Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ζητήματα συνταγματικότητας για το φορολογικό θέτουν οι δικηγόροι

Έχοντας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ο ένας μετά τον άλλον (όπως ο ΔΣΑ και ο ΔΣΠ) αποφασίσει καθολική αποχή για την ερχόμενη εβδομάδα, ανοίγουν τώρα και θέμα συνταγματικότητας των διατάξεων.

Θέμα συνταγματικότητας του φορολογικού από δικηγόρους, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να διοργανώνει σχετική εκδήλωση την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μιχ.Ζαφειρόπουλος” (1ος όροφος) στον ΔΣΑ έχει στο επίκεντρό της το θέμα «Ζητήματα Συνταγματικότητας του νέου φορολογικού νομοσχεδίου».

Στην εκδήλωση εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος ΔΣΑ και της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ενώ ομιλητές θα είναι οι:

* Δημήτρης Φινοκαλιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ.Θ.,

* Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών

* Ιωάννης Δρόσος, ομ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών

* Αντώνης Παντελής, ομ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Την εκδήλωση συντονίζει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, Σύμβουλος ΔΣΑ και θα μεταδοθεί on line μέσω YouTube από το κανάλι του ΔΣΑ.

Θέμα συνταγματικότητας του φορολογικού από δικηγόρους: Οι αντιδράσεις με καθολική αποχή

Ήδη, δύο από τους μεγαλύτερους Δικηγορικούς Συλλόγους αυτοί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καθολική αποχή την εβδομάδα 27 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023.

Μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου όπου είχε οριστεί η λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έναντι του φορολογικού νομοσχεδίου, ο ΔΣΑ αποφάσισε “καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών» ενώ ήδη έχει προβλεφθεί αποχή των δικηγόρων από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 3429/2005) μέχρι την ψήφιση του.

Η «κλήση» Χατζηδάκη

Το ΔΣ του ΔΣΑ θα συνεδριάσει και πάλι στις 29-11 για τη λήψη απόφασης για «περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων”, ενώ έχει καλέσει την ίδια ημέρα τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με την ιδιότητα του δικηγόρου και μόνον να δώσει εξηγήσεις και να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) σύμφωνα με την οποία προχωρούν σε καθολική αποχή την ερχόμενη εβδομάδα από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος προανήγγειλε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους, η πρόταση θα είναι για περαιτέρω συνέχιση της καθολικής αποχής και τις επόμενες ημέρες.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ