Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αλλαγές στους δρόμους του Πειραιά

Αλλαγές στους δρόμους του Πειραιά neapeiraias.gr Έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας θα γίνουν σε δρόμους του Δήμου Πειραιά, ο οποίος θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.Σημαντικά ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών του Πειραιά μόλις ολοκληρωθεί το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Πειραιά» που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το μεγάλο λιμάνι της χώρας προβλέπεται να βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλης έκτασης εργασιών που θα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη βελτίωση των διασταυρώσεων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής, την κατασκευή σύγχρονων διαβάσεων έξω από σχολικά συγκροτήματα, αλλά και την αναβάθμιση των πεζοδρομίων με ειδική μέριμνα σε ΑμεΑ. Το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Πειραιά» εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ποσό χρηματοδότησης 2.800.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ΦΠΑ.
Αλλαγές στους δρόμους του Πειραιά neapeiraias.gr

Έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας θα γίνουν σε δρόμους του Δήμου Πειραιά, ο οποίος θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΕ).

Σημαντικά ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών του Πειραιά μόλις ολοκληρωθεί το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Πειραιά» που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το μεγάλο λιμάνι της χώρας προβλέπεται να βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλης έκτασης εργασιών που θα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη βελτίωση των διασταυρώσεων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής, την κατασκευή σύγχρονων διαβάσεων έξω από σχολικά συγκροτήματα, αλλά και την αναβάθμιση των πεζοδρομίων με ειδική μέριμνα σε ΑμεΑ.

Το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Πειραιά» εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ποσό χρηματοδότησης 2.800.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο διαρθρώνεται σε δύο κύρια υποέργα, τα οποία είναι τα εξής: «Βιοκλιματική ανάπλαση των οδών Κλεσόβης και Καρπάθου» & «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνων διαβάσεων σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων».

Το πρώτο αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφαλείας των οδών Κλεισόβης και Καρπάθου του Δήμου Πειραιά και παράλληλα την αισθητική, βιοκλιματική και λειτουργική αναβάθμισή τους. Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:

  • Ανακατασκευή των δαπεδοστρώσεων των πεζοδρομίων με πρόβλεψη οδεύσεων τυφλών και ραμπών
  • Ανάπλαση και εμπλουτισμό των χώρων πρασίνου
  • Σύγχρονο ποδηλατοδρόμο, από την οδό Θεοτόκη μέχρι την λεωφόρο Χατζηκυριακού
  • Συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης ΙΧΕ οχημάτων κατά μήκος των οδών
  • Μονοδρόμηση του συνολικού μήκους της οδού Κλεισόβης με κατεύθυνση την οδό Φιλικής Εταιρείας
  • Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού των οδών, καθώς υπάρχουν συνεχόμενοι κόμβοι και στις βραδινές ώρες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων ενώ θα εξυπηρετήσει και στην δημιουργία ενός ασφαλούς ποδηλατόδρομου
  • Βελτίωση των ακτίνων στροφής στις διασταυρώσεις
  • Κατάλληλη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση

Το δεύτερο έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνων διαβάσεων σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων» έχει ως στόχο την ασφαλή διέλευση των πεζών στην περιοχή παρέμβασης, μιας και ενισχύεται η προσοχή τόσο των πεζών, όσο και των διερχόμενων από τη διάβαση οχημάτων.

Το σύστημα περιλαμβάνει φωτισμό της πεζοδιάβασης με LED και ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED. Σκοπός του συστήματος είναι οι οδηγοί των οχημάτων να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις, ειδικά σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας ή σε κακές καιρικές συνθήκες.

Σε περίπτωση που πρόκειται για διαβάσεις εξυπηρέτησης μαθητών, η διάβαση «θωρακίζεται» με την εκατέρωθεν τοποθέτηση αυτοφωτιζόμενης πινακίδας Π-21 (μέσω φωτοβολταϊκού συλλέκτη) και την αποκατάσταση των διαγραμμίσεων των διαβάσεων με θερμοπλαστικό υλικό υψηλών προδιαγραφών. Σε όλες τις διαβάσεις, προβλέπεται ταπείνωση πεζοδρομίων ή νησίδων για τη δημιουργία ραμπών, που θα διευκολύνουν την κίνηση ευπαθών ομάδων και ΑμεΑ.

Τέλος, το αντικείμενο του συνολικού έργου περιλαμβάνει αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες/αρχαιολογική επίβλεψη εσκαφικών εργασιών στο πλαίσιο του έργου Βιοκλιματική Ανάπλαση των Οδών Κλεισόβης και Καρπάθου Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι όπως ορίζεται στην απόφαση ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30/9/2025.

πηγη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ