Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Iσραηλινή δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η επίθεση της Hamas μοιάζει με την «9/11 του Ισραήλ» και πως είναι δουλειά του βαθύ κράτους

Iσραηλινή δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η επίθεση της Hamas μοιάζει με την «9/11 του Ισραήλ» και πως είναι δουλειά του βαθύ κράτους
Iσραηλινή δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η επίθεση της Hamas μοιάζει με την «9/11 του Ισραήλ» και πως είναι δουλειά του βαθύ κράτους

Από την “αιφνιδιαστική” επίθεση της Hamas στο Ισραήλ τα αυτονόητα ερωτηματικά για τις εξελίξεις απασχολούν ήδη μεγάλο μέρος της Ισραηλινής κοινής γνώμης.

By Wrong Man

Οι πολίτες του Ισραήλ (άνδρες και γυναίκες) οι οποίοι υπηρετούν υποχρεωτικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους και θεωρούν τιμή και υποχρέωσή τους τη στρατιωτική θητεία εκφράζουν ήδη τις απορίες τους γι΄αυτό που αναλυτές χαρακτήρισαν ως 9/11 του Ισραήλ.

Η Ισραηλινή δημοσιογράφος Efrat Fenigson στο video που ακολουθεί δεν διστάζει να εικάσει ότι αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ είναι μία δουλειά του Deep State των ΗΠΑ.
-Υπηρέτησα στο IDF πριν από 25 χρόνια, στις δυνάμεις πληροφοριών. Δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να μην ήξερε τι έρχεται. Μια γάτα που κινείται δίπλα στο φράχτη πυροδοτεί όλες τις δυνάμεις. Αυτό λοιπόν;
Τι απέγινε ο «ισχυρότερος στρατός στον κόσμο»;
Πώς και οι συνοριακές διελεύσεις ήταν ορθάνοιχτες;
Κάτι είναι πολύ λάθος εδώ, κάτι είναι πολύ περίεργο, αυτή η αλυσίδα γεγονότων είναι πολύ ασυνήθιστη και όχι τυπική για το ισραηλινό αμυντικό σύστημα…,

λέει η Efrat.

Πάμε να δούμε πως ξεδιπλώνει τις σκέψεις της στο video που ακολουθεί. Αν θέλετε στο σύνδεσμο απο κάτω.

Πάμε να δούμε πως ξεδιπλώνει τις σκέψεις της στο video που ακολουθεί. Αν θέλετε στο σύνδεσμο απο κάτω.

https://efrat.substack.com/p/israel-hamas-war-an-update?r=nv2tv#play

https://efrat.substack.com/p/israel-hamas-war-an-update?utm_source=substack&utm_medium=email&utm_campaign=email-half-post&r=nv2tv#play

Ακολουθεί η μετάφραση

«Είμαι η Efrat Fenigson και είμαι εδώ για να μοιραστώ μια ενημέρωση από τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.
Θα μοιραστώ μερικές βασικές λεπτομέρειες και ανησυχίες, βασισμένες κυρίως στις φωνές των Ισραηλινών πολιτών από το έδαφος και σε επίσημες δηλώσεις.
Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα και για εμάς στο Ισραήλ. Είναι δύσκολο και για τον λαό της Παλαιστίνης, ειδικά τώρα που το Ισραήλ αρχίζει να αντεπιτίθεται. Ο πόλεμος είναι φρικτό πράγμα για όλους τους εμπλεκόμενους, εκτός από αυτούς που πλουτίζουν από αυτόν.
Σήμερα γύρω στις 6 το πρωί, με την ανατολή του ηλίου, εκατοντάδες τρομοκράτες της Ηamas, τουλάχιστον 300, παραβίασαν τον φράχτη των συνόρων σε πολλά σημεία, εντελώς ανεμπόδιστα, οδηγώντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές σε ισραηλινές πόλεις ή χωριά.
Οι τρομοκράτες διείσδυσαν σε σημαντικό αριθμό φυλάκια ξηράς καθώς και σε ναυτικό σημείο διείσδυσης στο Zikim. Την ώρα που μιλάμε, το Ισραήλ συμμετέχει ενεργά σε μάχη σε 22 φυλάκια – αυτό είναι από τη δήλωση του IDF.
Οι επιθέσεις έχουν ήδη οδηγήσει σε περισσότερα από 100 θύματα και περισσότερες από 100 απαγωγές Ισραηλινών πολιτών.

Προφανώς οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι βρίσκονταν γύρω από τη Γάζα τοποθετήθηκαν γύρω από τη Δυτική Όχθη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και έτσι τα envelope villages της Γάζας έμειναν απροστάτευτα από τον στρατό.
Στρατιώτες στρατολογούνται ως εφεδρεία, αλλά για ανόητους λόγους, όπως η έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας, περιμένουν ώρες για να φτάσουν στις στρατιωτικές βάσεις.

Τα κύρια μέσα ενημέρωσης προφανώς παραδέχονται ότι ο εκπρόσωπος του IDF απαγορεύει την πλήρη αλήθεια, υπογραμμίζοντας την έλλειψη διαφάνειας. Μόλις τώρα, στις 6 μ.μ. ώρα Ισραήλ, 12 ώρες μετά την έναρξη της εκδήλωσης, λάβαμε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του IDF> https://www.timesofisrael.com/liveblog-october-7-2023/

Πριν από ένα χρόνο έγινε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα για την προετοιμασία τέτοιων γεγονότων, και συνεχώς γίνονται εκπαιδεύσεις για τέτοιου είδους σενάρια. Αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συνέβη;

Πριν από δύο χρόνια υπήρξε μια επιτυχής ανάπτυξη υπόγειων φραγμών με αισθητήρες – για να ειδοποιούν τους τρομοκράτες για παραβιάσεις. Το Ισραήλ έχει έναν από τους πιο προηγμένους και στρατούς υψηλής τεχνολογίας, πώς είχαμε μηδενική απάντηση στην παραβίαση των συνόρων και του φράχτη;

Υπηρέτησα στο IDF πριν από 25 χρόνια, στις δυνάμεις πληροφοριών. Δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να μην ήξερε τι έρχεται. Μια γάτα που κινείται δίπλα στο φράχτη πυροδοτεί όλες τις δυνάμεις. Αυτό λοιπόν;
Τι απέγινε ο «ισχυρότερος στρατός στον κόσμο»;
Πώς και οι συνοριακές διελεύσεις ήταν ορθάνοιχτες;
Κάτι είναι πολύ λάθος εδώ, κάτι είναι πολύ περίεργο, αυτή η αλυσίδα γεγονότων είναι πολύ ασυνήθιστη και όχι τυπική για το ισραηλινό αμυντικό σύστημα.

Με τις πρόσφατες προσπάθειες εξομάλυνσης του Ισραήλ και της Παλαιστίνης υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, αναρωτιέμαι εάν μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων είναι κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί σοβαρά από το Ισραήλ μόνο εάν συνέβαινε ένα συγκλονιστικό γεγονός όπως αυτό;

Υπάρχει πιθανότητα μόνο με ισραηλινούς ομήρους να δικαιολογείται η απελευθέρωση επικίνδυνων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές;
Το MSM ανέφερε ότι «ο αναπληρωτής ηγέτης της Hamas Saleh Al-Aruri προτείνει να χρησιμοποιηθούν Ισραηλινοί κρατούμενοι για μόχλευση στις διαπραγματεύσεις».
Ένα σημείο σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια – όσοι με ακολουθούν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια γενική αίσθηση ανασφάλειας στο Ισραήλ, υπάρχει πολιτική και κοινωνική αστάθεια, τα δημόσια κονδύλια καταχρώνται σε ατζέντες όπως ο Covid, το κλίμα, η δικαστική μεταρρύθμιση, καταργώντας τα μετρητά και άλλα.

Δεν με νοιάζει να έχω μια δημοφιλή άποψη, με νοιάζει να αποκαλύπτω τις κακές δυνάμεις – όπου κι αν βρίσκονται:
Για μένα αυτή η αιφνιδιαστική επίθεση φαίνεται σαν μια προγραμματισμένη επιχείρηση. Σε όλα τα μέτωπα.
Πρόκειται σίγουρα για μια αποτυχία προστασίας του λαού του Ισραήλ, ίσως τη μεγαλύτερη αποτυχία από τον πόλεμο του Yom Kippur πριν από ακριβώς 50 χρόνια, αν όχι μεγαλύτερη.

Παρεμπιπτόντως – είναι σύμπτωση που είναι ακριβώς πριν από 50 χρόνια, σχεδόν την ίδια μέρα; Ο πόλεμος του Yom Kippur πριν έγινε στις 6 Οκτωβρίου 1973.

Αν ήμουν συνωμοσιολόγος θα έλεγα ότι αυτό μοιάζει με το έργο του Deep State.
Αισθάνομαι ότι ο λαός του Ισραήλ και ο λαός της Παλαιστίνης έχουν πουληθεί, για άλλη μια φορά, στις ανώτερες δυνάμεις. Ταυτόχρονα, αυτό είναι ακόμα πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε».

Διαπιστώσεις

Δεν ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από τον ‘wrong man’ αλλά για να τον αφήνουν να τα γράφει πρέπει να έχει τη σιωπηρή έγκριση κάποιας ομάδας. Άραγε υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση που φοβάται την επιρροή της αμερικής γιατί δε θα δίσταζε να θυσιάσει κ το Ισραήλ το ίδιο προκειμένου να φτάσει η φωτιά μέχρι το Ιράν ή για όποιοδήποτε άλλο σχέδιο έχει στο νου.

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να απασχολεί την κοινή γνώμη του Ισραήλ, που ας μην ξεχνάμε πως απο τότε που πήρε την εξουσία ο Νεντανιάχου δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται στους δρόμους.

Από το 1948 το Ισραήλ τιμωρεί τη Γάζα λόγω της αλαζονείας του

ΓΑΖΑ

Ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ ισχυρίζεται πως το Ισραήλ πλησιάζει στο τέλος του… Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό;
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ