Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Έρχονται τα έξυπνα φανάρια: Δε φοράς κράνος; Δεν ανάβει πράσινο! Πού μπήκαν ήδη
Έρχονται τα έξυπνα φανάρια: Δε φοράς κράνος; Δεν ανάβει πράσινο! Πού μπήκαν ήδη

Έρχονται τα έξυπνα φανάρια: Δε φοράς κράνος; Δεν ανάβει πράσινο! Πού μπήκαν ήδη

Καθώς τα δυστυχήματα με θύματα μοτοσικλετιστές πληθαίνουν, στην Αργεντινή αποφάσισαν να μειώσουν τις ανθρώπινες απώλειες με ένα σύστημα άκρως… πρωτοποριακό. Η Honda παρουσίασε ένα φανάρι με αναγνώριση προσώπου που δεν ανάβει πράσινο, αν ανιχνεύσει ότι ένας μοτοσικλετιστής δεν φοράει κράνος.

Ίσως αυτή η μέθοδος να είναι πιο αποτελεσματική από ένα πρόστιμο, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου θα «βγουν από τα ρούχα» τους, περιμένοντας το φανάρι -ματαίως- να ανάψει… πράσινο. Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι στη χώρα της λατινικής Αμερικής.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το φανάρι Awareness traffic light που σχεδίασε η Honda και χρησιμοποιείται ήδη πιλοτικά στην Αργεντινη, διαθέτει κάμερα αναγνώρισης προσώπου που σαρώνει όλους όσους σταματούν στο φανάρι.

Εάν εντοπίσει ότι ένας μοτοσικλετιστής δεν φοράει κράνος, δείχνει σε μια γιγάντια οθόνη το «γυμνό» του κεφάλι ώστε να γνωρίζουν και οι άλλοι οδηγοί ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την καθυστέρηση! Ταυτόχρονα, εμφανίζεται ένα μήνυμα στην οθόνη που αναγράφει τα εξής: «Φορέστε το κράνος σας διαφορετικά το φανάρι θα παραμείνει κόκκινο».

Αντιμέτωποι με τη ντροπή των άλλων οδηγών που προφανώς αποδοκιμάζουν ή θυμώνουν, επειδή το φανάρι δεν ανάβει πράσινο, οι μοτοσυκλετιστές φορούν γρήγορα το κράνος, σε περίπτωση που το κρατούν στο χέρι ή αναγκάζονται να κατέβουν από τη μηχανή τους, προκειμένου να μην κατηγορηθούν και για παρεμπόδιση κυκλοφορίας! Πως σας φαίνεται ως λύση; Θα θέλατε να υπάρχουν και στη χώρα μας αυτά τα «έξυπνα» φανάρια;

 

 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ