Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Νέο «κανόνι» από γερμανικό κολοσσό – Αίτηση πτώχευσης από την Galeria των 15.000 εργαζομένων

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Τρίτη ο γερμανικός κολοσσός πολυκαταστημάτων Galeria Karstadt Kaufhof, καθώς η εταιρεία που απασχολεί περίπου 15.000 εργαζομένους αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μετά και την κατάρρευση της μητρικής της εταιρείας Sigma, τελευταίο θύμα της κρίσης στον τομέα του real estate στην Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Galeria αποτελεί τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στην Γερμανία, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναζητά νέο ιδιοκτήτη, καθώς η Sigma αδυνατεί να παράσχει ρευστότητα ύψους 200 εκατ. ευρώ στην θυγατρική της.

«Οι πολυάριθμες πτωχεύσεις του Ομίλου Signa βλάπτουν μαζικά τη Galeria», ανέφερε η Galeria σε δήλωση. Η Signa δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Είναι η τρίτη φορά που η Galeria κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία την ώθησε να καταθέσει το 2020 και ο αυξανόμενος πληθωρισμός και το ενεργειακό κόστος στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία το έπληξαν ξανά το 2022.

Σημειώνεται πως η Signa υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας στα τέλη του περασμένου έτους με χρέη περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ ο όμιλος διατηρεί περισσότερες από 1.000 εταιρείες σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και ΗΠΑ.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ