Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Σε δήλωση που ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» προχώρησε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Σε δήλωση που ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» προχώρησε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Σε δήλωση που ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» προχώρησε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Επικεφαλής FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ: «Την επίθεση στο Crocus City Hall οργάνωσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία»

Ο Μπόρτνικοφ και ερώτηση για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφορικά με το ποιοι μπορεί να σχεδίασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall με τους 130 και πλέον νεκρούς, απάντησε ότι με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν αυτοί είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία,.
ARVE

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μπόρτνικοφ.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι η αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, τώρα μιλάμε για τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Αυτέςμπορεί για τώρα να είναι γενικές πληροφορίες, αλλά έχουν μακρά ιστορία αυτού του είδους», είπε μετά τη συμμετοχή του σε διευρυμένη σύσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.

Ο Μπόρτνικοφ πιστεύει ότι η Ουκρανία προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αρκετά ικανή για τέτοιου είδους κτυπήματα.

«Τι κάνει για να επιδείξει την ικανότητά της αυτή; Αναμένεται να πραγματοποιήσει δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες στα μετόπισθεν. Αυτό σχεδιάζουν τόσο οι αρχηγοί των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας όσο και οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες. Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το έχουν αναφέρει επίσης», είπε.

Επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών στον δημόσιο χώρο «που δείχνει ότι η Δύση και η Ουκρανία είναι έξω εκεί για να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό στη χώρα μας».

«Υπήρξαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χτυπήματα από μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας και εισβολές ομάδων σαμποτέρ και τρομοκρατικών οργανώσεων στην επικράτειά μας», κατέληξε ο Μπόρτνικοφ.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχει δηλώσει δύο τουλάχιστον φορές το τελευταίο διάστημα ότι «η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους φονικούς πυροβολισμούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι».
ARVE

«Θα πάρουμε εκδίκηση για τον κάθε ένα και για όλους (αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν). Και όσοι εμπλέκονται, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, τη θέση, την ιδιότητά τους, είναι πλέον ο κύριος και νόμιμος στόχος μας», τόνισε.

Την ίδια ώρα στη Ρωσία οι υπηρεσίες ασφαλείας προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις και απελάσεις αλλοδαπών στο πλαίσιο των μέτρων τάξης για την αποφυγή ενός νέου τρομοκρατικού κτυπήματος.

Διαβάστε-Δηλώσεις Μπορέλ:Αν κερδίσει η Ρωσία οι ΗΠΑ θα χάσουν την ηγεμονία τους.

>>Ευρωεκλογές:Ήρθε η ώρα της «πληρωμής» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ