Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Σέρρες:Πάνω από 300.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από ανυποψίαστους πολίτες
Σέρρες:Πάνω από 300.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από ανυποψίαστους πολίτες

Σέρρες:Πάνω από 300.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από ανυποψίαστους πολίτες.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών προχώρησε στην ταυτοποίηση οκτώ ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι μαζί με άλλους άγνωστους συνεργάτες είχαν δημιουργήσει μια σπείρα με σκοπό τη συστηματική απάτη ανυποψίαστων πολιτών, αποσπώντας χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απάτης που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν τηλεφωνούσαν σε εταιρείες, επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα παριστάνοντας τον λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή/πελάτη και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών τους (όνομα χρήστη, κωδικός εισόδου, κωδικοί ΟΤPs).

Στη συνέχεια, μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που συνεργάζονταν έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των 305.789 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνολικά 16 περιπτώσεις απάτης έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα: 7 στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη και από μία σε Γρεβενά, Έβρο, Εύβοια, Κεφαλονιά, Φλώρινα και Χανιά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 15 άτομα, δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Πώς θα είναι η νέα πραγματικότητα και η τροχιά των γεγονότων που θα βιώσουμε?