Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ανεχτήκαμε την κάθε μορφή κλοπής που ονομάζετε φορολογία ληστεία

Ανεχτήκαμε την κάθε μορφή κλοπής που ονομάζετε φορολογία
Ανεχτήκαμε την κάθε μορφή κλοπής που ονομάζετε φορολογία

Επιστολή «καταπέλτης» από 27 εμπορικούς συλλόγους της Χαλκιδικής για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

«Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης αφαίμαξης και αφού οι 700.000 έχουν γίνει 480.000, αποφασίζουν να ανοίξουν και δεύτερη φλέβα για να απομυζήσουν και το τελευταίο ευρώ από τις σχεδόν κλειστές επιχειρήσεις»

Επιστολήψήφισμα σε οξύ ύφος συνέταξαν 27 εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «για ακόμη μια φορά η δοκιμασμένη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού έρχεται για να δώσει στην κυβέρνηση την απαραίτητη και χρήσιμη για αυτή ανθρωποφαγία, έτσι ώστε να μπορέσει ελεύθερη να μοιράσει επιδόματα και αυξήσεις σε πελάτες/πολίτες με αντάλλαγμα την ψήφο τους», με φόντο τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην επιστολή-ψήφισμα, η οποία κατατέθηκε στην προεδρία της Βουλής και θα διαβιβαστεί και στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται επίσης ότι το 2011 η προηγούμενη κυβέρνηση της «φιλελεύθερης» ΝΔ με τον τότε συνεταίρο, το ΠΑΣΟΚ, έφερνε για ψήφιση στην βουλή το νόμο 3986/2011 που αναφέρει: «Με την παρ.9 εισάγεται ρύθμιση με την οποία διευκρινίζεται ότι το τέλος επιτηδεύματος, ως έκτακτος φόρος, δεν εκπίπτει από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο της κλίμακας του άρθρου 9 του ΚΦΕ των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και επίσης δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων του άρθρου 101 και της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ».

Με αυτό κατά νου, φέτος και το 2024 ο έκτακτος φόρος «όχι μόνο ισχύει ακόμη, αλλά κοστίζει σε όλους (δίκαιους και άδικους, κλέφτες και νομοταγείς, έχοντες και μη) 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο».

Ακολούθως, οι υπογράφοντες το ψήφισμα κάνουν λόγο για 13 χρόνια αφαίμαξης καθώς οι 700.000 επιχειρήσεις έχουν γίνει 480.000 και κατηγορούν τις «διάνοιες του υπουργείου αφαιμάξεως, συγγνώμη οικονομικών», ότι «αποφασίζουν να ανοίξουν και δεύτερη φλέβα για να απομυζήσουν και το τελευταίο ευρώ από τις σχεδόν κλειστές επιχειρήσεις».

«Αφού, οι καταπληκτικές επιδοματικές πολιτικές, κατάφεραν να εκτροχιάσουν το δημόσιο χρέος στα 420 και βάλε δις ευρώ, ανακάλυψαν πως τα fuel pass, Youth pass, geriatric pass, beauty pass, bypass, κοστίζουν χρήματα που δεν έχουν, και επειδή βλέπουν στην άκρη του τούνελ τον τοίχο των ευρωεκλογών που το 41% θα γίνει όνειρο απατηλό είπαν να τραβήξουν άλλα 680 εκατομμύρια ευρώ από την ακμάζουσα, με αναβαθμισμένη επενδυτική βαθμίδα, οικονομία του σοβιετο-ελλαδιστάν για να τα κάνουν χάντρες για τους ιθαγενείς και να ακολουθήσουν την δοκιμασμένη πρακτική της εξαγοράς ψήφων με επιδόματα», υπογραμμίζει το ψήφισμα-επιστολή.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή – ψήφισμα των εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων της Π.Ε. Χαλκιδικής

Για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Για ακόμη μια φορά η δοκιμασμένη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού έρχεται για να δώσει στην κυβέρνηση την απαραίτητη και χρήσιμη για αυτή ανθρωποφαγία, έτσι ώστε να μπορέσει ελεύθερη να μοιράσει επιδόματα και αυξήσεις σε πελάτες/πολίτες με αντάλλαγμα την ψήφο τους.

Ήταν το 2011 όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της «φιλελεύθερης» ΝΔ με τον τότε συνεταίρο, το ΠΑΣΟΚ, έφερνε για ψήφιση στην βουλή το νόμο 3986/2011 που αναφέρει: «Με την παρ.9 εισάγεται ρύθμιση με την οποία διευκρινίζεται ότι το τέλος επιτηδεύματος, ως έκτακτος φόρος, δεν εκπίπτει από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο της κλίμακας του άρθρου 9 του ΚΦΕ των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και επίσης δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων του άρθρου 101 και της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ.»

2023 σχεδόν 2024 και ο έκτακτος φόρος που σύμφωνα με το νομοθέτη: «Διαπιστώνεται ότι, περίπου 700.000 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν καθαρά κέρδη κάτω του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ. Δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών τις οποίες διέρχεται η χώρα μας προτείνεται η θέσπιση ελάχιστου φόρου εισοδήματος από τη δραστηριότητα των εμπορικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών ούτως ώστε να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα…» όχι μόνο ισχύει ακόμη, αλλά κοστίζει σε όλους (δίκαιους και άδικους, κλέφτες και νομοταγείς, έχοντες και μη) 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Μετά λοιπόν από 13 χρόνια επιτυχημένης αφαίμαξης και αφού οι 700000 έχουν γίνει 480000 οι διάνοιες του υπουργείου αφαιμάξεως, συγγνώμη οικονομικών, αποφασίζουν να ανοίξουν και δεύτερη φλέβα για να απομυζήσουν και το τελευταίο ευρώ από τις σχεδόν κλειστές επιχειρήσεις. Αφού, οι καταπληκτικές επιδοματικές πολιτικές, κατάφεραν να εκτροχιάσουν το δημόσιο χρέος στα 420 και βάλε δις ευρώ, ανακάλυψαν πως τα fuel pass, Youth pass, geriatric pass, beauty pass, bypass, κοστίζουν χρήματα που δεν έχουν, και επειδή βλέπουν στην άκρη του τούνελ τον τοίχο των ευρωεκλογών που το 41% θα γίνει όνειρο απατηλό είπαν να τραβήξουν άλλα 680 εκατομμύρια ευρώ από την ακμάζουσα, με αναβαθμισμένη επενδυτική βαθμίδα, οικονομία του σοβιετο-ελλαδιστάν για να τα κάνουν χάντρες για τους ιθαγενείς και να ακολουθήσουν την δοκιμασμένη πρακτική της εξαγοράς ψήφων με επιδόματα.

Τζάμπα τα mydata, οι διασυνδέσεις με την ΑΑΔΕ, οι νέες ταμειακές, οι νέοι φορολογικοί μηχανισμοί, οι άρσεις του τραπεζικού απορρήτου, οι ηλεκτρονικές real-time διασταυρώσεις, και όλες οι πανάκριβες τεχνολογίες που μας φόρτωσε στην πλάτη η ΑΑΔΕ, και πληρώσαμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την τσέπη μας. Τζάμπα το ηλεκτρονικό χρήμα που έφερε σε χρεώσεις POS 400 εκατομμύρια ευρώ/έτος κέρδη στις τράπεζες, που διέσωσε ο Έλληνας και ο ευρωπαίος φορολογούμενος, για τα 40 δις τζίρου του λιανικού εμπορίου τα οποία οι ανεξάρτητες κυβερνήσεις (που χρωστάνε στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια) σπρώξανε στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών, χωρίς να παρέχουν ούτε καν ακατάσχετο λογαριασμό για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, καταδικάζοντας πολλούς στην παρανομία για να επιβιώσουν. Γιατί τζάμπα όλα αυτά; Γιατί ο αντικειμενικός στόχος ήταν να πιάσει την φοροδιαφυγή. Τη φοροδιαφυγή που οι πεφωτισμένοι του υπουργείου οικονομικών δεν μπορούν να πιάσουν, και έτσι συλλήβδην εξομοιώνουν δικαίους και αδίκους με κλέφτες και φοροφυγάδες, φορτώνοντας με αντισυνταγματικά τεχνάσματα και τεκμήρια την ήδη διαλυμένη οικονομία. Τη φοροδιαφυγή που πληρώνονται χιλιάδες υπάλληλοι να ελέγξουν, να βρουν και να σταματήσουν και που κόστισε η πάταξη της κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αλήθεια, ένας δεν βρέθηκε εκεί μέσα που να έχει δουλέψει μία μέρα; Ένας δεν έχει μια μάνα, έναν πατέρα, μια σύζυγο, έναν αδερφό/ή που να ζει στην πραγματικότητα; Που να δουλεύει στην πραγματική οικονομία; Όλοι του κόμματος είστε μέσα στο υπουργείο οικονομικών; Όλοι σαν μερικούς μερικούς, παντελώς ανεπάγγελτοι με 600000 ευρώ το χρόνο έσοδα; Όλοι βολεμένοι με ονόματα βαριά σαν ιστορία;;;

Ε λοιπόν κύριοι και κυρίες δεν είναι όλοι βολεμένοι, κρατικοδίαιτοι, ανεπάγγελτοι κηφήνες. Κάποιοι από εμάς, θέλουμε να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε. Κάποιοι από εμάς δεν εξαρτόμαστε και δεν θέλουμε να εξαρτόμαστε από τα ψίχουλα που πετάτε από τον κρατικό κορβανά που έχετε ρημάξει εδώ και δεκαετίες υποθηκεύοντας τη χώρα και το μέλλον των επόμενων γενιών.

Ανεχτήκαμε τα τεκμήρια, τα τέλη επιτηδεύματος, την μη ύπαρξη αφορολόγητου και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την μη ύπαρξη ακατάσχετου λογαριασμού, την μη αναγνώριση καμίας δαπάνης με ταυτόχρονη υποχρέωση συλλογής αποδείξεων για να μην έχουμε περισσότερο φόρο, τα 140 διαφορετικά κόλπα που έχετε σκαρφιστεί για να μας χρεώνετε με τέλη, εισφορές και κάθε άλλη ευφάνταστη μορφή κλοπής που ονομάζετε φορολογία.

Το ξέρουμε πως βασίζεστε στο ότι δεν γίνονται οι λαγοί κοπάδι. Το ξέρουμε πως νομίζετε πως έχοντας διπλαρωμένα τα τριτοβάθμια όργανα δεν θα μπορέσουμε να οργανωθούμε αρκετά γρήγορα για να σταματήσουμε τα σχέδια σας. Το ξέρουμε πως ξέρετε πως δεν έχουμε διακόπτη για να κατεβάσουμε όπως κάναν οι συντεχνίες που σας ψηφίζουν για να μοιραστούν το δικό μας κόπο και τον πλούτο που δημιουργούμε εμείς. Δεν έχουμε διακόπτη, γιατί σήμερα δεν υπάρχει επιχείρηση που να αντέχει να κλείσει έστω και για μία μέρα, γιατί και αυτή η μέρα κοστίζει σε μισθούς, σε νοίκια, σε υποχρεώσεις σε προμηθευτές, τράπεζες και δημόσιο, πράγματα που βεβαίως δεν γνωρίζετε εσείς ούτε το συνάφι σας, καθότι το φαγοπότι συνεχίζεται παρά τα σχεδόν 15 χρόνια κρίσης.

Αυτό που δεν δείχνετε να μπορείτε να καταλάβετε είναι αυτό που ακόμα και οι βδέλλες γνωρίζουν: πως οι παρασιτικοί οργανισμοί επιβιώνουν όσο είναι ζωντανός ο οργανισμός που τους φιλοξενεί. Οι βδέλλες τραβάνε τόσο αίμα όσο χρειάζονται και δεν σκοτώνουν το θύμα τους. Εσείς όμως ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ 250000 επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. Τους κάνατε από νοικοκύρηδες, διακονιάρηδες. Τους ωθήσατε να χάσουν τις περιουσίες που έφτιαξαν με τον κόπο τους. Τους διώξατε από τη χώρα για να πάνε και να βοηθήσουν άλλες σοβαρές χώρες να αναπτυχθούν. Τους οδηγήσατε στην αγχόνη από την απόγνωση. Και όλα αυτά για να μην χάσετε εσείς και οι δικοί σας τίποτε.

Καλό είναι να καταλάβετε πως η φύση προκαλεί μεταλλάξεις για να βοηθήσει το κάθε είδος να επιβιώσει. Εμείς επιχειρούμε γιατί δεν θέλουμε να είμαστε υποχείριά σας. Δεν θέλουμε να σας έχουμε υποχρέωση. Δεν θέλουμε να μας ταΐζετε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε, να φτιάξουμε, να αναπτυχθούμε, να κερδίσουμε, να ζήσουμε! Και επειδή είναι ίδιον του επιχειρηματία η προσαρμοστικότητα, θα τη βρούμε την άκρη. Θα κόψουμε το γόρδιο δεσμό και θα προοδεύσουμε.

Όταν θα δείτε να γίνονται εταιρίες σε όμορες χώρες, όταν θα δείτε εταιρικά σχήματα που θα εκμεταλλεύονται τα παραθυράκια που αφήνετε για τους χορηγούς σας, όταν θα δείτε πόσο πιο εφευρετικός γίνεται αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο, τότε θα είναι αργά.

Θα βγει και ένα καλό από αυτή την ιστορία… Θα πέσουν οι μάσκες. Ακόμα και αυτοί που έντρομοι από τους προηγούμενους σας ψήφισαν, θα καταλάβουν πως είστε ένα και το αυτό. Στόχος σας είναι να τα παίρνετε για να μοιράζετε σαν ο καλός πατερούλης στα αγαπημένα του παιδιά κλέβοντας τον κόπο από τα αποπαίδια του. Κάποια στιγμή ξυπνάνε όμως οι σκλάβοι. Και η στιγμή αυτή δεν είναι μακριά.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου γίνεται μια πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο έκτρωμα που έβγαλε η διεστραμμένη διάνοια κάποιου κρατικοδίαιτου κηφήνα. Εμείς λέμε πως στις 22 Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη μέρα που θα αρχίσουμε και εμείς να μετράμε φίλους και εχθρούς!

  • Όσοι θεωρούν και με περισσό θράσος αποκαλούν εμάς, τους εμπόρους και επαγγελματίες συλλήβδην κλέφτες και απατεώνες, χωρίς να ασχολούνται με το αποδείξουν την κατηγορία τους ως αληθή
  • Όσοι θεωρούν πως η ιδιωτική επιχειρηματικότητα είναι η αγελάδα που τους προικοδότησε ο μπαμπάς τους και μπορούν να την αρμέγουν μέχρι να κατεβάζει αίμα αντί για γάλα
  • Όσοι θεωρούν πως ο κόπος και ο ιδρώτας μας τους ανήκει επειδή με ψέματα υφάρπαξαν την ψήφο του σοφού λαού υποσχόμενοι ανάπτυξη και ελευθερία και φέρνουν αφαίμαξη και δουλεία
  • Όσοι θεωρούν πως αύριο θα υπογράψουν την θανατική καταδίκη του «εμποράκου» και μετά θα έρθουν να μας σφίξουν το χέρι συλλυπούμενοι που μας εξαφανίσανε

Όλοι οι παραπάνω και όσοι τους υποστηρίζουν, νομίζοντας πως είναι μακριά η ώρα που ο χαρατζής (ο εισπράκτορας του χαρατσιού) θα απλώσει τα χέρια του και στην δική τους τσέπη, είναι Personae non gratae (μτφ ανεπιθύμητα πρόσωπα). Δεν είναι ευπρόσδεκτοι στα μαγαζιά μας, στα σπίτια, στις χαρές, στις λύπες μας. Δεν είναι καλεσμένοι στις εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, συνεδριάσεις και όπου αλλού είμαστε εμείς. Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο μέρος με εμάς τους κλέφτες, μαυραγορίτες, φοροκλέφτες όπως παλιότερα και οι γραμματείς και οι φαρισαίοι «ίνα μη μιανθώσι» …

Είτε είναι βουλευτές, είτε υπουργοί, είτε κομματικά στελέχη, εφ’ όσον υποστηρίξουν το έκτρωμα αυτό είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Απαιτούμε:

  • Δήλωση στήριξης των δίκαιων αιτημάτων μας και δέσμευση πως δεν θα υπογραφεί το παρόν ή άλλο παρόμοιο νομοσχέδιο από τους βουλευτές του νομού
  • Δήλωση στήριξης από τις νομαρχιακές των κομμάτων στα δίκαια αιτήματά μας ΔΗΜΟΣΙΩΣ και δέσμευση πως θα αντιδράσουν σε κάθε περίπτωση νομοθετήματος σαν και αυτό
  • Ίση μεταχείριση από το Ελληνικό κράτος των ελευθέρων επαγγελματιών και των υπολοίπων ομάδων (αφορολόγητο, αναγνώριση όλων των εξόδων που συνοδεύονται από παραστατικά, ακατάσχετο λογαριασμό για τα έξοδα της επιχείρησης)
  • Απόλυση των, από ότι φαίνεται, άχρηστων υπαλλήλων και κατάργηση των οργανισμών που δεν μπορούν να πιάσουν την φοροδιαφυγή, παρά το οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους

Η υπομονή έχει τελειώσει κυρίες και κύριοι βολευτές… Όποιον παρανομεί, έχετε όπλα και μηχανισμούς να τον πιάσετε. Αν δεν μπορείτε παραδώστε τις έδρες και τις παχυλές αμοιβές σας και αφήστε κάποιον άλλο να κάνει την δουλειά που υπόσχεστε από το 1974 και μετά να κάνετε. Αποφασίστε πάντως αν είστε μαζί μας ή είστε εχθροί μας….

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Υπογράφοντες Σύλλογοι

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
  3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Δ.Ε.Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
  5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ
  6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
  7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΝΕΩΝ ΠΛΑΓΙΩΝ
  8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΚΙΑΣ
  9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΨΑΚΟΥΔΙΩΝ “ΣΕΡΜΥΛΗ”
  10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΩΝ, ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ “ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ”
  11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ
  12. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
  13. ΕΝΩΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  14. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  15. ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
  17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ
  18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ
  19. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
  20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ -ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
  21. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  22. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ & ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛ/ΚΗΣ
  23. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΑΡΤΗΣ
  24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΤΟΡΩΝΗΣ ,ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ ,ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ
  25. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ
  26. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  27. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ