Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Αυστραλία:Εργοδότης πρέπει να αποζημιώσει υπάλληλο που ασθένησε μετά τον εμβολιασμό για COVID
Αυστραλία:Εργοδότης πρέπει να αποζημιώσει υπάλληλο που ασθένησε μετά τον εμβολιασμό για COVID

Αυστραλία: Εργοδότης υποχρεούται να αποζημιώσει υπάλληλο μετά τον εμβολιασμό για COVID

Σύμφωνα με την απόφαση ενός αυστραλιανού δικαστηρίου, ο εργοδότης ενός εργαζόμενου για νέους που αρρώστησε ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού κατά του COVID πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση.

Ο υπάλληλος του Τμήματος Παιδικής Προστασίας (DCP) εμφάνισε περικαρδίτιδα μετά από τον λεγόμενο «αναμνηστικό εμβολιασμό» τον Φεβρουάριο του 2022. Όπως ανέφερε η αυστραλιανή πύλη ειδήσεων news.rebekahbarnett , το δικαστήριο διαπίστωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι η απασχόληση του Ντάνιελ Σέπερντ ήταν «μια σημαντική αιτία» της ασθένειάς του. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι πλέον σε θέση να ασκήσει τα εργασιακά του καθήκοντα.

Η αρχή προστασίας παραδέχτηκε ότι το αναμνηστικό COVID είχε προκαλέσει την καρδιακή φλεγμονή, αλλά αρνήθηκε την ευθύνη για την βλάβη στην υγεία.

Το DCP δεν ήταν υπεύθυνο για την απαίτηση εμβολιασμού, αλλά ήταν υποχρεωτικό ως προϋπόθεση για την συνέχιση της απασχόλησης με βάση μια νόμιμη εντολή δημόσιας υγείας (PHO) από την πολιτειακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση εξέδωσε την απαίτηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον νόμο έκτακτης ανάγκης «Νόμος για τη διαχείριση έκτακτης ανάγκης 2004 (EMA)».

Σύμφωνα με το εργατικό δικαστήριο, ο τραυματίας από τον εμβολιασμό εξακολουθεί να δικαιούται αποζημίωση από τον εργοδότη. Η ζημιά προκλήθηκε τόσο από την απαίτηση εμβολιασμού του κράτους όσο και από την απασχόλησή του.

Αυτή η δικαστική απόφαση αποτελεί σημαντικό προηγούμενο για την ευθύνη των εργοδοτών για ζημίες ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων εμβολιασμού στο χώρο εργασίας, εξήγησε την απόφαση ο Αυστραλός δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Peter Fam. Για τον δικηγόρο, στην απόφαση αυτή θα πρέπει να τονιστεί η υπάρχουσα ευθύνη του εργοδότη.

«Η πιο σημαντική πτυχή αυτής της υπόθεσης, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι το δικαστήριο έκρινε υπεύθυνο τον εργοδότη παρά την υπάρχουσα υγειονομική εντολή», είπε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Αγοραστός:Ποινική δίωξη για τα Τέμπη

ΕΠΙΣΗΣ:«Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.. περίγελος της Ευρώπης η χώρα.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ