Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Εξωφρενικό ! ΟΧΙ Στις Γερμανικές Αποζημιώσεις Ψήφισαν Το 2014 Οι Ευρωβουλευτές Από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ Και ΠΟΤΑΜΙ
Εξωφρενικό ! ΟΧΙ Στις Γερμανικές Αποζημιώσεις Ψήφισαν Το 2014 Οι Ευρωβουλευτές Από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ Και ΠΟΤΑΜΙ

Εξωφρενικό ! ΟΧΙ Στις Γερμανικές Αποζημιώσεις Ψήφισαν Το 2014 Οι Ευρωβουλευτές Από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ Και ΠΟΤΑΜΙ

Τα ίδια πρόσωπα ζητούν και σήμερα την ψήφο σου Έλληνα !

Οι μεγαλύτερες καταστροφές που είχε η ΕΛΛΑΣ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έγιναν τις χρονιές που τα Γερμανικά στρατεύματα είχαν εγκατασταθεί στη χώρα μας, δηλαδή από τον Απρίλιο του 1941 με την εισβολή τους από την κοιλάδα του Αξιού της Μακεδονίας μέχρι και τον Οκτώβριο του 1944 οπότε  και αποχώρησαν.

     Η Γερμανική κατοχή επέφερε τεράστια δεινά στον Ελληνικό λαό.  Η πείνα και οι αρρώστιες οδηγούσαν τους ανθρώπους στον θάνατο. Ιδιαίτερα ο λιμός που προκάλεσαν οι κατακτητές στην Ελλάδα τον χειμώνα (1941-1942), είχε ως αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί ο πληθυσμός των μεγάλων αστικών κέντρων. Επιπλέον έγιναν εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων σε πολλά ελληνικά χωριά. Οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υπολογίζονται σε περισσότερους από  770.000 αμάχων και 20.000 έως 35.000 στρατιωτών.

     Ανυπολόγιστες υπήρξαν και οι υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν στα χωριά και τις πόλεις, στα σπίτια και στα γεφύρια, στις αποθήκες και στα ζώα, στους δρόμους και στα σπαρτά, αλλά αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με την απώλεια της ανθρώπινης ζωής η οποία δεν κοστολογείται.

     Επιπλέον δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι η Ναζιστική Γερμανία, απέσπασε την περίοδο 1941-1943 το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο από την Κεντρική μας Τράπεζα για την σίτιση των Γερμανικών στρατευμάτων τα χρόνια της βίαιης παραμονής τους στη χώρα μας, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων την πρώτη φορά και 2,5 δισεκατομμυρίων τη δεύτερη συν τους  τόκους που έχουν προστεθεί, μιλάμε δηλαδή για ένα τεράστιο ποσό μέχρι και σήμερα.

     Οι βίαιες αυτές υλικές καταστροφές οδήγησαν εκείνη την εποχή σε πλήρη κατάρρευση την Ελληνική οικονομία και υπολογίζεται ότι ζημία που έχουμε υποστεί υπερβαίνει σήμερα τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που μας οφείλει μέχρι σήμερα  το  Γερμανικό κράτος.  Αν μιλήσουμε και για τις άλλες καταστροφές που προκάλεσαν οι σύμμαχοί τους Ιταλοί και Βούλγαροι που εγκατέστησαν τα στρατεύματά τους στις παρακάτω μπλε και πράσινες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας,  μπορεί ο κάθε πολίτης να αναλογιστεί πόσο ακόμα θα ανέβει το τεράστιο αυτό ποσό.

     Δυστυχώς οι ενέργειες για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την χώρα μας, από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη δίκη της Νυρεμβέργης, μέχρι και σήμερα, από όλα τα κόμματα της Βουλής, ήταν ελάχιστες, χλιαρές έως ανύπαρκτες και εκτός στόχου και σκοπού. Ακόμη και στην δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν το 2012 οι βουλευτές μας, απεμπόλησαν την δυνατότητα παραγραφής ή απομείωσης του σημερινού χρέους με τις εν λόγω αποζημιώσεις, όπως και με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.

Απόδειξη ότι από την ατζέντα της σημερινής κυβέρνησης απουσιάζει το θέμα αυτό, είναι οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος πέρυσι τον Μάιο δήλωσε  απροκάλυπτα ότι “αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν χάνουμε τη μάχη για το μέλλον” δίνοντας προτεραιότητα σε διάφορες “κατασκευασμένες προκλήσεις” όπως η κλιματική κρίση και η ψηφιακή επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ακολουθεί το βίντεο :

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ιδιαίτερα σήμερα ενόψει ευρωεκλογών, ποιοι Έλληνες Ευρωβουλευτές, ψήφισαν -ΟΧΙ- το 2014 στις Βρυξέλλες για τις Γερμανικές αποζημιώσεις,
μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και από το ΠΟΤΑΜΙ  (πηγή) :

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ( ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)

     Η αρνητική στάση των παραπάνω Ευρωβουλευτών το 2014 για την προβολή και την διεθνοποίηση του εξαιρετικά σοβαρού θέματος που στοίχισε τόσο ακριβά στην πατρίδα και στους προγόνους μας εκείνα τα πέτρινα χρόνια του πολέμου, κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και φανερώνει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν εκπροσωπούσαν ούτε τότε, ούτε βέβαια και σήμερα το Έθνος των Ελλήνων και τα δίκαιά του. Αλήθεια φαίνεται πως δεν έχουν Ελληνική συνείδηση, αλλά έχουν μετατραπεί σε γρανάζια των ανθελληνικών κομμάτων, που και πάλι κατεβάζουν υποψήφιους ευρωβουλευτές στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 και μάλιστα ανακυκλώνουν ορισμένα από τα προαναφερθέντα πρόσωπα. Νομίζεις Έλληνα πολίτη ότι αν τους ψηφίσεις και πάλι τώρα, θα πράξουν κάτι το διαφορετικό;

     Η κομματική διαίρεση η οποία είναι απολειφάδι του εμφυλίου πολέμου για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας μετά την αποχώρηση των κατακτητών Γερμανών, Βουλγάρων και Ιταλών, είναι ο λόγος της άθλιας πολιτικής κατάστασης που βιώνουμε σήμερα εν έτει 2024.
Το Ε.Α.Μ. ταυτίστηκε με το Κ.Κ.Ε. και σήμερα απόγονοι των δοσίλογων και των συνεργατών των ΕΣ-ΕΣ βρίσκονται μέσα σε διοικητικές θέσεις και κόμματα, οι οποίοι συντελούν σήμερα σε μεγάλο βαθμό στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα υπέρ των τότε κατακτητών Γερμανών, τόσο μέσα στην “Ελληνική Βουλή” όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

     Οι ενέργειες των Ελληνικών διεκδικήσεων δεν εγείρονται από μία ενωμένη εθνικά ομάδα πολιτευτών, αλλά από τα κόμματα τα οποία συνεχίζουν και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο την ίδια τακτική διαίρεσης που αποβαίνει πάντοτε εις βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων.

     Ήρθε ο καιρός να αποτινάξουμε τις κομματικές αντιπαραθέσεις και ψευτοϊδεολογίες και συντονισμένοι κι ενωμένοι ως Έθνος να διεκδικήσουμε την εκταμίευση των πολεμικών επανορθώσεων, το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων, που επιβάλλεται ως ΔΙΚΑΙΟΝ το οποίο θα πρέπει να επανορθωθεί.
Αν ακούσει κανείς την σχετική ομιλία του κ. Αρτέμη Σώρρα, προέδρου του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα καταλάβει απλώς ποιο είναι το ορθό και το δίκαιο…

Μονόδρομος το Έθνος ενωμένο να εισπράξει τις γερμανικές αποζημιώσεις

 

Γράφει ο Χωλίδης Κωνσταντίνος

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ