Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Αλυσίδες απαραίτητες για όλα τα οχήματα στην Αττική από χθες το βράδυ
Αλυσίδες απαραίτητες για όλα τα οχήματα στην Αττική από χθες το βράδυ

Αλυσίδες απαραίτητες για όλα τα οχήματα στην Αττική από χθες το βράδυ

 Με το πρώτο…χιονακι είναι ανίκανο το Κράτος να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς και μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες!

Μια ακόμη εκδήλωση της ανικανότητας του Κράτους να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην αποστολή του και να κρατήσει με το πρώτο…χιονακι τους δρόμους ανοικτούς!
Μετά την κυβερνητική σύσκεψη,το απόγευμα της Κυριακής,ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας σε όλα τα οχήματα,που δεν θα έχουν μαζί τους στην Αττική αντιολισθητικες αλυσίδες.

Δηλαδή πλήρης αποποίηση ευθυνών και αίσθησης καθήκοντος από τους αρμόδιους του Κράτους και απευθείας μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες,στο πλαίσιο της περιβόητης θεωρίας της “ατομικής ευθύνης”!
Πιο αναλυτικά οι νεότερες εξελίξεις γύρω από τα θέματα της προστασίας από την κακοκαιρία που έρχεται, έχουν ως εξής:

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων από τις 22:00 σήμερα 28-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

Οχήματα οδικής βοήθειας.
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.
Οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το βράδυ της Δευτέρας
Επιπλέον, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 της Δευτέρας (29/1) τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Περαιτέρω, λόγω της επικείμενης εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τη Δευτέρα (29-01-2024) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα) ενδέχεται να ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα των Εθνικών Οδών.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ