Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Το γερμανικό φιάσκο με τις ανεμογεννήτριες… γι’ αυτό ήρθαν στην Ελλάδα;
Το γερμανικό φιάσκο με τις ανεμογεννήτριες… γι’ αυτό ήρθαν στην Ελλάδα;

Το γερμανικό φιάσκο με τις ανεμογεννήτριες… γι’ αυτό ήρθαν στην Ελλάδα;

Η Siemens Energy βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για την εξασφάλιση κρατικών εγγυήσεων καθώς αγωνίζεται να στηρίξει την προβληματική μονάδα ανεμογεννητριών της.

H είδηση, όμως, προκάλεσε πτώση 36% για τη μετοχή της, μεταδίδει το Bloomberg. Η εταιρεία αναζητά περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα. 

Τα προβλήματα που ανέκυψαν στις τουρμπίνες που κατασκευάζει αναμένεται να οδηγήσουν σε καθαρές απώλειες και εκροές μετρητών πέρα από τις προβλέψεις για το έτος, δήλωσε η εταιρεία.

Η Siemens Energy δεν αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας, αλλά η Siemens AG, η οποία κατέχει περίπου το ένα τέταρτο της εταιρείας, δεν θέλει να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις, είπαν οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι μετοχές της Siemens Energy κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Ιούνιο, προκαλώντας πολλαπλές διακοπές συναλλαγών. Η κεφαλαιοποίηση μειώθηκε κατά 2,5 δισ. ευρώ. Η αξία του μεριδίου της Siemens AG μειώθηκε κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές της τελευταίας υποχώρησαν έως και 5,4%.

Η Siemens Energy με έδρα το Μόναχο προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό που έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές καταστροφές της Γερμανίας. Τον Αύγουστο, η εταιρεία είπε ότι τα αυξανόμενα προβλήματα με δυσλειτουργικές τουρμπίνες και ασύμφορα συμβόλαια πρόκειται να φέρνουν στην εταιρεία καθαρή ζημία 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Η εταιρεία είπε ότι χωρίς εγγυήσεις δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για μακροπρόθεσμα έργα, ιδιαίτερα στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενέργειας.

 «Επομένως, ξεκινάμε μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού μας και συνομιλούμε με τη γερμανική κυβέρνηση για το πώς να εξασφαλίσουμε δομές εγγυήσεων στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ενέργειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Siemens Energy, Όλιβερ Σαχγκάου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «βρίσκεται σε στενές συνομιλίες» με την εταιρεία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΔΠΚΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ