Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Ο Β.Ζελένσκι αφήνει στα «αζήτητα» 500 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου ως «ανεπιθύμητους»
Ο Β.Ζελένσκι αφήνει στα «αζήτητα» 500 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου ως «ανεπιθύμητους»

Ο Β.Ζελένσκι αφήνει στα «αζήτητα» 500 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου ως «ανεπιθύμητους»

Το καθεστώς Β.Ζελένσκσι τελικά δείχνει να έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις απέναντι στους απλούς Ουκρανούς που τους στέλνει στην πρώτη γραμμή καθώς το “ευχαριστώ” του προς αυτούς είναι να τους αφήνει στα αζήτητα όταν αιχμαλωτίζονται.

Αλλά όχι για όλους καθώς η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, που δημοσίευσε έναν κατάλογο με 500 ονόματα Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου τους οποίους το Κίεβο αρνείται να ανταλλάξει εκτός από 38 από αυτούς που θεωρεί ως «πολύτιμους» για ανταλλαγή (γιατί άραγε), αφήνοντας τους υπόλοιπους 462 χωρίς προοπτική επιστροφής.

Η τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έγινε στις 8 Φεβρουαρίου, με 100 Ρώσους στρατιώτες να επιστρέφουν από την ουκρανική αιχμαλωσία και τον ίδιο αριθμό Ουκρανών αιχμαλώτων να μεταφέρεται στο Κίεβο.

Η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου καθυστερεί λόγω των διαφορών στον τρόπο αντιμετώπισης των αιχμαλώτων από τις δύο πλευρές.

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, κατηγόρησε το Κίεβο ότι διαγράφει στρατιώτες και υπαξιωματικούς από τους καταλόγους ανταλλαγής και σκόπιμα τους καταγράφει ως αγνοούμενους.

Η Σιμονιάν δημοσίευσε τη λίστα των αιχμαλώτων πολέμου στο κανάλι της στο Telegram, ελπίζοντας να ασκήσει πίεση στο Κίεβο και να ενημερώσει τις οικογένειες των αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με αναφορές, ορισμένοι από τους αιχμαλώτους που περιλαμβάνονται στη λίστα είχαν ήδη ανταλλαχθεί σε προηγούμενες ανταλλαγές, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχονται από τη Ρωσία.

Η δημοσίευση αυτής της λίστας προσθέτει μια νέα διάσταση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση και υπογραμμίζει τις περίπλοκες και πολλές φορές αμφιλεγόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνονται στις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου.

Το Κίεβο επιλέγει μόνο 38 Ουκρανούς για ανταλλαγή που τους θεωρεί «πολύτιμους»

Δείτε εδώ τη λίστα: 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ