Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να πλήττει όλη την ρωσική επικράτεια!
Οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να πλήττει όλη την ρωσική επικράτεια!

Οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να πλήττει όλη την ρωσική επικράτεια!

Οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία για να πλήξει τις ρωσικές δυνάμεις που βάλλουν κατά των ουκρανικών στρατευμάτων οπουδήποτε κατά μήκος των συνόρων εντός της Ρωσίας κι όχι μόνον στην ρωσική επικράτεια κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβουόπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΑΜ!

Αυτό σημαίνει πως όλη η Ρωσία αποτελεί πλέον «νόμιμο στόχο».

Επί του πρακτέου η αμερικανική εντολή είναι «χτυπάτε ελεύθερα σε όλη την Ρωσία».

Και αυτό σημαίνει πλήγματα οπουδήποτε και σε οτιδήποτε. Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να οριστεί τι αποτελεί στρατιωτικό στόχο και στις ΗΠΑ θέλουν η ρωσική κοινωνία να πληρώσει μεγάλο τίμημα για να πιέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να πλήττει με όπλα που του έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στρατιωτικούς στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν τότε ότι η απόφαση του Μπάιντεν ισχύει μόνον για στόχους εντός της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αν και δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, η χρήση από την Ουκρανία όπλων κατά των ρωσικών στρατευμάτων δεν περιορίζεται στην ρωσική πλευρά κοντά στο Χάρκοβο.

«Η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ανταποδώσει τα πυρά όταν δέχεται πυρά είναι πραγματικά αυτό στο οποίο επικεντρώνεται η πολιτική αυτή (…) καθώς βλέπουμε τις ρωσικές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ κατά μήκος των συνόρων, την δυνατότητα της Ουκρανίας να ανταποδίδει τα πυρά σε αυτές τις χερσαίες δυνάμεις χρησιμοποιώντας πυρομαχικά που έχουν δώσει οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Ράιντερ.

«Πρόκειται για αυτοάμυνα, οπότε είναι λογικό γι’αυτούς να μπορούν να το κάνουν αυτό», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Ράιντερ απηχούν δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπάιντεν.

 «Δεν πρόκειται για θέμα γεωγραφίας. Είναι θέμα κοινής λογικής», σημείωσε ο Τζέικ Σάλιβαν σε δηλώσεις του στο PBS.

«Αν η Ρωσία επιτίθεται ή ετοιμάζεται να επιτεθεί από το έδαφός της στην Ουκρανία, είναι απλώς λογικό να επιτρέπεται στην Ουκρανία να αντεπιτεθεί κατά των δυνάμεων που την πλήττουν από την άλλη πλευρά των συνόρων», σημείωσε.

Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να ανοίξει πυρ σε ρωσικά αεροπλάνα που πετούν στον ρωσικό εναέριο χώρο, αν ετοιμάζονται να ανοίξουν πυρ εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου!

Πρόκειται για κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε ακόμα χειρότερη θέση της αμερικανορωσικές σχέσεις.

Είναι σίγουρο ότι οι Ρώσοι κάποια στιγμή θα ανταποδώσουν αυτή την κίνηση στους Αμερικανούς σε κάποια μελλοντική σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ>>Νέα οικονομικά αντίμετρα ετοιμάζει εναντίον της Δύσης η Ρωσία-Μ.Ζαχάροβα: «Έχουμε ακόμη περιθώριο για αντίποινα»

>>Μη σταματάς να φυτεύεις καλά πράγματα…..

>>Στη Βουλή η νέα δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη– Στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων.

>>Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των παράνομων μεταναστών σε Έβρο και νησιά !!!

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ