Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Χαλκίδα: Ψάχνουν τους συγγενείς για τη «μαφία» της ΔΟΥ – Προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΕΙΡΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ . ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥ;;; Ε.ΣΥ. ΤΙ ΛΕΣ;

Χαλκίδα: Ψάχνουν τους συγγενείς για τη «μαφία» της ΔΟΥ - Προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα
Χαλκίδα: Ψάχνουν τους συγγενείς για τη «μαφία» της ΔΟΥ – Προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα

Το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 αφού δόθηκε εντολή για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κάποιοι προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Οι δύο γυναίκες αρνούνται τις κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι τα ποσά αυτοβούλως τα έδιναν οι επιχειρηματίες στους εφοριακούς.

Πέντε από τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στην ΔΟΥ Χαλκίδας αφέθηκαν ελεύθερα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα

Σύμφωνα με το MEGA το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 αφού δόθηκε εντολή για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κάποιοι προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων. Έτσι στο «κάδρο» των ερευνών μπήκαν και άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις στη ΔΟΥ.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του. Τέλος έρευνες θα γίνουν και στην περιουσία τους.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για τα όσα αναφέρει η εντολέας του από την δική της πλευρά.

«Οι διάλογοι που έχουν βγει στην δημοσιότητα – υπάρχουν μέσα στη δικογραφία – είναι ένα κομμάτι που αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να βεβαιώνει ότι αυτά που αποτυπώνει ότι έγιναν. Για να υπάρξει ποινικό αδίκημα θα πρέπει να έρθει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που αναφέρεται στον συγκεκριμένο διάλογο και να πει ”πράγματι έγιναν αυτά”».

«Η εντολέας μου αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα», ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας είπε ο δικηγόρος «με υπόδειξη της εντολέως μου βρέθηκαν».

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος δήλωσε: «Έγινε για να αποκτήσει φορολογική ασυλία, γιατί έχει εκκρεμότητες… Όπου μιλάνε για χρήματα, αναφέρονται σε χρήματα που πάνε στη ΔΟΥ. Δεν είναι χρήματα για την τσέπη τους. Η εντολέας μου αρνείται ότι εισέπραξε και ένα ευρώ από κάποιον», τόνισε ο δικηγόρος της προϊσταμένης.

Οι διάλογοι που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος

Η «Μεγάλη» κανόνιζε τα πάντα από το γραφείο της και κατηγορείται να ήταν η αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών. Τις στρατολογήσεις, τις επικοινωνίες, τους μεσάζοντες ακόμα και τις συναντήσεις με τα θύματα.

Μερικοί από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους είναι οι εξής:

 • Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι “μούσι” τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος
 • Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι
 • Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων εντάξει. Άσε θα την φοβίσω λίγο

Τα ποσά των εκβιασμών κανονίζονταν είτε διαζώσης, είτε τηλεφωνικά με μια έπαρση και επιθετικότητα λόγω της εξουσίας που είχε.

 • Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
 • Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι
 • Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται
 • Προϊσταμένη: Εντάξει
 • Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
 • Προϊσταμένη: Εντάξει

Πώς νομιμοποιούσε τα χρήματα από τους εκβιασμούς

Σύμφωνα με το Star υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η «Μεγάλη» είχε βρει δύο τρόπους για να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών. Με την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας 7.000 ευρώ από τον άντρα της.

 • Προϊσταμένη Εφορίας: Η Ε. Τ… είμαι η γυναίκα του Α…. Για το… κατάλαβες
 • Άνδρας: Ναι, ναι. Αυτό που σου λέω τώρα τα υλικά που βάζουμε είναι τοπ. Δηλαδή στο μπάνιο μπαίνει οπλισμένη πολυστερίνη
 • Προϊσταμένη Εφορίας: Καλά
 • Άνδρας: Που θα μπορούσε ξέρω εγώ αν μπει ή τοιχοποιία ή… δεν είναι πολλά
 • Προϊσταμένη Εφορίας: Δεν είναι πολλά. Θα μου βρει ρε συ.
 • Άνδρας: Δεν προσπαθώ να…
 • Προϊσταμένη Εφορίας: Όχι το ξέρω απλά και εγώ το συζητώ ξέρεις γιατί θα βγει γύρω στα 80.000

πηγη

ΜΟΝΟ Η Ε.ΣΥ. ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ;;
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.