Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Δεν άντεξε την προσβολή της εισαγγελέως και αυτοκτόνησε. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;
Δεν άντεξε την προσβολή της εισαγγελέως και αυτοκτόνησε. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;

Δεν άντεξε την προσβολή της εισαγγελέως και αυτοκτόνησε. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;

Σκότωσαν το σκύλο του με φόλα. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΑΜΑΣ σκάνδαλο

Μία ανείπωτη τραγωδία έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η οποία αφορά στην αυτοκτονία ενός ανθρώπου που, όπως καταγγέλλεται, έφθασε σε αυτό το σημείο έπειτα από την απαράδεκτη συμπεριφορά μίας εισαγγελέα σε δίκη στην οποία συμμετείχε.

Η ιστορία που παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2020. Πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, εξαιρετικά ευαίσθητος και περήφανος, ο οποίος είχε αντιδικίες με έναν συγχωριανό του καθώς πίστευε ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του σκυλιού του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθουν σε αντιπαράθεση, με τον ίδιο να πηγαίνει στο σπίτι του συγχωριανού του για να ζητήσει εξηγήσεις και την υπόθεσή τους να οδηγείται τελικά στο δικαστήριο, στη Δράμα.

Σε αυτό το δικαστήριο, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και πρωταγωνιστής της ιστορίας (ήταν κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας) παραστάθηκε μαζί με τους μάρτυρές του και κατέθεσε σχετικά.

Μετά την απολογία του όμως και τις καταθέσεις των μαρτύρων, η εισαγγελέας της έδρας εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του χαρακτηρίζοντας τόσο την απολογία όσο και τις καταθέσεις των μαρτύρων γελοίες.

Όταν μάλιστα ένας από τους μάρτυρες προσπάθησε να παρέμβει προκειμένου να συμπληρώσει κάτι, άκουσε την πρόεδρο της έδρας να λέει ότι, αν συνεχίσετε να μιλάτε, θα πάτε και εσείς μέσα.

Η συμπεριφορά τόσο της εισαγγελέα όσο και της προέδρου προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος έκανε λόγο για ασυνήθιστα παράδοξες καταστάσεις. Μετά το πέρας της δίκης ο άνδρας -που εν τέλει καταδικάστηκε- ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς ένιωθε βαθιά προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά των εν λόγω δικαστικών.

Τόσο ο δικηγόρος του όσο και οι συγγενείς του προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αλλά εις μάτην. Είχε πληγωθεί βαθιά.

Από τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για το… τέλος του. Ευρισκόμενος σε ψυχολογική κατάπτωση και μην μπορώντας να δεχθεί τους χαρακτηρισμούς που εξαπολύθηκαν εναντίον του, αποφάσισε να πάρει μία καραμπίνα και να δώσει τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα άφησε και σχετικό σημείωμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τον χαρακτηρισμό περί γελοιότητας τον επιστρέφω στην εισαγγελέα. Πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν άνθρωποι με υπόληψη και τιμή. Οι αλήτες που μου φόλιασαν το σκυλί δικαιώθηκαν».

Δείτε το σημείωμα:

«Αυτή η υπόθεση πρέπει να απασχολήσει τους διδάσκοντες στη σχολή δικαστών»

Για την εν λόγω υπόθεση μίλησε στο zougla.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Διαλυνάς και περιέγραψε τα γεγονότα επισημαίνοντας:

«Ήταν ένας απλός, αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγγενών, ο άνδρας δέχθηκε μία αήθη λεκτική επίθεση από την εισαγγελέα της έδρας. Μετά την καταδίκη, σύμφωνα με αυτά που είπαν οι μάρτυρες, του είπαν να μην πει τίποτα άλλο γιατί θα οδηγεί στη φυλακή με αποτέλεσμα να προκληθεί μία φυσιολογική αντίδραση και του τότε δικηγόρου του αλλά και του ιδίου.

Μετά από αυτό το γεγονός, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας πήγε στο γραφείο του δικηγόρου του, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καταρρακωμένος και προσβεβλημένος, διότι η συμπεριφορά αυτή τον είχε ουσιαστικά ξεφτιλίσει. Ήταν περήφανος άνθρωπος.

Αφού προσπάθησε ο συνήγορός του να τον ηρεμήσει, αφήνει τους συγγενείς στη Δράμα, επιστρέφει στο χωριό και αυτοκτονεί. Επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του για να μην κάνει κακό σε κάποιον άλλον.

»Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας και την επόμενη ημέρα εκδίδεται απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας με την οποία αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο 24ωρη αποχή και για αυτό το περιστατικό και για άλλα παρόμοια περιστατικά. Το κείμενο της απόφασης αυτής φωτογραφίζει και αυτή την υπόθεση.

»Αυτή η υπόθεση πρέπει να απασχολήσει τους διδάσκοντες στη σχολή δικαστών. Πρέπει να μαθαίνουν οι υποψήφιοι δικαστές και εισαγγελείς όχι μόνο ό,τι λένε οι κώδικες, αλλά πρέπει να μαθαίνουν πώς να σέβονται την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και να μη θίγουν την αξιοπρέπεια των παραγόντων της δίκης. Δεν αρκεί να μαθαίνουν μόνο τα γράμματα, πρέπει να μαθαίνουν να σέβονται και τους άλλους».

Δείτε την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας: Παράλληλα το zougla.gr επικοινώνησε και με τον γαμπρό του θανόντος, κ. Ζάρα, ο οποίος παρίστατο στο δικαστήριο ως μάρτυρας και βίωσε από κοντά τη συμπεριφορά της εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάρας, «στο δικαστήριο, στο τέλος της δίκης, η εισαγγελέας ήταν τόσο απρεπής που τον είπε γελοίο και αυτόν και τους μάρτυρες και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των μαρτύρων. Αυτό ήταν που τον λύγισε πολύ. Προσβλήθηκε πολύ από τη συμπεριφορά της εισαγγελέως. Δεν γίνεται να μιλά μία εισαγγελέας έτσι. Και η πρόεδρος τον πρόσβαλε που του είπε “μη μιλάς γιατί θα πας μέσα”. Ήμουν στο δικαστήριο ως μάρτυρας και είπε η εισαγγελέας ότι η κατάθεσή μου είναι γελοία».

ΠΗΓΗ: maleviziotis.gr

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ