Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Αποχωρεί οικειοθελώς από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ο Θάνος Πλεύρης

Παραιτείται από μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη ο Θάνος Πλεύρης μετά τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών.

Η αιτία είναι πως ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγορείται από συγγενείς των θυμάτων για την συμμετοχή τους στις ενέργειες που αλλοίωσαν το χώρο του δυστυχήματος, με αφαίρεση συντριμιών και «μπάζωμα» του χώρου. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας συμπληρωματική έγκληση για τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο ο κ. Πλεύρης αναφέρει ότι «η μήνυση μάλιστα αυτή γίνεται προσχηματικά διότι υποβάλλεται ακριβώς πριν την συζήτηση της αίτησης, ώστε να δημιουργήσει υποτιθέμενο λόγο εξαίρεσης μου». Προσθέτει δε, ότι επειδή επιθυμεί να διαφυλαχθεί απόλυτα η διαδικασία και το έργο της επιτροπής και σε καμία περίπτωση δε θέλει να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια μεροληψίας στην ελληνική κοινωνία, αλλά πρωτίστως στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες του δυστυχήματος, τους οποίους σέβεται απόλυτα, δηλώνει ότι αποχωρεί.

«Δηλώνω αποχή από τα καθήκοντά μου ως μέλος της επιτροπής, προκειμένου αυτή άμεσα και χωρίς να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για διαδικαστικούς λόγους να ξεκινήσει τις εργασίες της, παραμένοντας στη διάθεση της για ό, τι χρειαστεί», σημειώνει.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ