Ιερώνυμος
Ιερώνυμος
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ιερώνυμος: «Τα σύνορα της Ευρώπης είναι στη θάλασσα και όχι στην Μακεδονία»

Υπεγράφη Σύμφωνο συνεργασίας για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστών

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστών υπεγράφη σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καλωσόρισε τον επικεφαλής του Οργανισμού, Gianluca Rocco, σημειώνοντας πως «υπάρχει η διάθεση να στηριχθεί το πρόγραμμα ασυνόδευτων παιδιών, αλλά υπό προϋποθέσεις». Εξήγησε ότι πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή των παιδιών με βάση την ηλικία τους, αλλά και να είναι δεδομένη η οικονομική ενίσχυση.

Η Εκκλησία της Ελλάδος «βάζει πλάτη» και στο Προσφυγικό

Η Εκκλησία της Ελλάδος «βάζει πλάτη» και στο Προσφυγικό

«Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να βοηθήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά να θυμούνται αυτούς που τους βοήθησαν», ενώ επισήμανε, επίσης, ότι «τα σύνορα της Ευρώπης είναι στη θάλασσα και όχι στη Μακεδονία και όλοι οι φίλοι μας και εταίροι έχουν υποχρέωση να φυλάμε αυτά τα σύνορα μαζί».

50439.jpg

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Οργανισμού εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του γι’ αυτήν τη συνεργασία και δήλωσε την συμπαράστασή του στο έργο της Εκκλησίας.

Παρέστη, επίσης, ο διευθυντής του Κέντρου, αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, ο οποίος θα έχει και την εποπτεία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία τεσσάρων δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ η κάθε δομή θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 40 παιδιά.

50439.jpg
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ