Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Δηλώσεις Μπορέλ:Αν κερδίσει η Ρωσία οι ΗΠΑ θα χάσουν την ηγεμονία τους
Δηλώσεις Μπορέλ:Αν κερδίσει η Ρωσία οι ΗΠΑ θα χάσουν την ηγεμονία τους

Δηλώσεις Μπορέλ:Αν κερδίσει η Ρωσία οι ΗΠΑ θα χάσουν την ηγεμονία τους.

Μαρία Ζαχάροβα: «Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του δυτικού καθεστώτος λέει την αλήθεια για το τι συμβαίνει»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, παραδέχτηκε με δήλωσή του στο αμερικανικό CNN πως η υποστήριξη που προσφέρουν όλες οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία, δεν δίνεται επειδή «οι Δυτικοί αγαπούν τους Ουκρανούς αλλά επειδή αν κερδίσει η Ρωσία θα χάσουν οι ΗΠΑ την θέση τους ως παγκόσμιου παίκτη»!

Είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται και παρατείνεται για να προστατευτούν τα παγκόσμια γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ!
ARVE

Oι επίμαχες δηλώσεις μετά το 3:55 στο βίντεο που ακολουθεί:
ARVE

Την δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ, σχολίασε με σημερινή της ανακοίνωση η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα:

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει στην ουκρανική σύγκρουση επειδή αυτό θα ανατρέψει τις φιλοδοξίες των ΗΠΑ να παραμείνουν παγκόσμιος ηγεμόνας»,

«Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του δυτικού καθεστώτος λέει την αλήθεια για το τι συμβαίνει», έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram.

«Δεν πρόκειται για “αγάπη για τους Ουκρανούς”, τους οποίους οι Δυτικοί έχουν ουσιαστικά καταστρέψει εντελώς. Είναι όλα για την επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεμονία τους, να διατηρήσουν τον μειωμένο ρόλο τους στις παγκόσμιες υποθέσεις», επεσήμανε.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι «η [προηγούμενη] αμερικανική προσέγγιση αναζήτησης εποικοδομητικών λύσεων στις διεθνείς σχέσεις έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνος».

«Οι φιλελεύθεροι δημοκράτες ξέρουν μόνο πώς να καταστρέφουν τα πράγματα, πιστεύοντας ότι αυτή η ικανότητα παρέχει εγγύηση [αιώνιας] κυριαρχίας», τόνισε.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο σημερινός ρόλος της ΕΕ είναι «να παραδίδει (στην Ουκρανία) υποχρεωτικά πυρομαχικά που αγοράζονται με τα χρήματα των δικών της πολιτών, από τους οποίους ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη τους».

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ είπε νωρίτερα ότι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον επιθυμεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος που μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των συμμάχων της.

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ