Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ταχιάος: Δεν υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη για τη φάση κατασκευής του flyover

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ, μετά την οποία αναστέλλονται όλες οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Στις 16 και όχι στις 17 Απριλίου θα βγει η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή κατοίκων και φορέων ενάντια στο Flyover, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, από το ΥΜΑΘ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου για το Flyover, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, ο κ. Ταχιάος απάντησε στους συλλόγους κατοίκων του οικισμού Κωνσταντινουπολίτικα που κάνουν λόγο για απουσία τριών μελετών (κυκλοφορίας, οδοποιίας και στατικότητας).

«Δεν έχει νόημα να τα συζητάμε, υπήρχε μελέτη με τη σκοπιμότητα του έργου. Τις μελέτες τις κάνει ο ανάδοχος, η εκπόνηση μελετών αποτελεί αντικείμενο του χρονοδιαγράμματος. Δεν είναι κάτι αυτό, συνήθως ξεκινούν και λένε ότι δεν υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη στη φάση της κατασκευής. Δεν υπήρχαν καταγραφές, τώρα γίνονται αυτά, εμείς συνεχίζουμε κανονικά τους σχεδιασμούς μας σεβόμενοι και σταματώντας τις εργασίες», σημείωσε.

«Ήταν έτοιμο να παραδοθεί τέλος Απριλίου το εργοτάξιο. Αυτό σημαίνει ότι αν σήμερα σταματούσαν το έργο θα έπρεπε να λυθεί μια σύμβαση δημόσιου ιδιωτικού τομέα ένα ΣΔΙΤ το οποίο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, στη συνέχεια να επανακυρήξουμε μια νέα εργολαβία για να πάει να αναστρέψει τη μορφή που έχει πάρει σήμερα ο Περιφερειακός για να την επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση».

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ