Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Μάτι:Ένοχος ο Ι.Φωστιέρης για κατάθεση ψευδών στοιχείων
Μάτι:Ένοχος ο Ι.Φωστιέρης για κατάθεση ψευδών στοιχείων

Μάτι:Ένοχος ο Ι.Φωστιέρης για κατάθεση ψευδών στοιχείων

Ο διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στο Μάτι Ιωάννης Φωστιέρης κρίθηκε ένοχος για κατάθεση ψευδών στοιχείων και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή.

Η απόφαση αυτή ήρθε δέκα ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την κεντρική δίκη για τους 104 νεκρούς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Ο Ιωάννης Φωστιέρης βρέθηκε στο εδώλιο μαζί τον Χρήστο Γκολφίνο, τότε υπεύθυνο του 199, έπειτα από καταγγελίες του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Γιάννη Κώστα, για ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage, δηλαδή το λογισμικό που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιάννης Κώστας καταθέτοντας στη δίκη για το Μάτι είχε αναφέρει πως αναζήτησε στοιχεία για να συντάξει δελτίο για την πυρκαγιά αλλά διαπίστωσε ότι υπήρχαν ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage, το λογισμικό που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής. «Για εμένα ήταν μονόδρομος: το κατήγγειλα στον εισαγγελέα και τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Ελλάδα 2024:Χωρίς λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ