα τηλεφώνημα και παραιτήθηκε από το γεγονός ότι η Πρίστινα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO).

Σε διάγγελμά του από το Παλάτι της Σερβίας, ο Βούτσιτς είπε ότι γνωρίζει ποιος το έκανε.
ARVE

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή.

Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό.

Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι.

Ντροπή σου», είπε ο Βούτσιτς αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Σερβικών Δήμων είναι το σχέδιο για μια αυτοδιοικούμενη ένωση δήμων, με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο. Η πρόταση της ένωσης προήλθε από τη Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του Κοσόβου και της Σερβίας.

Η οργή του Σέρβου αντιπροέδρου έρχεται μετά την έγκριση από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης της πρότασης της εισηγήτριας για το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρας Μπακογιάννη, όπου σε αυτή προτείνεται η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς πρόσθετους όρους.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι δυτικοί νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι το ZSO δεν είναι μόνο ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά μια διεθνής νομική υποχρέωση της Πρίστινα.

«Στη συνέχεια έλαβαν μια επιστολή από τον Κούρτι και τον Οσμάνι με την οποία αναλαμβάνουν να σχηματίσουν το ZSO, μόλις γίνουν δεκτοί ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης», σημείωσε. «Λένε ψέματα για χιλιοστή φορά. Και η ουσία είναι ότι όσοι το εγκρίνουν, ξέρουν ότι λένε ψέματα. Και δείτε το παράδοξο, όπως και με το πρώτο ραντεβού», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Είναι πιθανό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να πραγματοποιηθεί την 11η επέτειο, στις 18 ή 19 Απριλίου, 11 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών και τη μη συγκρότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακριβώς για να δείτε ότι το παιχνίδι με τα ”ραντεβού” δεν είναι τυχαίο: Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώσουν τους Σέρβους για πάντα», όπως είπε.

Η έκθεση υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων, το επόμενο βήμα είναι η ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση τον Απρίλιο. Αν ψηφιστεί, τον Μάιο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών για την τελική απόφαση.

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα Βούτσιτς
ARVE

Διαβάστε:Κίνδυνος για λουκέτα σε επιχειρήσεις από τον νέο τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης

>>Σαν σήμερα 1 Απριλίου (Το περίγειο του Διός)την μέρα που μας έμαθαν να λέμε ψέματα.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ