Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δίκη για το έγκλημα στο Μάτι: Ακόμα και οι… καταδικασμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι! Αθώοι Ρ.Δούρου-Η.Ψινάκης και 13 κατηγορούμενοι

Δίκη για το έγκλημα στο Μάτι: Ακόμα και οι… καταδικασμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι! Αθώοι Ρ.Δούρου-Η.Ψινάκης και 13 κατηγορούμενοι
Δίκη για το έγκλημα στο Μάτι: Ακόμα και οι… καταδικασμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι! Αθώοι Ρ.Δούρου-Η.Ψινάκης και 13 κατηγορούμενοι

Αθώοι Ρ.Δούρου-Η.Ψινάκης και 13 κατηγορούμενοι για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Κρίθηκαν ένοχοι μόλις… 6! Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων με την δικαστική απόφαση – «Καταραμένοι δεν έχετε τσίπα! – Ούτε μία συγγνώμη»  Οι συγγενείς των θυμάτων τους πέταξαν καρέκλες

Έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ αθωώθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο .

«Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;» φώναζαν εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων .

«Όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή».

ARVE

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε μία συγγνώμη», ήταν μερικά μόνο από όσα ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχο δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Το δικαστήριο επέβαλε στους έξι καταδικασθέντες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς ποινές από τρία έως 111 χρόνια συνολικά, μόνο που δεν πρόκειται να μπει κανένας στην φυλακή!

Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ η ημέρα με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ!

Ήδη οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι!

ARVE

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….» φώναζαν ενώ μάλιστα κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες.

Ο κόσμος έκλαιγε ενώ οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς που παρενέβησαν.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους και καταδίκασε τους εξής έξι κατηγορούμενους στις ακόλουθες ποινές:

 Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) σε φυλάκιση 111 ετών.

Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), σε φυλάκιση 15 ετών.

Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια), σε φυλάκιση 111 ετών.

Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), σε φυλάκιση 111 ετών.

Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) σε φυλάκιση 111 ετών.

Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά, σε φυλάκιση τρίών ετών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Αντίθετα, απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησαν ο κ. Ματθαιοπουλος και ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά.

«Και επαίνους μην ξεχάσετε να τους δώσετε», φώναξε από τα έδρανα των δικηγόρων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων στο δικαστήριο.

πηγη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ