Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
Όπου ακούς πολλές απροκλΌπου ακούς πολλές απροκλητες επιθέσεις…ητες επιθέσεις…
Όπου ακούς πολλές απροκλητες επιθέσεις…

Όπου ακούς πολλές απροκλητες επιθέσεις…

Πηγή CAITLIN JOHNSTONE

Μετάφραση Proletarian Rage

Βλέπουμε τη δυτική πολιτική/μηντιακή τάξη να κλαψουρίζει ξανά τη λέξη “απρόκλητη”, αυτή τη φορά σε σχέση με τη μαζική πολυεπίπεδη επιχείρηση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου, η οποία φέρεται να σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις απρόκλητες επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς εναντίον ισραηλινών πολιτών», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Η απώλεια ζωών στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα της βίαιης, υπολογισμένης και απρόκλητης επίθεσης της Χαμάς είναι σπαρακτική», αναφέρει δήλωση του ηγέτη της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries.

«Η απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση σήμερα και οι δολοφονίες αθώων Ισραηλινών πολιτών αποτελούν μια έντονη υπενθύμιση της βιαιότητας της Χαμάς και των εξτρεμιστών που υποστηρίζονται από το Ιράν», αναφέρει δήλωση του βουλευτή και υποψήφιου για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιμ Τζόρνταν.

Η καταπίεση γέννησε τη βία. Ανακοίνωση της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη.

«Αυτή η επαίσχυντη, απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση κατά του Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια καταδίκη και απερίφραστη υποστήριξη του δικαιώματος του εβραϊκού κράτους στην αυτοάμυνα», έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.
«Πρόκειται για μια “απρόκλητη επίθεση εναντίον αμάχων», αναφέρει ο αντιστράτηγος Κιθ Κέλλογκ σε πρόσφατο δημοσίευμα του Fox News.

«Απρόκλητη επίθεση από τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει ένα tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
«Καταδικάζω σθεναρά αυτές τις άνανδρες, τρομακτικές, απρόκλητες επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Τζον Φέτερμαν.
«Αυτές οι επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ ήταν αποτρόπαιες και απρόκλητες», έγραψε στο Twitter ο γερουσιαστής Mark Kelly.

«Ως ακλόνητος υποστηρικτής και σύμμαχος του Ισραήλ, καταδικάζω απερίφραστα την απρόκλητη και πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς και στέκομαι στο πλευρό του λαού του Ισραήλ καθώς υπερασπίζεται δικαίως τον εαυτό του», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Richie Torres.

«Οι απρόκλητες επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τη Χαμάς μέσω της Γάζας και από αέρος και θαλάσσης, είναι απολύτως τρομοκρατική επίθεση», έγραψε στο Twitter ο αναλυτής του Δημοκρατικού Κόμματος Εντ Κρασενστάιν.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις φρικτές, απρόκλητες επιθέσεις της Χαμάς και καλώ όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν τη βλάβη των αμάχων», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Σάρα Τζέικομπς.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά, πολλά ακόμη παραδείγματα, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να γίνει κατανοητό το νόημα που προσπαθώ να φέρω στο προσκήνιο.

Δεν είναι περίεργο να βλέπεις την ίδια περίεργα συγκεκριμένη επιλογή λέξεων να εισάγεται ξανά και ξανά και ξανά για το ίδιο γεγονός σε δηλώσεις πολιτικών και αναλυτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση;

Όταν τα βλέπεις όλα μαζί μπρος σου αρχίζει να γίνεται εντελώς ύποπτο, όπως κάποιος που αναφέρεται πάντα στο αυτοκίνητό του ως «το αυτοκίνητό μου, το οποίο δεν έκλεψα», ή που παρουσιάζει πάντα τη σύζυγό του ως «τη γυναίκα μου, την οποία δεν χτυπάω».

Είναι σαφές πλέον ότι όποτε βλέπεις τη λέξη “απρόκλητη” να επαναλαμβάνεται επιτακτικά και με ομοιόμορφο τρόπο από ολόκληρη την πολιτική/μηντιακή τάξη, αυτό για το οποίο μιλούν είναι κάτι που σίγουρα προκλήθηκε μαζικά.

 

Είδαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία• από την αρχή οι δυτικοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης ήταν κορεσμένα με τη λέξη “απρόκλητη”, χτυπώντας το δυτικό κοινό στο πρόσωπο με αυτό το μήνυμα ξανά και ξανά και ξανά, παρά το προφανές και αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε σαφέστατα προκληθεί.

Όπως σχολίασε ο Νόαμ Τσόμσκι πέρυσι: «Φυσικά και προκλήθηκε. Διαφορετικά, δεν θα αναφέρονταν συνεχώς σε αυτόν ως απρόκλητη εισβολή».

Και το ίδιο ισχύει φυσικά και για την τελευταία επίθεση της Χαμάς. Υπάρχουν όλων των ειδών τα επιχειρήματα που θα μπορούσατε να προβάλλετε εύλογα γι’ αυτήν, αλλά ένα επιχείρημα που σίγουρα δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε είναι ότι ήταν απρόκλητη.

Όπως το έθεσε στο Twitter ο Παλαιστίνιος-Αμερικανός συγγραφέας και κωμικός Amer Zahr: «75 χρόνια εθνοκάθαρσης. 15 χρόνια αποκλεισμού. Κατάσχεσης παλαιστινιακών εδαφών. Πογκρόμ σε παλαιστινιακές πόλεις. Βεβήλωση παλαιστινιακών ιερών τόπων. Καθημερινές επιδρομές σε παλαιστινιακά σπίτια. Συνεχής ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Τίποτα σήμερα δεν είναι “απρόκλητο”».

Το να αποκαλείται η παλαιστινιακή βία κατά του Ισραήλ “απρόκλητη” είναι ακόμη πιο γελοίο από το να αποκαλείται απρόκλητη η ρωσική εισβολή, επειδή οι καταχρήσεις του ισραηλινού απαρτχάιντ είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό αυτή την περίοδο.

Πολλές συστημικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι διαχειρίζεται ένα κακοποιητικό καθεστώς απαρτχάιντ το οποίο αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους ως κατώτερους ανθρώπους. Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην υπαίθρια φυλακή, που είναι γνωστή ως Γάζα, υποβάλλονται σκόπιμα σε έλλειψη πόσιμου νερού, έλλειψη τροφίμων, έλλειψη ενέργειας και σε βομβαρδισμούς.
Όσοι βρίσκονται έξω από τη Γάζα υπόκεινται ρατσιστική, βίαιη αστυνόμευση και κατάσχεση της γης τους και ζουν κάτω από διαφορετικούς νόμους σε σχέση με τους Εβραίους Ισραηλινούς. Ένας ολόκληρος λαός εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του για να ανοίξει δρόμο για ένα νέο κράτος, για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με τον ίδιο, και με κάθε προσπάθεια αντίστασης βλέπουμε οι άνθρωποι να σκοτώνονται ως “τρομοκράτες”.

Φυσικά και η επίθεση είχε προκληθεί.

(σ.σ. ΑΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Σε μια περίκλειστη με φράκτη στενή λωρίδα γης μήκους 41 χιλιομέτρων και πλάτους μεταξύ 6 και 12 χιλιομέτρων, που το Ισραήλ ελέγχει πλήρως από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, έχοντας επί σειρά ετών επιβάλει πλήρη ναυτικό και χερσαίο αποκλεισμό και ελέγχοντας εξονυχιστικά όλα τα εισερχόμενα φορτία ειδών πρώτης ανάγκης για τυχόν μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών, με τους μισούς παλαιστινίους στη Γάζα να είναι πληροφοριοδότες της Μοσάντ και τα κατασκοπευτικά μέσα, επίγεια και εναέρια, να σαρώνουν τη Λωρίδα νυχθημερόν, το αφήγημα ότι η Χαμάς σχεδίασε και υλοποίησε μιας τέτοιας έκτασης και έντασης καταδρομική επιχείρηση εντός του ισραηλινού εδάφους, εκπαιδεύοντας μαζικά εκατοντάδες κομάντος και εισάγοντας λάθρα κάτω από τη μύτη του Ισραηλινού Στρατού εκατοντάδες τόνων εκρηκτικών υλών για την κατασκευή περισσότερων από δέκα χιλιάδων πυραύλων ικανών να προκαλέσουν κορεσμό στην ισραηλινή αεράμυνα τελευταίας γενιάς, επιπλέον δε ότι τους χιλιάδες αυτούς πυραύλους κατάφερε να κατασκευάσει μυστικά, στη συνέχεια να τους αποκρύψει, να τους διασπείρει και να τους καμουφλάρει σε εκατοντάδες σημεία εκτόξευσης ώστε οι πύραυλοι και το στρατιωτικό προσωπικό εκτόξευσης να καταστούν απρόσβλητοι από τα πλήγματα ακριβείας των κατασκοπευτικών και βομβαρδιστικών τελευταίας γενιάς αεροσκαφών F-15, F-16 και των αόρατων F-35 τής Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, και ότι για όλα αυτά τα προφανή που γνώριζε και ο τελευταίος πιτσιρικάς που πετάει πέτρες με σφεντόνες στους ισραηλινούς στη Γάζα, ότι η Μοσάντ δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα, εκλαμβάνεται ως αληθές μιας (ακόμη) σουρεάλ πραγματικότητας από τους οκταπλά μόνον εμβολιασμένους συμπολίτες μας.)
Δεν είναι περίεργο που η δυτική πολιτική/μηντιακή τάξη θα άρχιζε να ισχυρίζεται ομοιογενώς κάτι που μπορεί να διαψευστεί τόσο εύκολα; Τόσο εξόφθαλμα ψέματα; Γιατί συνεχίζουν, σε κάθε περίπτωση, να επιλέγουν ξανά και ξανά και ξανά να κάνουν χρήση της λέξης “απρόκλητη”, συγκεκριμένα, στις καταδίκες τους για τις επιθέσεις της Χαμάς;
Η απάντηση είναι ότι αυτή η επιλογή δεν είναι τόσο κάτι που λένε όσο κάτι που κάνουν. Δεν προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το ακροατήριό τους, αλλά προσπαθούν να παρακάμψουν την κριτική σκέψη του κοινού τους και να το ξεγελάσουν ώστε ένα κραυγαλέο ψέμα να αποδεχτεί ως αληθινό.

Επιδέξιοι χειριστές κάνουν συχνή χρήση μιας γνωστικής προκατάληψης που είναι γνωστή ως το φαινόμενο της ψευδαίσθησης της αλήθειας, μια δυσλειτουργία στον τρόπο που τείνει να λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό, η οποία μας δυσκολεύει να διαφοροποιήσουμε την εμπειρία του να ακούμε ένα καλά αποδεδειγμένο γεγονός από την εμπειρία του να ακούμε κάτι να επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

Αν θέλετε το κοινό να πιστέψει κάτι ψευδές, στο οποίο δεν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γεγονότα και αποδείξεις για να τους πείσετε για την αλήθεια σας, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επαναλαμβάνετε κάτι ξανά και ξανά μέχρι να αρχίσει να ακούγεται σαν αλήθεια.

Επαναλάβετε το ψέμα αρκετές φορές και μπουμ, έχετε διαχειριστεί την αντίληψη των δυτικών να βλέπουν τον κόσμο με την οπτική ότι το Ισραήλ δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει τους Παλαιστίνιους στις ενέργειές τους.
Μετά την είδηση για την επίθεση της Χαμάς έγραψα στο Twitter: «Έρχονται μέρες και μέρες που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αντιστρέφουν πονηρά τη σχέση επιτιθέμενου-αμυνόμενου και μεταδίδουν ως σαν να ξεκίνησε η βία με την επίθεση της Χαμάς, αυθόρμητα, από το πουθενά.»
Αλλά ακόμα κι εγώ δεν περίμενα ότι η διαχείριση των εντυπώσεων θα ήταν τόσο ξεδιάντροπη.

 


ΑΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Σε μια περίκλειστη με φράκτη στενή λωρίδα γης μήκους 41 χιλιομέτρων και πλάτους μεταξύ 6 και 12 χιλιομέτρων, που το Ισραήλ ελέγχει πλήρως από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, έχοντας επί σειρά ετών επιβάλει πλήρη ναυτικό και χερσαίο αποκλεισμό και ελέγχοντας εξονυχιστικά όλα τα εισερχόμενα φορτία ειδών πρώτης ανάγκης για τυχόν μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών, με τους μισούς παλαιστινίους στη Γάζα να είναι πληροφοριοδότες της Μοσάντ και τα κατασκοπευτικά μέσα, επίγεια και εναέρια, να σαρώνουν τη Λωρίδα νυχθημερόν, το αφήγημα ότι η Χαμάς σχεδίασε και υλοποίησε μιας τέτοιας έκτασης και έντασης καταδρομική επιχείρηση εντός του ισραηλινού εδάφους, εκπαιδεύοντας μαζικά εκατοντάδες κομάντος και εισάγοντας λάθρα κάτω από τη μύτη του Ισραηλινού Στρατού εκατοντάδες τόνων εκρηκτικών υλών για την κατασκευή περισσότερων από δέκα χιλιάδων πυραύλων ικανών να προκαλέσουν κορεσμό στην ισραηλινή αεράμυνα τελευταίας γενιάς, επιπλέον δε ότι τους χιλιάδες αυτούς πυραύλους κατάφερε να κατασκευάσει μυστικά, στη συνέχεια να τους αποκρύψει, να τους διασπείρει και να τους καμουφλάρει σε εκατοντάδες σημεία εκτόξευσης ώστε οι πύραυλοι και το στρατιωτικό προσωπικό εκτόξευσης να καταστούν απρόσβλητοι από τα πλήγματα ακριβείας των κατασκοπευτικών και βομβαρδιστικών τελευταίας γενιάς αεροσκαφών F-15, F-16 και των αόρατων F-35 τής Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, και ότι για όλα αυτά τα προφανή που γνώριζε και ο τελευταίος πιτσιρικάς που πετάει πέτρες με σφεντόνες στους ισραηλινούς στη Γάζα, ότι η Μοσάντ δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα, εκλαμβάνεται ως αληθές μιας (ακόμη) σουρεάλ πραγματικότητας από τους οκταπλά μόνον εμβολιασμένους συμπολίτες μας.




ARVE

 

 

περι Γαζας

ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΩ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Carlos Latuff για τη θηριωδία στη Γάζα

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ