Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Έκρηξη στο Oxfordshire: Κεραυνός χτυπά δεξαμενή βιοαερίου στέλνοντας τεράστια βολίδα στον ουρανό

Έκρηξη στο Oxfordshire LIVE: Κεραυνός χτυπά δεξαμενή βιοαερίου στέλνοντας τεράστια βολίδα στον ουρανό
Έκρηξη στο Oxfordshire LIVE: Κεραυνός χτυπά δεξαμενή βιοαερίου στέλνοντας τεράστια βολίδα στον ουρανό

Μια μεγάλη έκρηξη, που παρατηρήθηκε κοντά στην Οξφόρδη, η οποία φώτισε τον νυχτερινό ουρανό και τρομοκρατούσε το κοινό λέγεται ότι συνέβη ως αποτέλεσμα καταιγίδας στις 2/10/2023

Μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε μια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, με βίντεο που την δείχνει να φωτίζει τους ουρανούς σήμερα το απόγευμα, λίγες στιγμές μετά από μια καταιγίδα που πέρασε από πάνω.

Η έκρηξη μυστηρίου αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα το απόγευμα από τρομαγμένα μέλη του κοινού. Πολλοί ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» ενώ ένα ανησυχητικό βίντεο έδειχνε φλόγες να ανάβουν τον νυχτερινό ουρανό και να φουντώνουν μέχρι τη νύχτα. Άλλοι ανέφεραν ότι υπέστησαν μια στιγμιαία απώλεια ισχύος λίγο μετά την έκρηξη.

Το άτομο που κατέγραψε το βίντεο μπορεί να ακουστεί να λέει: “Αυτό είναι τεράστιο.” Αργότερα δημοσίευσε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter: “Δεν ξέρω, αλλά ήταν τεράστιο. Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα της πυροσβεστικής/αστυνομίας λίγα λεπτά αργότερα που περνούσαν από το A40.” Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: “Είδε κανείς τον ουρανό πάνω από την Οξφόρδη πριν από ένα λεπτό; Μην νομίζετε ότι έχω δει πορτοκαλί αστραπές στο παρελθόν!”





ARVE


Μυστήριο κάλυπτε την έκρηξη, αλλά η ενεργειακή εταιρεία Severn Trent Green Power επιβεβαίωσε ότι κεραυνός χτύπησε μια δεξαμενή σήμερα το απόγευμα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Η Severn Trent Green Power μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περίπου στις 19:20 σήμερα το απόγευμα, μια δεξαμενή χωνευτή στις εγκαταστάσεις της στο Cassington AD κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire, χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το βιοαέριο μέσα σε αυτήν τη δεξαμενή. συνεργάζονται με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του ιστότοπου και θα υποβάλουν περαιτέρω σχόλια εν ευθέτω χρόνω».

Η εταιρεία είπε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Σε μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, η αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση είπε: “Οι αστυνομικοί μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς σε ένα εργοστάσιο απορριμμάτων κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire. Πιστεύεται ότι κεραυνός χτύπησε δοχεία αερίου στο σημείο κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας σήμερα το απόγευμα, προκαλώντας μεγάλη φωτιά».

 




ARVE

 

Βίντεο μετά την έκρηξη δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα άτομο είπε: “Υπήρξε ένας τεράστιος ήχος έκρηξης στη μέση μιας καταιγίδας και ο ουρανός στα ανατολικά άρχισε να λάμπει έντονο πορτοκαλί. Δύο πυροσβεστικά οχήματα πέρασαν από το χωριό μας 15 λεπτά αργότερα. Υπάρχει μια εγκατάσταση που παράγει πράσινο αέριο μεταξύ Cassington και Yarnton .”

Ο Jack Frowde, 34 ετών, από την Οξφόρδη, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε: «Καθόμουν στην κουζίνα μου όταν ολόκληρο το δωμάτιο φωτίστηκε με ένα λαμπρό λευκό φως, και μετά ακολούθησε μια τεράστια ρωγμή που ακουγόταν σαν πολύ δυνατή βροντή. Κοίταξα έξω από το παράθυρο της κουζίνας και ήταν σαν ο ουρανός να πάλλεται πορτοκαλί. Έτρεξα προς τα πίσω για να αποτυπώσω την πορτοκαλί λάμψη καθώς έσβησε μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα.”

Ο Stuart Hosking, στα 50 του, από την Οξφόρδη, διευθυντής επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης και πρώην διαγωνιζόμενος στο Big Brother, είπε: “Ήμασταν αρκετά κοντά. Νόμιζα ότι ήταν η δύση του ήλιου, μέχρι που είδα το τρεμόπαιγμα και τον καπνό. Τα φώτα τρεμόπαιξαν στο σπίτι μετά μια λάμψη, μετά ένα βουητό σαν βροντή, αλλά ένα μόνο κρότο».

Το Oxfordshire ήταν μεταξύ των δεκάδων τοποθεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτω από μια κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα απόψε από το Met Office. Έγραφε: «Οι καταιγίδες με συχνούς κεραυνούς έχουν ήδη επηρεάσει τμήματα της περιοχής προειδοποίησης, οι οποίες συνεχίζονται κατά τόπους μέχρι το βράδυ. Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος μακροχρόνιων έντονων βροχοπτώσεων, ειδικά αργότερα σήμερα το απόγευμα και πιο ανατολικά σε όλη την περιοχή προειδοποίησης, για παράδειγμα προς το νότιο Lincolnshire και την East Anglia.

«Αυτές οι καταιγίδες είναι πιθανό να εστιάζονται σε σχετικά στενές ζώνες, έτσι σε ορισμένα μέρη θα χάσουν τα χειρότερα, ενώ σε μερικές τοποθεσίες ενδέχεται να βρέξουν 25-50 mm μέσα σε 2 ή 3 ώρες, μαζί με συχνούς κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους».

Ανακούφιση καθώς κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Severn Trent

Ένας εκπρόσωπος της Severn Trent Green Power επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Επιβεβαιώνοντας ότι ένα τανκ στις εγκαταστάσεις του στο Oxfordshire χτυπήθηκε από κεραυνό, πρόσθεσαν ότι τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης φροντίζουν επί του παρόντος η περιοχή να είναι ασφαλής.

Ο εκπρόσωπος είπε: «Σήμερα το απόγευμα μια δεξαμενή χωνευτηρίου στις εγκαταστάσεις μας στο Cassington κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire χτυπήθηκε από κεραυνό που προκάλεσε έκρηξη στις δεξαμενές βιοαερίου μας. «Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και εργαζόμαστε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να βεβαιωθούμε ότι ο χώρος είναι ασφαλής, ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τη ζημιά το συντομότερο δυνατό».

Η αστυνομία κάνει λόγο για την «έκρηξη» στο Oxfordshire

Σε μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, η αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση είπε: “Οι αστυνομικοί μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς σε ένα εργοστάσιο απορριμμάτων κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire. Πιστεύεται ότι κεραυνός χτύπησε δοχεία αερίου στο σημείο κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας σήμερα το απόγευμα, προκαλώντας μεγάλη φωτιά».

ΒΑΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η αιτία της έκρηξης αποκαλύπτεται από τον Severn Trent Green Power

Η Severn Trent Green Power επιβεβαίωσε ότι κεραυνός χτύπησε μια δεξαμενή σήμερα το απόγευμα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Η Severn Trent Green Power μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περίπου στις 19:20 σήμερα το απόγευμα, μια δεξαμενή χωνευτηρίου στις εγκαταστάσεις της στο Cassington AD κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire, χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα το βιοαέριο μέσα σε αυτή τη δεξαμενή να αναφλεγεί.

«Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του ιστότοπου και θα δώσουμε περαιτέρω σχόλια σε εύθετο χρόνο».

Τα φώτα «τρεμοπαίζουν» στα σπίτια καθώς ο ουρανός φωτίζεται

Ένας κάτοικος της Οξφόρδης δημοσίευσε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter: «Τα φώτα τρεμόπαιξαν στο σπίτι και ο ουρανός φώτισε».

Οι ιδιοκτήτες στο Kidlington του Oxfordshire είπαν ότι παρατήρησαν επίσης ότι ο ουρανός φωτίζεται από τα παράθυρά τους.

Και ένας εργαζόμενος σε ένα πρατήριο καυσίμων της Shell είπε στην Oxford Mail: “Ήταν ένας μεγάλος κεραυνός. Ήμουν στη δουλειά και δεν έφυγα επειδή φοβόμουν. Ήταν σκοτεινά και ξαφνικά όλα φωτίστηκαν σαν τον ήλιο”.

«Ήταν αρκετά απόκοσμο»

Ένας κάτοικος της περιοχής περιέγραψε τη στιγμή που έγινε η έκρηξη νωρίτερα απόψε.

Ο Fred Toon, από το Kidlington, είπε: «Άκουσα αυτό που ακουγόταν σαν έκρηξη και μετά κοίταξα έξω για να δω τον ουρανό να λάμπει πορτοκαλί και κόκκινο και να πάλλεται. Ήταν αρκετά απόκοσμο.

«Μπορούσα τότε να ακούσω τις σειρήνες από μακριά».

Περισσότερα από 1.000 σπίτια χωρίς ρεύμα ως αποτέλεσμα της έκρηξης

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 1.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα ως αποτέλεσμα της έκρηξης νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κεραυνός έπληξε την εγκατάσταση του Severn Trent

Αρκετοί άνθρωποι έχουν προτείνει ότι η βολίδα ήταν το αποτέλεσμα ενός κεραυνού που χτύπησε τις εγκαταστάσεις του Severn Trent στο κοντινό Kidlington.

Ένα άτομο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χτύπα τον Severn Trent δίπλα στη δουλειά μου, χτύπησε ένα από τα σιλό και εξερράγη».

Η εταιρεία έχει προσεγγιστεί για σχόλια.

«Πορτοκαλί κεραυνός» αναφέρθηκε λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση

Εκτός από προτάσεις για καταιγίδα κεραυνών, κάποιοι ανέφεραν περίεργα καιρικά φαινόμενα.

Ένας ντόπιος είπε: Είδε κανείς τον ουρανό πάνω από την Οξφόρδη πριν από ένα λεπτό; Μη νομίζεις ότι έχω ξαναδεί πορτοκαλί αστραπές!».

«Παράξενος παλλόμενος ουρανός»

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι κοίταξε έξω από το παράθυρό τους και εντόπισε τη φωτιά από πάνω.

Έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Είδα αυτόν τον παράξενο παλλόμενο ουρανό από τα παράθυρά μας να κοιτάζει βορειοδυτικά της Οξφόρδης. Υποθέτω ότι είναι μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από την καταιγίδα κεραυνών που πέρασε”.

Προτάσεις ότι η βολίδα μπορεί να ήταν κεραυνός

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, μια καταιγίδα πέρασε πάνω από την Οξφόρδη εν μέσω κίτρινης προειδοποίησης καιρού από το Met Office για καταιγίδες. Πιστεύεται ότι η έκρηξη συνέβη περίπου την ίδια ώρα, με κάποιους να υποδηλώνουν ότι ένα δέντρο χτυπήθηκε από κεραυνό στην περιοχή, προκαλώντας τον δυνατό κρότο.

Ένα άτομο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα της πυροσβεστικής / αστυνομίας λίγα λεπτά αργότερα που περνούσαν από τον Α40».

Μυστηριώδης έκρηξη συγκλονίζει το Oxfordshire

Αρκετοί άνθρωποι ανέφεραν μια μεγάλη έκρηξη στο Oxfordshire σήμερα το απόγευμα, με τρομακτικά βίντεο από την περιοχή να δείχνουν φλόγες να πέφτουν στον ουρανό της νύχτας. Προς το παρόν είναι άγνωστο με βεβαιότητα τι προκάλεσε τον δυνατό κρότο.

πηγη mirror.co.uk

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ