Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Φήμες για κατάρριψη αμερικανικού UAV RQ-4B από ρωσικά μαχητικά στην Μαύρη Θάλασσα
Φήμες για κατάρριψη αμερικανικού UAV RQ-4B από ρωσικά μαχητικά στην Μαύρη Θάλασσα

Φήμες για κατάρριψη αμερικανικού UAV RQ-4B από ρωσικά μαχητικά στην Μαύρη Θάλασσα.

Πληροφορίες που δεν έχουν καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθούν και συνεπώς δημοσιεύονται με κάθε επιφύλαξη, αναφέρουν ότι καταρρίφθηκε στην Μαύρη Θάλασσα, από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, αμερικανικό στρατηγικό αναγνωριστικό UAV RQ-4Β, ίδιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στην χθεσινή πυραυλική επίθεση κατά της Κριμαίας.

Το αεροσκάφος που «φώτιζε« και συντόνιζε, σύμφωνα με τους Ρώσους, την επίθεση κατά της Σεβαστούπολης (κτύπησαν μια παραλία με αμάχους τα θραύσματα ενός από τα πέντε καταρριφθέντα βλήματα ΑTACMS, αλλά σε μια δεύτερη επίθεση υποτίθεται ότι κτύπησαν ρωσικό διαστημικό σύστημα επικοινωνιών) εν συνεχεία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, στην βόρεια Ελλάδα.

Πιθανότατα και από εκεί θα πρέπει να απογειώθηκε εκ νέου, εκτός αν πρόκειται για τα RQ-4 της Λάρισας που επιχειρούν από την 110 ΠΜ.

Αν όντως συνέβη τέτοιο επεισόδιο και καταρρίφθηκε το αμερικανικό UAV, δεν είναι κάτι που δεν έχει προαναγγελθεί από την Μόσχα.

Eίχαν δηλώσει ότι θα κατέρριπταν αμερικανικό ή δυτικό UAV στην Μαύρη Θάλασσα και οι πιέσεις για κάτι τέτοιο στο εσωτερικό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου προς το Κρεμλίνο καταγράφονται το τελευταίο δίμηνο ως «έντονες».

Πριν λίγο οι φιλορωσικοί λογαριασμοί στο Χ αναφερόντουσαν σε «απάντηση σε μία πρόκληση που δεν την ξεκινήσαμε εμείς»:

Η κατάρριψη αμερικανικών UAV που είναι «τα αυτιά και τα μάτια» των ΗΠΑ στην περιοχή και η κατάδειξη χθες από την Μόσχα των Αμερικανών ως υπαίτιων των θανάτων των αμάχων, στην παραλία της Σεβαστούπολης, δεν προοιωνίζει, φυσικά τίποτα το θετικό για τη ασφάλεια σε όλη την περιοχή.

Θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες ώρες για να δούμε αν πρόκειται για φήμη που πιθανόν αποτελεί κι ένας είδος «τελευταίας προειδοποίησης» προς την Ουάσιγκτον ή όντως οι Ρώσοι επιχειρούν να δείξουν «ποιος κάνει κουμάντο στη πόλη» για να μιλήσουμε με όρους «Φαρ Ουέστ».

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ