Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Η ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ

Η ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ
Η ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ Photo by Madie Hamilton on Unsplash

 

ΑΝΗΣΥΧΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ Ή ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ Ή ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΣ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΟΥ ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ή ΛΕΕΙ Ή ΚΑΝΕΙ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΛΥ ΡΗΧΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΡΟΝ ΣΟΥ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ.
ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΛΑ ΨΥΧΙΚΑ, ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΦΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ, ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ.

Α. Η ΨΥΧΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΜΑΤΑΙΩΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Η ΑΡΕΤΗ.
ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΡΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ.
ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΜΑΤΑΙΩΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ.
ΕΤΣΙ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΩΣ ΥΨΙΣΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΕΤΣΙ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ “ΚΑΚΟΥΣ” ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΚΑΙ ΤΗΝ “ΑΡΕΤΗ”…

Β. Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Η ΓΝΩΣΗ.
ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΩΣ ΑΛΗΘΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΓΚΥΡΗ-ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ-ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ “ΕΓΚΥΡΑ” ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ “ΕΓΚΥΡΟΥΣ” ΓΝΩΣΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΩΣ “ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ” ΜΙΣΗ ΑΓΡΑΦΗ ΜΙΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΠΕΠΛΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΥΘΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ. Η ΚΡΟΝΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 99,9% ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 0,01% ΨΕΥΔΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.
ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΜΑΤΑΙΩΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ (ΠΛΗΡΟ-ΦΟΡΙΑ) ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Η ΛΟΓΙΚΗ.

ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΡΕΤΗ (ΚΑΛΟΣΥΝΗ) ΚΑΙ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΕ ΕΝΑ “ΑΚΑΚΟ” ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΕΥΔΟΥΣ ΜΕΣΑ, ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΛΟΓΙΚΟ.
ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΜΑΤΑΙΩΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ “ΛΟΓΙΚΗ” ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.
ΕΤΣΙ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΕΣΑΙ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ “ΚΑΚΟΥΣ” ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΓΝΩΣΗ” ΚΑΙ ΤΗΝ “ΛΟΓΙΚΗ”.

Γ. Η ΥΛΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΤΡΟΦΗ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΗ ΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΟΣΗ ΓΝΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ (Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ). ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΕΙΤΕ ΑΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΗ.
ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΩΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙΣ ΥΓΙΗΣ.
ΕΤΣΙ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΥΓΙΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΑΤΑΙΩΣ ΑΙΩΝΙΩΣ (Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΩΣ ΟΠΛΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (Ή ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ – ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ-ΑΘΑΝΑΤΟ.
ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΥΡΑΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΩ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ (ΠΡΟΙΟΝ ΑΝΑ-ΤΟΚΙΣΜΟΥ ΑΡΑ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ, Ή ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΑΜΕΣΗΣ Ή ΕΜΜΕΣΗΣ ΚΛΟΠΗΣ-ΑΠΑΤΗΣ, ΠΛΑΝΗΣ, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ-ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΒΛΑΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ (ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΜΏΝ), ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΠΟΛΕΜΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΛΠ, ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥ ΠΟΝΟΥ) ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΛΥΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΜΙΣΘΙΟ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΚΟΠΟ ΜΕΣΩ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ή ΜΟΧΘΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΙ “ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ” ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΥΛΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ.
ΑΞΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ΚΑΙ ΣΧΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ) Ή ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ Ο ΚΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.
Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΘΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥ (ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΟΥ) ΔΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ 12 ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ 6 ΠΡΩΤΟΝΙΑ, 6 ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 6 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ 6-6-6).
ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Ή ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ, ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΡΟΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΟΠΟΥ Η ΥΛΗ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΣΧΑΣΗΣ (ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΞΗΣ) ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΜΑΣ.
ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΡΟΝΙΑ ΜΕΘΟΔΟ Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ-ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΤΡΕΒΛΩΘΕΙ, Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ (ΟΛΥΜΠΙΕΣ) ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΜΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ. ΑΡΑ ΜΙΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΟΛΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ.
ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΘΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ, ΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ.
Μιλτιάδης Αναστασιάδης
Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ