Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Πιτσιλής δεν προσέχει πού βάζει την υπογραφή του;

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής απέρχεται και διανύει το έτος των υπογραφών. Άλλος στη θέση του θα φρόντιζε να μην  δεσμεύσει τον νέο Διοικητή της Ανεξάρτητης (έστω και κατ’ ευφημισμόν) Αρχής με υπογραφές σε συμβάσεις και μάλιστα δεκάδων ίσως και εκατοντάδων εκατομμυρίων. Υπογράφει λοιπόν σχεδόν  με μανία συμβάσεις για εκσυγχρονισμούς, βελτιώσεις, προμήθειες και άλλα πολλά στα οποία (σημειώστε τη λεπτομέρεια γιατί θα μας χρειαστεί στο μέλλον) ρέει άφθονο το ευρωπαϊκό χρήμα.

Φυσικά το σημαντικό είναι το τι υπογράφει. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το Documento έχει αποκαλύψει ότι στην ΑΑΔΕ, προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για ενοικίαση νέων κτιρίων τα οποία θα χρησιμοποιήσει η Αρχή. Σε τέσσερεις περιπτώσεις που ήδη εξετάσαμε, προέκυψε ότι οι διαγωνισμοί είναι φωτογραφικοί. Δηλαδή μπαίνουν κριτήρια που πληροί ένας και μόνος συμμετέχων στον διαγωνισμό. Περιέργως, όλα τα κτίρια που νοικιάζονται, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι στο Κέντρο της Αθήνας, επιλέγονται κατά περίπτωση πότε στο Δήμο Αθήνας και πότε σε όμορο Δήμο. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η επιλογή όρων και η διαφοροποίηση κατά περίπτωση, δεν έχει εξήγηση και η ΑΑΔΕ δεν έδωσε όταν το ζητήσαμε επίσημα. Εξήγηση δεν έχει και το γιατί για παράδειγμα η ΑΑΔΕ δεν ζητά κτίριο με προσδιορισμό «από τόσα έως τόσα τετραγωνικά», αλλά τα προσδιορίζει επακριβώς και, ω του θαύματος, τα βρίσκει πάντα, με κάτοχο έναν και μοναδικό υποψήφιο για το διαγωνισμό.

Η ζέση με την οποία υπογράφει ο Γιώργος Πιτσιλής όλες αυτές τις συμβάσεις οι οποίες πρέπει να απασχολήσουν τον Εισαγγελέα αφού είναι σαφές ότι από την έλλειψη προσφοράς ζημιώνεται το Δημόσιο είναι εντυπωσιακή. Τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα. Η Εταιρεία «Shop and Trade», από την οποία η ΑΑΔΕ νοικιάζει ακίνητο στην Πειραιώς 222, με μηνιαίο μίσθωμα 96.000 ευρώ, είναι οφειλέτης της ΑΑΔΕ. Σε δημοσιεύματα εμφανίζεται από το παρελθόν ως «περίεργος» μάλιστα οφειλέτης, ενώ σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, χρωστάει γύρω στα 12 εκατομμύρια στην Εφορία. Έχει σημασία, ότι την τελευταία ρύθμιση για τα χρέη της η Shop and Trade, την κάνει στις 28 Δεκεμβρίου του 2023, ενώ η ενοικίαση του ακινήτου φαίνεται να γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή μια βδομάδα πριν.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΑΔΕ, επιλέγει να κάνει προμηθευτή της μια εταιρεία που της χρωστάει χρήματα. Μια τέτοια εταιρεία δεν μπορεί καν να πάρει φορολογική ενημερότητα (παίρνει μόνο υπό προϋποθέσεις) αλλά παίρνει και λεφτά πίσω με τρόπο για τον οποίο φρόντισαν στην ΑΑΔΕ.

Ο Γιώργος Πιτσιλής, για να αναλάβει τη θέση που έχει ως Διοικητής, έπρεπε να έχει σύμφωνα με το νόμο, ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Η απαίτηση όμως απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει για τους συναλλασσόμενους με την ΑΑΔΕ.

Ο κύριος Πιτσιλής πρέπει να απαντήσει γιατί έκανε αυτές τις επιλογές. Δεν πρόσεχε πού έβαλε την υπογραφή του ή γνώριζε πολύ καλά; Θα επανέλθουμε, γιατί όπως είπαμε, οι υπογραφές είναι πολλές.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ