Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Παραίτηση Τσακλόγλου ζητούν οι δικηγόροι παρά την συγνώμη του για την προτροπή να δουλέψουν ως ντελιβεράδες αν βγάζουν περισσότερα

Με πανό έξω από το Υπουργείο γράφουν “αλαζόνα παραιτήσου”! Η συγνώμη του υφυπουργού αλά και του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχουν κατευνάσει τους δικηγόρους που αντιδρούν οργισμένα ενώ καλούν και τον πρωθυπουργό να λάβει θέση θυμίζοντας τα περί “αλαζονείας”

Οργισμένες αντιδράσεις στους δικηγόρους που φτάνουν έως επίσημο αίτημα για παραίτησή του, προκαλούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου προέτρεψε τους δικηγόρους να δουλέψουν ως ντελίβερι εφόσον λένε ότι βγάζουν λιγότερα. Οι δικηγόροι έχουν ξεσηκωθεί και παρά τη δημόσια συγνώμη του υφυπουργού και ακολούθως του κ. Γεωργιάδη, ζητούν την παραίτησή του και κατά την προγραμματισμένη για αυτή την ώρα συνεδρίαση της Ολομέλειας τους, αποφάσισαν να παραστούν διαμαρτυρόμενοι έξω από το Υπουργείο Εργασίας και με πανό να ζητήσουν “αλαζόνα παραιτήσου”.

Η ανακοίνωση

Στην σχετική απόφαση της Ολομέλειας αναφέρεται:

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχείρησε να απαξιώσει το δικηγορικό σώμα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα”

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα.

Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα.»

Τι είπε

Μιλώντας στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς». Και συνέχισε «να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…» είπε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, απάντησε ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε.

Αντιδράσεις

Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Κασσελάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας. «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ”να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας ότι εφόσον «έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Τις δηλώσεις Τσακλόγλου σχολίασε και η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως αφού ο υφυπουργός Εργασίας «έλυσε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, ανέλαβε μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για νέους δικηγόρους».

Συγνώμη”

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο κ.Τσακλόγλου ζήτησε συγγνώμη από τους δικηγόρους, τους οποίους, όπως λέει, δεν ήθελε «να προσβάλει». Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Εργασίας κάνει λόγο για «λανθασμένη έκφραση».

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» έγραψε ο υφυπουργός.

«Ατυχέστατη η δήλωση Τσακλόγλου»

Με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου, ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης είπε: «Έχει υπάρξει μία μεγάλη, δίκαιη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για μία ατυχέστατη, πολύ λανθασμένη δήλωση του κ. Τσακλόγλου. Θέλω ως υπουργός Εργασίας, να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους τους δικηγόρους της χώρας και τους λέω, σε καμία περίπτωση, αυτό, εν είδει, τηλεοπτικής ελαφρότητας, ελέχθη εκείνη την ώρα. Αυτή η δήλωση, δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας, ούτε την κυβέρνηση, ούτε και τον κ. Τσακλόγλου. 100% έχει άδικο στον τρόπο που το εξέφρασε ο κ. Τσακλόγλου».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Η αλαζονεία και η έπαρση, δεύτερη φύση των Υπουργών της ΝΔ”

“Η αλαζονεία και η έπαρση κοντεύουν να γίνουν δεύτερη φύση των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χθες στη Βουλή επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο προκλήσεων καθοδηγώντας τη στάση συγκάλυψης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που απέρριψαν τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών στη βάση της δισκογραφίας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Μάλιστα, χειροκρότησαν θερμά τον πρώην Υπουργό, που είναι υπεύθυνος για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου της τηλεδιοίκησης, που θα εγγυόνταν την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, που «ανεβοκατεβάζει» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα τηλεοπτικά παράθυρα, απαξίωσε χθες τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι αυτοί, που μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογικής ατζέντας, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά η Κυβέρνηση έχοντας το θράσος να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη φορολόγηση όσων κατέχουν μετοχές και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και όχι των αδύναμων και της μεσαίας τάξης.

Ας μην έχουν όμως αυταπάτες: Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν έλυσαν και όσα οι ίδιοι δημιούργησαν.”

Η δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Σαρακιώτη

Με δήλωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης απάντησε στην αναφορά του Υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου για τους “ντελιβεράδες και τους δικηγόρους”. Όπως σημειώνει:

«Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου να ανασκευάσει τις άκρως ειρωνικές δηλώσεις του, καταδείχθηκε για μια ακόμη φορά από τι υλικά είναι φτιαγμένη η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από περίσσια αναλγησία, αλαζονεία και έλλειψη συναίσθησης των μεγάλων δυσκολιών που βιώνει το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων που ετοιμάζονται να επωμιστούν ένα ακόμη βάρος, αυτό της δυσβάσταχτης φορολόγησης που εισάγει το οικονομικό επιτελείο της. Έχοντας απωλέσει κάθε δεσμό της με την κοινωνία, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. λοιδορεί ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο υπερφορολόγησής τους. Η αφ’ υψηλού πολιτική των χιλίων καρδιναλίων δεν έχει θέση στην Ελλάδα, που ονειρεύονται οι πολίτες της».

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ