Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Θεσσαλονίκη: «Μπουκώνει» ο Περιφερειακός από έργα για το FlyOver – Έρχονται μέτρα

Θεσσαλονίκη: «Μπουκώνει» ο Περιφερειακός από έργα για το FlyOver - Έρχονται μέτρα
Θεσσαλονίκη: «Μπουκώνει» ο Περιφερειακός από έργα για το FlyOver – Έρχονται μέτρα

Με τον flyover το μόνο που θα συμβεί θα είναι να μπουκώνει πιο εύκολα η ΕΟ Θεσσαλονίκης Μουδανιών που χρήζει διαπλάτυνσης και θέσπιση ελάχιστου ορίου ταχύτητας.

Παρεμβάσεις για τη μείωση των επιπτώσεων στην Περιφερειακή Οδό από τα έργα κατασκευής του FlyOver εξετάζει το αρμόδιο συντονιστικό όργανο

Η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για την πορεία υλοποίησης του FlyOver, και τα συγκοινωνιακά ζητήματα που θα προκύψουν σε σχέση με τις εργασίες κατασκευής του, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στόχος, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, είναι «να μπορέσουμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις που ένα τόσο σημαντικό, ένα τόσο μεγάλο έργο θα έχει στους κατοίκους συνολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος».

Η λέξη κλειδί είναι η λέξη συνέργεια, όπως είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να συμπράξουμε ώστε «μέσα από τις υπάρχουσες λύσεις, μέσα από τη βελτιστοποίηση εφαρμογών, μέσα από τη διάθεση όλων των πόρων όλων των εμπλεκομένων φορέων να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτές τις επιπτώσεις».

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί από την έναρξη των εργασιών του Fly Over, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μέσα στον προσεχή Οκτώβριο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σήμερα, κάθε ώρα, εξυπηρετούνται περίπου 5-5.500 χιλιάδες άτομα από τον Περιφερειακό και όταν αρχίσουν τα έργα ο αριθμός αυτός θα πρέπει να μειωθεί δραστικά, όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχουν σε κυκλοφορία τουλάχιστον δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Αυτό αναμένεται να επιβαρύνει, όπως γίνεται κατανοητό, το οδικό δίκτυο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό στη δίωρη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, μελετητικής κυρίως, η οποία θα αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα αυτήν την στιγμή, ούτως ώστε να γίνονται παρεμβάσεις, από την Τροχαία στις σημάνσεις των οδών κλπ όσο θα εξελίσσεται το έργο. Την ευθύνη του συντονισμού της ομάδας θα έχει ο ΟΣΕΘ, με την εμπειρία που διαθέτει και με την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση. Αναμένεται να υπάρξει σύμπραξη και με τον ανάδοχο του έργου.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια δυναμική μελέτη που κάθε φορά θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα, ενώ υπογράμμισε ότι «θα χρειαστούμε και τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας γιατί ακόμη και ένα αυτοκίνητο που αφήνουμε στη λεωφορειολωρίδα δημιουργεί πρόβλημα».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα προβλεφθούν και εφαρμογές μέσω των οποίων οι οδηγοί θα ενημερώνονται άμεσα και έγκαιρα για τις διαθέσιμες διελεύσεις.

Σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο υφυπουργός είπε ότι τα πρώτα συμπεράσματα από αυτήν την ομάδα εργασίας, ώστε να γίνουν κατόπιν και οι πρώτες παρεμβάσεις, θα πρέπει να προκύψουν μέσα στους επόμενους δυο μήνες, πριν την έναρξη των εργασιών του Fly Over που έχει χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι το συντονιστικό όργανο αποτελείται από αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα συγκοινωνιακά θέματα της Θεσσαλονίκης θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του μεγάλου έργου.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ