Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Akribia mhtsotaki,sta 3 eyro h benzini sth ko,-sta 2 eyro se olh thn epikratia tis elladas
Ακρίβεια Μητσοτάκη: Στα 3 ευρώ η Βενζίνη στη Κω – Πάνω από 2 ευρώ σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας

Ακρίβεια Μητσοτάκη: Στα 3 ευρώ η Βενζίνη στη Κω – Πάνω από 2 ευρώ σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας

Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερες ανατιμήσεις περνούν στην κατανάλωση, με τους παραθεριστές να επωμίζονται τεράστιο κόστος στις οδικές μετακινήσεις τους.

Η έρευνα του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ΟΤ) είναι αποκαλυπτική ως προς το μέγεθος των διακυμάνσεων των τιμών αλλά και από ένα πάρτι κερδών που φαίνεται ότι έχει στηθεί ιδίως στις νησιωτικές περιοχές. Το πλαφόν… της κυβέρνησης μοιάζει με ασπιρίνη απέναντι στην τιμή των 3 ευρώ που άγγιξε η απλή αμόλυβδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αποκαλύπτει ο ΟΤ.

Στα 3 ευρώ η απλή αμόλυβδη βενζίνη

Οι ανατιμήσεις καταγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως και οι τιμές πώλησης στα πρατήρια κάθε περιοχής της χώρας.

Στις 2 Αυγούστου αναρτήθηκε η υψηλότερη τιμή στη βενζίνη. Και βρίσκεται στην Κω και είναι στα 2,999 ευρώ ανά λίτρο. Μία ανάσα από τα 3 ευρώ σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς καυσίμων.

Η τιμή αυτή ίσως να μην καταγράφηκε ούτε στη διάρκεια του 2022 οπότε και οι τιμές των υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 ευρώ εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Αξίζει να τονιστεί πως τα πρατήρια είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων κάθε φορά που αλλάζουν τιμή στα καύσιμα.

Ο ΟΤ κατέγραψε την τιμή των 2,999 ευρώ με βάση τα όσα δημοσιεύονται στη συνέχεια και είναι προσβάσιμα στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Η ΧΩΡΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ https://www.e-synews.gr/2023/08/08/i-chora-flegetai-ston-vomo-ton-megalon-symferonton/

Μεγάλες αυξήσεις

Όπως προκύπτει και από τις τιμές που δημοσιεύει ο ΟΤ σήμερα, το πάρτι των υψηλών τιμών στα νησιά καλά κρατεί…

Σε πολλές περιοχές, όπως και στην προαναφερόμενη στην Κω, το ύψος των τιμών της απλής αμόλυβδης βενζίνης δημιουργεί υπόνοιες για κερδοσκοπικά φαινόμενα.

Σε διάστημα μόλις πέντε ημερών οι αυξήσεις έφτασαν ακόμη και τα 0,09 ευρώ ανά λίτρο.

Από την επεξεργασία των υψηλότερων τιμών που συγκέντρωσε ο ΟΤ από τα νησιά προκύπτει ότι η βενζίνη έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα. Στη Μήλο η αμόλυβδη έχει φτάσει μέχρι τα 2,45 ευρώ ανά λίτρο, στην Πάτμο στα 2,369 ευρώ ανά λίτρο, στη Νίσυρο στα 2,36 ευρώ ανά λίτρο, στη Λέρο στα 2,35 ευρώ κ.ο.κ.

Καπέλο

Και σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σημείωσε νέα αύξηση.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων διαμορφώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο στα 1,962 ευρώ ανά λίτρο όταν χθες ήταν στα 1,959 ευρώ ανά λίτρο και την 1η Αυγούστου στα 1,954 ευρώ ανά λίτρο.

Την 1η Ιουλίου ήταν στα 1,863 ευρώ ανά λίτρο. Σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα η αμόλυβδη έχει ακριβύνει σχεδόν κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο. Για την ακρίβεια 0,099 ευρώ ανά λίτρο.

Το «καπέλο» η διαφορά δηλαδή ανάμεσα στην υψηλότερη τιμή τα 2,999 ευρώ ανά λίτρο με τη μέση πανελλαδική τα 1,962 ξεπερνά και το 1 ευρώ ανά λίτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Κόλαφος το ευρωπαϊκό πόρισμα για τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ – Βαρύ κατηγορητήριο για 26 πρόσωπα https://www.e-synews.gr/2023/08/08/kolafos-to-eyropaiko-porisma-gia-ti-symvasi-717-tis-ergose-vary-katigoritirio-gia-26-prosopa/

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,

Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ

ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ