Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΑΑΔΕ νοικιάζει κτίριο από εταιρεία που χρωστά στην εφορία 12 εκατ. ευρώ

Την ώρα που κάτω από την μύτη του ελληνικού λαού η ΑΑΔΕ και ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής στήνουν φορολογικούς ελέγχους που μεθοδεύει το κύκλωμα της μαφίας που δρα μέσα στην ΑΑΔΕ, ο ίδιος ο διοικητής της όχι μόνο κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς για να νοικιάσει κτίρια στους «μοναδικούς» υποψηφίους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα ευνοεί και τους οφειλέτες της ΑΑΔΕ.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για τη στέγαση του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε) Αττικής και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης (Δ.ΕΞΥ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό επιλέχτηκε η στέγασή του σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρίας «SHOP & TRADE», μίας πολύ γνωστής εμπορικής και βιομηχανικής εταιρίας ενδυμάτων διανομής και παροχής υπηρεσιών η οποία εμπορεύεται αποκλειστικά, παγκοσμίως γνωστά brand, ενώ έχει δημιουργήσει και marketplace. Το μίσθωμα έγινε έναντι 96.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ η εταιρία είναι οφειλέτης της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με παλιά δημοσιεύματα η SHOP & TRADE εμφανιζόταν να έχει χρέη 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, ληξιπρόθεσμες δόσεις φόρων 6,1 εκ. ευρώ μέσα στο 2021. Σύμφωνα, όμως, με νέες πληροφορίες, σήμερα χρωστάει κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, τα οποία έχει ρυθμίσει. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρία SHOP & TRADE έκανε την τελευταία ρύθμιση για τα χρέη της στις 28 Δεκεμβρίου του 2023, την ώρα που η ενοικίαση του ακινήτου φαίνεται να γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2023, δηλαδή μία εβδομάδα πριν. Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα μήπως όλο αυτό έγινε για να μπορεί η εταιρία να πληρώσει τις δόσεις στην εφορία.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Πιτσιλής φροντίζει να ευνοηθούν όσοι χρωστάνε (και πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο). Για να κατέχει κάποιος τη θέση του διοικητή της ΑΑΔΕ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Αυτό, άραγε, δεν ισχύει και για τους προμηθευτές;

Επίσης, ο διοικητής της ΑΑΔΕ έχει ηθική υποχρέωση να απαντήσει γιατί προκήρυξε -με τον τρόπο που το έκανε- διαγωνισμούς με όρους ώστε να ευνοηθούν συγκεκριμένες εταιρείες. Μάλιστα, προκειμένου να το κάνει παρέβλεψε και το γεγονός ότι οι εν λόγω εταιρείες χρωστάνε εκατομμύρια στην ίδια την ΑΑΔΕ. Με απλά λόγια κάνει προμηθευτή της μία εταιρία που δεν μπορεί παρά μόνο υπό προϋποθέσεις να πάρει φορολογική ενημερότητα, που της χρωστάει και τελικά που παίρνει χρήματα με τρόπο για τον οποίο φρόντισαν στην ΑΑΔΕ.

Άρα, ο Γιώργος Πιτσιλής οφείλει να απαντήσει ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτές τις επιλογές. Εμείς θεωρούμε πως είτε δεν ήταν τόσο προσεκτικός με το πού έβαζε την υπογραφή του είτε ήξερε πολύ καλά τί έκανε.

Παραμένουν βέβαια και άλλα ερωτήματα, όπως γιατί φωτογράφισε στους διαγωνισμούς συγκεκριμένα κτίρια με συγκεκριμένη πρόβλεψη για τα τετραγωνικά μέτρα των κτιρίων αλλά και τις περιοχές που θα βρίσκονταν, ενώ επρόκειτο να στεγαστούν υπηρεσίες της ΑΑΔΕ που δεν σχετίζονταν με κάποιο τρόπο με τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ