Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Επιδιορθώθηκε το «Βέλος»

Το ιστορικό πλοίο υπέστη ζημιές στην πρύμνη του στις 18 Νοεμβρίου

Επιδιορθώθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό πλοίο υπέστη ζημιές στην πρύμνη του στις 18 Νοεμβρίου, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών προσέκρουε στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία μεγάλη ρωγμή. Την επόμενη ημέρα, ρυμουλκήθηκε προσωρινά στην εμπορική πτέρυγα του ΟΛΘ, ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές και να ληφθούν αποφάσεις για την αποκατάστασή τους.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην ομάδα «Θεσσαλονίκη – Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα» από το επιδιορθωμένο «Βέλος».

Το «Βέλος» πρέπει να έχει αναχωρήσει από τη θέση του στο λιμάνι έως την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, για να υποδεχθεί ο ΟΛΘ την επόμενη ημέρα ένα κρουαζιερόπλοιο.

Το ιστορικό πλοίο που είναι σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, λαβώθηκε στην πρύμνη του στις 18 Νοεμβρίου, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών προσέκρουε στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία μεγάλη ρωγμή. Την επόμενη ημέρα, ρυμουλκήθηκε προσωρινά στην εμπορική πτέρυγα του ΟΛΘ, ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές και να ληφθούν αποφάσεις για την αποκατάστασή τους.

Το κόστος

Τις εργασίες αποκατάστασης του αντιτορπιλικού πλοίου ανέλαβε το «Ναυπηγείο Μακεδονίας Θεογένης Βασιλάκης» που έχει έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το πλοίο δεν μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο αλλά με ασφάλεια οι εργασίες έγιναν στο χώρο του ΟΛΘ, όπου έχει δέσει από τις 19 Νοεμβρίου.

Αρχικά έγινε πλήρης απάντληση των υδάτων που εισχώρησαν στο πλοίο και έπειτα αποκαταστάθηκαν οι λαμαρίνες που έσπασαν στην πρύμνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση παρόμοιων ζημιών μπορούν να κοστολογηθούν έως και 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, ακόμα και το ναυπηγείο θέλοντας να συνδράμει στην προσπάθεια να παραμείνει το «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη, χρέωσε στο ΓΕΝ το μισό κόστος των εργασιών αποκατάστασης που χρειάστηκε το πλοίο. Πηγές από το ΓΕΝ, αναφέρουν στη «ΜτΚ» ότι η τελική κοστολόγηση είναι πάνω από 20.000 ευρώ.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ