Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Θεσσαλονίκη: Πότε αρχίζουν τα έργα για το Flyοver-Από ποιο σημείο θα ξεκινήσουν

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την έναρξης των εργασιών της κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα αυτή έχει προσδιοριστεί χρονικά για το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, με τα εργοτάξια να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την κυκλοφοριακή κατάσταση της πόλης, όπως επίσης και τον οδικό χάρτη της, όμως θα δημιουργήσει και προβλήματα, στα τέσσερα χρόνια περίπου που θα διαρκέσει η αποπεράτωσή του.

Τα πρώτα έργα θα γίνουν στην κεντρική νησίδα της περιφερειακής οδού με αφετηρία τον κόμβο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η νησίδα προβλέπεται να καταργηθεί, προκειμένου να καταστεί δυνατό να μετακινηθεί ο άξονας του δρόμου προς την πόλη.

Σε δεύτερη φάση θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του υπερυψωμένου τμήματος, που θα ξεκινά μετά τον κόμβο του Παπαγεωργίου και θα καταλήγει πριν από τη σήραγγα στον κόμβο των Κωνσταντινουπολίτικων.

Στο ύψος του Παπαγεωργίου θα γίνει ράμπα ανόδου και σταδιακά θα αρχίσουν να μπαίνουν τα βάθρα, ενώ μετά τον κόμβο Νεάπολης θα πιάσει την αριστερή πλευρά στο πρανές του δρόμου, στο Σέιχ Σου.

Αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων

Ενόψει της έναρξης των εργασιών μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εφαρμοστούν και τα μέτρα που έχει προτείνει το συντονιστικό όργανο.

Ορισμένα εξ αυτών είναι η φορτοεκφόρτωση και η αποκομιδή των απορριμμάτων στο κέντρο κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ πολύ πιθανή φαντάζει η επανατοποθέτηση  διαχωριστικών πασσάλων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης όπως είναι η Μητροπόλεως, η Λεωφόρος Στρατού κ.α

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ