Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
Ποιές μυστικές εταιρίες κινούν τα νήματα παγκοσμίος?
Ποιές μυστικές εταιρίες κινούν τα νήματα παγκοσμίος?

Ποιές «μυστικές λέσχες» κινούν τα νήματα παγκοσμίως….

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης πρόσφεραν πρόσφατα μια σπάνια ματιά στη σύναψη συμφωνιών που λαμβάνουν χώρα σε συγκεντρώσεις της πιο μυστικής οργάνωσης της Ευρώπης – του Institut International d’Etudes Bancaires. Ωστόσο, ευαίσθητα ζητήματα που σχετίζονται με τη χάραξη πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αποτελούν προνόμιο αυτής της επιχρυσωμένης τραπεζικής κοινωνίας

Το σημαντικό χρηματοοικονομικό φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των πιο συνδεδεμένων χρηματοδότων της Ευρώπης – το Institut International d’Etudes Bancaires (Διεθνές Ινστιτούτο Τραπεζικών Σπουδών, ή IIEB) – συνεδρίασε για μια από τις εξαμηνιαίες μυστικές συνεδριάσεις του τον Οκτώβριο του 2023, στο Dolder Grand Hotel της Ζυρίχης, ανέφεραν οι Financial Times . Η αποκλειστική και μυστική δικτύωση που διεξάγεται στις πολυτελείς τοποθεσίες των συναθροίσεων του φόρουμ του IIEB, το οποίο είναι επίσης μια ελίτ κοινωνική λέσχη όπου τα αφεντικά των τραπεζών συναναστρέφονται με μια σειρά από καλεσμένους, από προέδρους και πρωθυπουργούς μέχρι βασιλείς,περιγράφετε ως ΝΤΑΒΟΣ.

Η ιστορία των «μυστικών κοινωνιών» με μεγάλη επιρροή πηγαίνει πολύ πίσω στην ιστορία.

Κρανίο και κόκκαλα

Μία από τις πιο διάσημες από όλες τις μυστικές εταιρείες του Ivy League, βουτηγμένη σε μυστηριώδεις τελετουργίες και σύμβολα, είναι το Skull and Bones . Αυτή η κοινωνία τελειόφοιτων (τέταρτου έτους προπτυχιακών) φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Yale στο New Haven του Κονέκτικατ, ιδρύθηκε το 1832 από τους William Huntington Russell και Alphonso Taft. Ο σύλλογος επιλέγει 15 νέα μέλη ετησίως, με τα επιλεγμένα να αναφέρονται ως Bonesmen και Boneswomen.

Όλα τα μέλη ορκίζονται σε εχεμύθεια. Αρχικά, δημιουργήθηκε για μέλη των πλουσιότερων και με μεγαλύτερη επιρροή οικογενειών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλά μέλη συνέχισαν να γίνονται πλούσιοι και διάσημοι επιχειρηματικοί ηγέτες στον κόσμο, με τους Vanderbilts και τους Rockefellers να είναι όλοι μέλη της κοινωνίας . Τρία μέλη – ο William Howard Taft, ο George HW Bush και ο George W. Bush – έγιναν πρόεδροι των ΗΠΑ .

Bohemian Club

Αρχικά ιδρύθηκε το 1872 από μια ομάδα δημοσιογράφων, συγγραφέων, ηθοποιών και δικηγόρων του Σαν Φρανσίσκο ως συντροφιά εκείνων που τοποθετούνται ως « ελεύθεροι στοχαστές και φιλελεύθεροι », το Bohemian Club συνέχισε να γίνεται ένα από τα πιο αποκλειστικά ανδρικά κλαμπ (ή μυστικά κοινωνίες) στις ΗΠΑ.
Ενώ οι λίστες μελών φυλάσσονται, είναι γνωστό ότι συγγραφείς όπως ο Mark Twain και ο Jack London ήταν μεταξύ των πρώτων συνεργατών του, με τον Henry Kissinger, τον George HW Bush, τον Ronald Reagan και CEOs πολλών εταιρειών του Fortune 500 που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις. .
Ο σύλλογος έχει μια τεράστια ιδιοκτησία γνωστή ως Bohemian Grove, όπου η ελίτ λέγεται ότι συγκεντρώνεται μια φορά το χρόνο για να κοινωνικοποιηθεί και να μοιραστεί τις σκέψεις τους σχετικά με τη ” διοίκηση του κόσμου “.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές και κυβερνήτης του Τέξας Τζορτζ Μπους μιλά σε μέλη και φίλους του Ροταριανού συλλόγου του Τσάρλεστον κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας στη Νότια Καρολίνα την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 1999 στο Βόρειο Τσάρλεστον,

Ροταριανός Όμιλος

Ο Ροταριανός Όμιλος (ή Διεθνές Ρόταρυ), ιδρύθηκε το 1905 ως ο πρώτος σύλλογος υπηρεσιών στον κόσμο. Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος Paul P. Harris συναντήθηκε με τρεις από τους επιχειρηματικούς γνωστούς του στο Σικάγο του Ιλινόις. Το όνομα «Ρόταρυ» επιλέχθηκε σε σχέση με την πρακτική της εκ περιτροπής συνάντησης στους διάφορους χώρους εργασίας των μελών.

Τώρα η διεθνής μη κυβερνητική ένωση ενώνει Ροταριανούς Ομίλους σε όλο τον κόσμο. Οι Ροταριανοί Όμιλοι τοποθετούνται ως μη θρησκευτικοί και μη πολιτικοί « φιλανθρωπικοί οργανισμοί » ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, θρησκείας ή πολιτικών απόψεων. Υπάρχουν πάνω από 46.000 από αυτές τις «λέσχες» σε όλο τον κόσμο. Τα κύρια μότο του Ρόταρυ Διεθνούς είναι « Υπηρεσία πάνω από τον εαυτό » και « Ένας κερδίζει περισσότερο αυτός που εξυπηρετεί καλύτερα ».

Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), που ιδρύθηκε το 1921 , με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία στην Ουάσιγκτον, είναι παράρτημα του Κληροδοτήματος Carnegie για την Παγκόσμια Ειρήνη (προστέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας το 2023 στον κατάλογο των ” ξένοι πράκτορες.”)

Με εξειδίκευση στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ, πιστεύεται ότι ο δημιουργός του ήταν ο ισχυρότερος Αμερικανός τραπεζίτης, η JP Morgan. Την εποχή της ίδρυσής της, η Γερουσία των ΗΠΑ είχε εμποδίσει την προσπάθεια του τότε Προέδρου Γούντροου Γουίλσον να ενταχθεί η Αμερική στην Κοινωνία των Εθνών.

Τα μέλη του CFR μόνο με πρόσκληση, τα οποία περιλαμβάνουν ανώτερους πολιτικούς, πολυάριθμους υπουργούς Εξωτερικών, διευθυντές της CIA, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθηγητές, εταιρικούς διευθυντές και CEOs και ανώτερα στελέχη των μέσων ενημέρωσης, πρέπει να είναι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ και να ορίζονται από τρέχον μέλος για το ενδεχόμενο συμμετοχής στον οργανισμό.
Το καθήκον του συμβουλίου, που πέρασε ως αμερικανική δεξαμενή σκέψης, πιστεύεται ότι είναι να ασκήσει τη δύναμη « πίσω από το θρόνο » για να διαμορφώσει τον κόσμο σύμφωνα με τις οικονομικές και πολιτικές προτιμήσεις της Ουάσινγκτον .

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το συμβούλιο μετατράπηκε σε σημαντικό στρατηγικό κέντρο. Παρεμπιπτόντως, η πρωτοβουλία για την έναρξη ενός «προληπτικού» πυρηνικού χτυπήματος στη Σοβιετική Ένωση σχεδιάστηκε στα έγκατα αυτής της οργάνωσης. Μέλη του συμβουλίου έχουν συμπεριλάβει πολλά Πεντάγωνο και ΝΑΤΟ στρατηγοί, καθώς και κορυφαία στελέχη της CIA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο ίδιο συμβούλιο περιλαμβάνονται ιδεολόγοι όπως ο Allen Dulles (από το 1933 έως το 1944 – γραμματέας του συμβουλίου, από το 1945 έως το 1950 – ο πρόεδρος του συμβουλίου), ο Zbigniew Brzezinski ( διευθυντής του συμβουλίου από το 1972 έως το 1977), ο Henry Kissinger (διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου από το 1977 έως το 1981) και ο Richard Pipes.

Λέσχη Bilderberg

Η μυστική Λέσχη Bilderberg είναι μια ετήσια συνάντηση των ελίτ της Βόρειας και Ευρώπης που ιδρύθηκε το 1954. Πήρε το όνομά της από το Hotel de Bilderberg στο Oosterbeek της Ολλανδίας, όπου τα μέλη του συνήλθαν για πρώτη φορά μετά από πρόσκληση του πρίγκιπα Bernhard του Lippe-Biesterfeld.

Ο αινιγματικός Πολωνός λόγιος Jozef Retinger ήταν ένας από τους ιδρυτές του. Ο στόχος ήταν να φέρει πιο κοντά την ελίτ της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης πέρα ​​από τα πολιτικά φώτα της δημοσιότητας, προσφέροντας έναν χώρο «κοινωνίας συζητήσεων». Η οργάνωση αποτελείται από τουλάχιστον 150 μέλη που προσκαλούνται από τη «διοικούσα επιτροπή» της.

Το φόρουμ συγκεντρώνει αναλυτές, πολιτικούς, χρηματοδότες και διανοούμενους. Το ένα τρίτο των μελών του κλαμπ είναι Βορειοαμερικανοί, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Δεδομένου ότι η τοποθεσία, οι συμμετέχοντες και τα θέματα συζήτησης κρατήθηκαν κρυφά, οι θεωρίες συνωμοσίας στροβιλίστηκαν, υποστηρίζοντας ότι ο Όμιλος Bildelberg είναι μια «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση» που κυβερνά τον κόσμο.

Λέσχη της Ρώμης

Η Λέσχη της Ρώμης ιδρύθηκε στη Villa Farnesina της Ρώμης τον Απρίλιο του 1968 από τον Aurelio Peccei, έναν Ιταλό βιομήχανο, και τον Alexander King, έναν Σκωτσέζο επιστήμονα. Επιστήμονες, πολιτικοί και δημόσιες προσωπικότητες συγκεντρώνονται για να συλλάβουν κάθε είδους τακτικές και στρατηγικές εδώ.

Τριμερής Επιτροπή

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στη συγκρότηση της Τριμερούς Επιτροπής το 1973 με πρωτοβουλία της Λέσχης Bilderberg. Η ιδέα μιας τέτοιας οργάνωσης διατυπώθηκε από τον Brzezinski στο βιβλίο του Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era .
Το όνομά της «Τριμερής Επιτροπή» αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι από την αρχή, σχεδιάστηκε ως ένας οργανισμός στον οποίο « τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο » (σύμφωνα με τον ιδρυτή του Ντέιβιντ Ροκφέλερ), εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία ( τώρα συμπεριλαμβανομένης όλης της Ασίας-Ειρηνικού) θα μπορούσε να συζητήσει προβλήματα και να ” αποφασίσει τη μοίρα του κόσμου “.

Ο Πρόεδρος της Chase Manhattan Bank David Rockefeller (μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Bilderberg και εμπνευστής του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ) έγινε πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής , και ο Zbigniew Brzezinski έγινε εκτελεστικός διευθυντής. Η επιτροπή ήταν επιφορτισμένη με την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των ελίτ των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δραστηριοτήτων, δημιουργήθηκαν τρία κεντρικά γραφεία στην Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Τόκιο. Σήμερα, η ετήσια συνάντηση των μελών της Τριμερούς Επιτροπής εναλλάσσεται μεταξύ των τριών περιοχών: Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία-Ειρηνικό. Οι ετήσιες συνεδριάσεις της ολομέλειας περιλαμβάνουν εξέχοντες πολιτικούς, τραπεζίτες και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων, που ενεργούν ως «συμβουλευτικό όργανο» προς τις παγκόσμιες κυβερνήσεις.

Λέσχη Βουδαπέστης

Το Club of Budapest ιδρύθηκε το 1993 από τον Ουγγρικής καταγωγής φιλόσοφο Ervin Laszlo, μέλος της Λέσχης της Ρώμης. Η ιδέα του συλλόγου για ανθρώπους των τεχνών, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού παρουσιάστηκε ως ένας «δημοκρατικός» χώρος για την εξάλειψη ενός «νέου τρόπου σκέψης » για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Ο διαφημιζόμενος στόχος του είναι να δημιουργήσει « παγκόσμια πολιτιστική συνείδηση. ” Διαθέτει υποκαταστήματα σε 17 χώρες.

παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ

Η ετήσια συγκέντρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, είναι γνωστή ως αποκλειστική λέσχη πλουσίων και ισχυρών. Το WEF διευθύνεται από την ίδρυσή του το 1971 από τον 82χρονο Ελβετό οικονομολόγο Klaus Schwab, συγγραφέα του The Fourth Industrial Revolution και του COVID-19: The Great Reset .

Ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός και ο οργανισμός λόμπι πραγματοποιεί συνήθως την πιο πολυαναμενόμενη εκδήλωσή του κάθε χρόνο στο ελβετικό θέρετρο των Άλπεων του Νταβός.

Η είσοδος στην εκδήλωση του Νταβός φέρεται να κοστίζει περίπου 28.000 δολάρια.
Ενώ το WEF διαφημίζεται από ορισμένους ως πλατφόρμα για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για να συζητήσουν τα παγκόσμια προβλήματα, η αυξανόμενη χορωδία των κριτικών καταδίκασε το φόρουμ για υποτιθέμενη έλλειψη οικονομικής διαφάνειας και για μετατροπή σε μια τεχνοκρατική παγκοσμιοποιημένη ελιτιστική λέσχη που επιδιώκει να υπαγορεύσει κανόνες για ο υπόλοιπος κόσμος.

Το 2023, αρκετοί από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο επέλεξαν να παρακάμψουν το WEF , συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

 

 

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ