Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ισραήλ: Εφαρμογή της Συμφωνίας για το Καθεστώς των Δυνάμεων με την Ελλάδα

Ισραήλ: Εφαρμογή της Συμφωνίας για το Καθεστώς των Δυνάμεων με την Ελλάδα
Ισραήλ: Εφαρμογή της Συμφωνίας για το Καθεστώς των Δυνάμεων με την Ελλάδα

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

(21 Δεκεμβρίου 2017) Στις 20 Νοεμβρίου 2017, η Κνεσέτ (Βουλή του Ισραήλ) ψήφισε το Νόμο για την Εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ελλάδας σχετικά με την κατάσταση των δυνάμεών τους, 5778-2017 (ο Νόμος) (SEFER HAHUKIM [BOOK OF LAWS, SH] 5778 No. 2671 σελ. 44, RESHUMOT [ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ] (πληκτρολογήστε 2671 στο επάνω αριστερό πλαίσιο και κάντε κλικ στην αναζήτηση κάτω αριστερά) (στα Εβραϊκά)).
Ο Νόμος δίνει νομοθετική ισχύ στην εφαρμογή της συμφωνίας για το καθεστώς των δυνάμεων που υπεγράφη από Ελλάδα και Ισραήλ στις 19 Ιουλίου 2015 (Συμφωνία). (Yaakov Lappin, Ισραήλ, Ελλάδα Υπογραφή συμφωνίας για το καθεστώς των δυνάμεων , JERUSALEM POST (19 Ιουλίου 2015).)
Σύμφωνα με τις επεξηγηματικές σημειώσεις που επισυνάπτονται στο νομοσχέδιο, στόχος μιας συμφωνίας σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεων είναι η ρύθμιση νομικών και υλικοτεχνικών πτυχών που σχετίζονται με τη συνεργασία μεταξύ χωρών στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της δικαιοδοσίας σε ποινικές υποθέσεις, του χειρισμού αστικών αγωγών και της φορολογίας θέματα. Το Ισραήλ είναι ήδη συμβαλλόμενο μέρος σε παρόμοιες συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο. ( Σχέδιο Νόμου για την Εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ελλάδος σχετικά με την κατάσταση των δυνάμεών τους, 5778-2017, Κυβερνητικό νομοσχέδιο αρ. 1146 σελ. 1196, RESHUMOT, Τεύχος Αρ. 1146 (στα Εβραϊκά ))
Η Συμφωνία καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις που ισχύουν για το στρατιωτικό προσωπικό των μερών σε σχέση με καθορισμένες στρατιωτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων με σκάφη και αεροσκάφη, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και κοινές στρατιωτικές έρευνες και εξελίξεις που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. (Νόμος §§ 1-2.) Συνεπώς, το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας στην οποία ανήκουν οι δυνάμεις που επισκέπτονται (η χώρα αποστολής) πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της χώρας υποδοχής. Η χώρα αποστολής έχει το δικαίωμα να ασκεί την αποκλειστική δικαιοδοσία της για να κρίνει το προσωπικό της για πειθαρχικά αδικήματα. ( Ό.π. §§ 3 & 5.)

Η συμφωνία επεκτείνεται σε θέματα όπως η οπλοφορία και η προστασία, οι στρατιωτικές στολές και η αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης από τις χώρες υποδοχής. ( Id. §§ 6-8.) Καλύπτει περαιτέρω την ποινική εκδίκαση και το χειρισμό αστικών αγωγών. ( Id. §§ 9-10.) Η Συμφωνία καλύπτει επίσης τομείς που αφορούν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, τους φόρους, την ασφάλεια πληροφοριών, την εκκένωση έκτακτης ανάγκης και τη διερεύνηση γεγονότων που σχετίζονται με την ασφάλεια που λαμβάνουν χώρα στην επικράτεια ενός από τα μέρη. ( Id. §§ 11 & 16.) Γενικά ζητά την προσφυγή σε άμεση συνεργασία καλή τη πίστη για την επίλυση οποιασδήποτε σύγκρουσης σχετικά με την ερμηνεία ή την εφαρμογή της αντί οποιουδήποτε εθνικού ή διεθνούς δικαστικού ή άλλου φόρουμ. ( Παραδ. § 17.)

 

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Σχετικά με αυτό το Στοιχείο

Τίτλος

  • Ισραήλ: Εφαρμογή της Συμφωνίας για το Καθεστώς των Δυνάμεων με την Ελλάδα

Διαδικτυακή Μορφή

  • ιστοσελίδα    πηγη  :  www.loc.gov
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ