Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

“ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΤΣΗ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ”

Οι ιδιοκτήτες της χώρας
-Ο υιός Λάτσης είναι σήμερα 78 χρονών, λογίζεται ως ο πλουσιότερος Έλληνας και ο 644ος στον κόσμο- με περιουσία 3 δισ. δολαρίων – μόνιμος κάτοικος Ελβετίας.
⬇️⬇️
Ο υιός Λάτσηs είναι τέκνο του “ευεργέτη” Γιάννης Λάτση …του ”Κυρ Γιάννη”(όπωs τον αποκαλούσαν Παπαδόπουλοι,Καραμανλήδεs και οι κάτοικοι τηs Ηλείαs).
Παλιοτερα τον φωνάζανε κ μαυραγορίτη κ δωσίλογο ενώ απολάμβανε να τον χαρακτηρίζουν ωs εθνικόφρονα και αντικομμουνιστή.
⬇️
Στη κατοχή πλούτισε απο το εμπόριο σταφίδας -όλες οι αποθήκες του ΑΣΟ απο το Κατάκωλο μεχρι τη Κόρινθο τον είχαν πελάτη-καθώς συναλλασόταν αποκλειστικά με Ιταλούς και Γερμανούς.
⬇️
Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δωσιλόγων, το οποίο όμως τον αθώωσε (24 δωσιλογοι καταδικαστηκαν κ εκτελέστηκαν -ποσοστό 2%-,έναντι των 3.000 εκτελεσθέντων κομμουνιστών).
⬇️
Συνήγορος υπεράσπισης ο παππούς Βαρβιτσιώτης και στο τέλος, τα δικαστικά έξοδα χρεώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.
Το 1972 ο αγαπημένος της Χούντας Γ. Λάτσης αγοράζει 1.770 στρέμματα στον Ασπρόπυργο, καταστρέφει τον ιερό χώρο της λίμνης των Ρειτών
⬇️
και κατασκευάζει τα διυλιστήρια της ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικα Πετρέλαια)
Η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει πως ο Κυρ Γιάννης κατά τη διάρκεια τ πολέμου του 74, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τροφοδοτούσε με τα δεξαμενόπλοια τ με πετρέλαιο την Τουρκία.
⬇️
Ο Κυρ Γιάννης πάει την εφημερίδα στα δικαστήρια και η Ελευθεροτυπία αθωώνεται.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1992, γίνεται έκρηξη στην Πετρόλα, όταν σπάει σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώνονται. Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.
⬇️
Και πάμε στις μέρες του υιού Λάτση.
Το Συμβούλιο της Επικράτειας κρίνει παράνομη την ανέγερση(αφού είχε χτιστεί) του Mall στο Μαρούσι της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση)
Με ένα νομικό τέχνασμα με τον συντελεστή δόμησης, το αυθαίρετο βαφτίζεται Στρατηγική Επένδυση πρόστιμο 0.
⬇️
Όταν οι ξένες τράπεζες (Credit Agricole, Societe General, BCP) αποχώρησαν απο την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις € στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών π άφηναν πίσω τους.
⬇️
Ο πλουσιότερος Έλληνας, ο υιός Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το ποσό των 0 ευρώ.
Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank,αλλά απέκτησε και το 11% της Εθνικής.
⬇️
Το 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομμύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομμύρια στον Σπύρο Λάτση.
Οι δύο πυλώνες ρύθμισης πλαισίου και τιμολόγησης των ελληνικών καυσίμων (τους κοντοφτάνει ο Μελισσανίδης).
⬇️
Το “Κοινωφελές ίδρυμα Λάτση” που κάθε τόσο “επιδοτείται” απο το Δημόσιο (με αποφάσεις της βουλής), έχει έδρα το Λιχνεστάιν.
⬇️
Ίσως γι’αυτό το 2012 δωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο και η θαλαμηγός “Νεράιδα” του γέρου Λάτση και την επισκέπτονται σήμερα στο Τροκαντερό του Φαλήρου σχολεία και μαθαίνουν τη προσφορά του πατρός στη “Παρτίδα” του.
⬇️
Στον υιό πάλι (και αφού ο Άδωνης έδιωξε τους Καταριανούς απο την “επένδυση” του Ελλληνικού), που παίρνοντας δάνειο 600.000.000 ευρώ απο την ALPHA BANK
⬇️
Κατορθώνει και αγοράζει αντί 93 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σε μία περιοχή που η τρέχουσα αξία αγοράς του τετραγωνικού ήταν 3.500-5000 το τετραγωνικό μέτρο και θεωρείται απο τα “φιλέτα” σε όλη την Ευρώπη.
Εκει που θα χτιστούν ουρανοξύστες και το πόπολο θα θαυμάζει χασκοντας.
⬇️
Εκεί που θα χτιστεί η νέα ιδιωτική Ιατρική Σχολή της Αθήνας.
Την δημιουργεί ένα κερδοσκοπικό fund, το CVC Capital Partners μαζί με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο τς Λευκωσίας.
Γι΄αυτό και αναφέρεται ως ΕΠΕ
Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. University of Nikosia Greece Brunch Limited
⬇️
Βέβαια, το ότι η CVC ελέγχει -σχεδόν όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στη χώρα (Υγεία,Μετροπολιταν, City Hospital), έχει αγοράσει μεγάλο μέρος της ΔΕΗ αλλά και σε αυτήν “βιοπορίζεται” η θυγατέρα του πρωθυπουργού μας Μητσοτάκη, θαρρώ πως με καλή προαίρεση θα το ξεπερασουμε.
⬇️
Εκεί λοιπόν, στο πρώην Olympic Catering της πρώην Ολυμπιακής στο Ελληνικό
⬇️
θα εισάγονται στην ιδιωτική ιατρική, οι φοιτητές με βάση εισαγωγής το 9,5 που είπε και ο Πιερρακάκης -αρκεί να δύνανται να πληρώσουν τα δίδακτρα-ενώ οι φοιτητές που θα μπαίνουν στην πραγματική Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ θα πρέπει να πιάνουν απο 18,5 και πάνω.
Β.Λ.

Διαβάστε ακόμη-Η «συγκάλυψη του εγκλήματος είναι χειρότερη και από το έγκλημα»-Ξεσπούν οι γονείς

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ