Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων μηνύουν Πλεύρη, Αγοραστό και άλλους κρατικούς αξιωματούχους

Στρέφονται νομικά εναντίον όσων συμμετείχαν στην στις έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συμπληρωματική μήνυση ονομαστικά κατά των υπουργών, του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κατέθεσε σήμερα ο Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών, στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Ειδικότερα, οι συγγενείς των θυμάτων στρέφονται νομικά εναντίον όσων συμμετείχαν στην στις έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για «τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» κατά τις οποίες αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα βαγόνια και να γίνουν επιχωματώσεις στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η συμπληρωματική μήνυση στρέφεται προσωπικά κατά του τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού καθώς επίσης και στον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και στελέχη της πυροσβεστικής, και της πολιτικής προστασίας.

Εκ μέρους του Συλλόγου, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας δήλωσε ότι «τέτοιες εντολές, σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές».

Οι συγγενείς των θυμάτων θα ενημερωθούν από τον εφέτη ανακριτή για τα αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας από το έδαφος στο σημείο της τραγωδίας και των ελέγχων στα συντρίμμια για ανθρώπινα υπολείμματα από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελίες «για εξοργιστικά ανεπαρκή διαχείριση του δυστυχήματος» μετά και από τα ευρήματα τεχνικής έκθεσης ανεξάρτητου πραγματογνώμονα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδειξε ως υπεύθυνους για το πρώιμο «μπάζωμα» του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, τους παραπάνω υπουργούς και στελέχη υπηρεσιών.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ