Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Τεχεράνη: «Έρχονται τα αντίποινα»
Τεχεράνη: «Έρχονται τα αντίποινα»

Τεχεράνη: «Έρχονται τα αντίποινα»

Εξαντλούνται τα χρονικά όρια για το Ιράν για την πραγματοποίηση της επίθεσης κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για τον βομβαρδισμό της πρεσβείας του στη Δαμασκό και το θάνατο δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών των “Φρουρών της Επανάστασης”.  

Αυτό γιατί όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές υπάρχει κίνδυνος για το Ιράν να βρεθεί ανακόλουθο με τη δεδηλωμένη θέση του ότι τα αντίποινα επίκεινται. 




ARVE

Οι Ιρανοί “Φρουροί της Επανάστασης” έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με την τίτλο “Η τιμωρία πρόκειται να πραγματοποιηθεί” δείχνοντας βαλλιστικούς πυραύλους έτοιμους να εκτοξευθούν προφανώς κατά του Ισραήλ.  

Αυτό δε σημαίνει ότι το Ιράν θα πραγματοποιήσει τα αντίποινά του με αυτόν τον τρόπο: Δηλαδή με μαζικές εκτοξεύσεις  

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κτυπήσει ισραηλινούς στόχους είτε εντός είτε και εκτός του Ισραήλ.  

Προφανώς η Τεχεράνη κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν πρόκειται να προαναγγείλει με πιο τρόπο θα πραγματοποιήσει τα αντίποινα εάν τα πραγματοποιήσει τελικά.  

Από την άλλη πλευρά διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το Ισραήλ και ανάλογα του μεγέθους και της κλίμακας του ιρανικού κτυπήματος ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρομαγνητική βόμβα η οποία θα αχρηστεύσεις όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και θα διακόψει και την παροχή της ενέργειας στο Ιράν.  

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για την πιθανότητα σημαντικών αντιποίνων από το Ιράν σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.  

Ο συναγερμός έρχεται αφότου ο διοικητής των “Φρουρών της Επανάστασης” του Ιράν δεσμεύτηκε ότι  

«οι γενναίοι μας άνδρες θα τιμωρήσουν το Σιωνιστικό καθεστώς» μετά από αεροπορική επιδρομή σε κτίριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό που σκότωσε επτά μέλη των “Φρουρών” τη Δευτέρα.  

Η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ για το χτύπημα, αν και ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει είτε για να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει τη συμμετοχή όπως κάνει άλλωστε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις.  

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανησυχούν τώρα ότι το Ιράν μπορεί να σχεδιάζει να χτυπήσει στόχους στο εσωτερικό του Ισραήλ ως αντίποινα, πυροδοτώντας νέα επέκταση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.  

Μιλώντας στο NBC News υπό τον όρο της ανωνυμίας, δύο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οποιαδήποτε αντίποινα εντός του Ισραήλ είναι πιθανό να επικεντρωθεί σε στρατιωτικούς ή μυστικούς στόχους και όχι σε πολίτες.  

Ένας αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσιγκτον έλαβε ένα μήνυμα από το Ιράν μετά το χτύπημα και «κατέστησε σαφές» στην Τεχεράνη ως απάντηση ότι «δεν ήμασταν εμείς πίσω από το χτύπημα».  

«Προειδοποιήσαμε επίσης το Ιράν να μην χρησιμοποιήσει το χτύπημα ως πρόσχημα για περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή ή για να επιτεθεί σε αμερικανικές εγκαταστάσεις ή προσωπικό», πρόσθεσαν.  

Οι δύο αξιωματούχοι είπαν επίσης στο NBC News ότι το Ιράν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει επίθεση χρησιμοποιώντας ένα σμήνος drones ή πυραύλους  εναντίον ισραηλινών διπλωματικών ή προξενικών εγκαταστάσεων.  

Ένας άλλος αξιωματούχος είπε ξεχωριστά στο CNN ότι «είμαστε σίγουρα σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης» σχετικά με την απειλή αντιποίνων.  

Το Ιράν είπε ότι το χτύπημα της Δευτέρας είχε στόχο ένα προξενικό κτίριο και ως εκ τούτου θεωρήθηκε επίθεση στο ίδιο το Ιράν. Ανέφερε ότι επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του Mohammad Reza Zahedi, ενός ανώτερου διοικητή στη Δύναμη Κουντς, η οποία είναι μια ελίτ  παραστρατιωτική ομάδα του Ιράν. Την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν την απειλή από το Ιράν σε τηλεφωνική επικοινωνία.  

“Οι ομάδες μας βρίσκονται σε τακτική και συνεχή επαφή από τότε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως την άμυνα του Ισραήλ έναντι των απειλών από το Ιράν”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. 

Διαβάστε-Ανατίναξη Nord Stream: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των Ουκρανών σαμποτέρ.

>>Τουρκία:Δείτε σε ποιες περιοχές μιλούν αρχαία ελληνικά μέχρι σήμερα (βίντεο)

>>Αποκάλυψη:εταιρείες ασφάλισης υγείας δωροδόκησαν ιατρούς για να προωθήσουν εμβόλια COVID-19 έναντι αμοιβής.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ