Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Η Ελλάδα επιταχύνει τις άδειες παραμονής:Ωφελούνται χιλιάδες μετανάστες
Η Ελλάδα επιταχύνει τις άδειες παραμονής:Ωφελούνται χιλιάδες μετανάστες

Ελλάδα: Επιτάχυνση άδειων παραμονής για μετανάστες, οφέλη για χιλιάδες

Η Ελλάδα θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας παραμονής, για να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στην αγορά εργασίας, γράφουν τα αλβανικά media σήμερα και είναι ακόμα μία χώρα πυ διαφημίζει την νομιμοποίηση στην Ελλάδα παράνομων ή νόμιμων μεταναστών μετά το Πακιστάν.

Ο Φ.Μπελέρη όμως παραμένει φυλακισμένος και φαίνεται να έχει εγκαταληφθεί από την ελληνική κβυέρνηση.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αξιολογεί τις δυνατότητες προσαρμογής του νομικού πλαισίου και στη συνέχεια να περάσει η πρόταση στη Συνέλευση.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι μετανάστες πρέπει να περιμένουν έως και τρία χρόνια για να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους και η μεγάλη εισροή τους έχει προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος.

Οι Αλβανοί μετανάστες θα είναι οι μεγάλοι ωφελούμενοι από τις νέες αλλαγές, καθώς αποτελούν περίπου το 60 τοις εκατό του συνόλου των νόμιμων αφίξεων, ακολουθούμενοι από Γεωργιανούς και Πακιστανούς.

Στις διευθύνσεις μετανάστευσης στην Αττική μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 200.000 αιτήσεις για άδεια διαμονής.

Εκτός από τη μεταρρύθμιση για τη νόμιμη μετανάστευση, η Ελλάδα επεξεργάζεται επίσης νέες διμερείς συμφωνίες με τουλάχιστον έξι χώρες, όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, η Αρμενία, η Ινδία, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες, για την υποδοχή εργαζόμενων από αυτές τις χώρες.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ