Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αυξάνεται η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικιών μέσα στον Νοέμβρη εν όψει Flyover

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής των κατοίκων, ξεκινούν τα έργα – Τι αλλάζει στη Θεσσαλονίκη

Ο κύβος ερρίφθη για την έναρξη των εργασιών του έργου

Ο κύβος ερρίφθη για την έναρξη των εργασιών του έργου της αναβάθμισης της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου (FlyOver).

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Όπως εξήγησε αρμόδια πηγή οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν από τον βόρειο κλάδο του αυτοκινητόδρομου, αυτόν που βρίσκεται προς την πλευρά του Σέιχ Σου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η πρώτη παρέμβαση θα είναι ο σταδιακός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας του δρόμου, με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά.

Οι πρώτες εργασίες αφορούν την απομάκρυνση των στύλων φωτισμού οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο διαχωριστικό διάζωμα και οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα δύο άκρα του αυτοκινητόδρομου. Έτσι, στην πρώτη φάση των εργασιών θα γίνει ο σταδιακός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και στους δύο κλάδους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας καθώς πρόκειται να αφαιρεθεί το μεταλλικό διαχωριστικό διάζωμα ώστε να ασφαλτοστρωθεί όλη αυτή η λωρίδα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Το ΣτΕ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του makthes.gr η Επιτροπή Αναστολών του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών την οποία έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινοπουλιτών. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι έχουν καταθέσει και κύρια προσφυγή η οποία στρέφεται κατά της υλοτόμησης που θα γίνει στο πλαίσιο κατασκευής του έργου. Η προσφυγή είχε κατατεθεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης το οποίο την παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εκδίκαση της κύριας προσφυγής έχει προσδιοριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την έναρξη των εργασιών για το FlyOver. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας (διευθυντής Άμεσης Δράσης και διευθύντρια Τροχαίας), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Μπίλλιας), του ΟΣΕΘ (Καλογερούδης και Τόσκας) και του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των μέτρων τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τη διαχείριση των επιπτώσεων στη λειτουργία του πολεοδομικού συγκροτήματος κατά το στάδιο της υλοποίησης των έργων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στον τομέα της αστυνόμευσης όπου ωστόσο, από τους 100 τροχονόμους που έχουν ζητηθεί έχουν διασφαλιστεί προς το παρόν περίπου 70. Παράλληλα, προσδιορίστηκαν οι θέσεις στις οποίες θα σταθμεύουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στο δήμο Νεάπολης Συκεών) καθώς και γερανοφόρα της Τροχαίας ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος στην περιφερειακή.

Έχουν επίσης γίνει συστάσεις προς τους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, από τους οποίους διέρχονται οι βασικοί οδικοί άξονες της πόλης, να ξεκινήσουν νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων. Αλλαγές προετοιμάζονται και στη λειτουργία κάποιων σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς κόμβους, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστούν πιθανές μονοδρομήσεις οδών ή ορισμένων λωρίδων κυκλοφορίας σε μεγάλους δρόμους διπλής κατεύθυνσης, όπως για παράδειγμα η οδός Εγνατίας. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταργηθεί ή να μετακινηθεί ξανά στο πλακόστρωτο ο ποδηλατόδρομος που βρίσκεται στη Λ. Νίκης.

Τα μέτρα αυτά, όπως και το σύνολο του έργου πρόκειται να παρουσιαστούν την προσεχή Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ