Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Sillalitirio ston palama gia tis plimyres-Den to edeixe kanena kanali
Συλλαλητήριο στον Παλαμά για τις πλημμύρες –Δεν το έδειξε κανένα κανάλι…..

Συλλαλητήριο στον Παλαμά για τις πλημμύρες –Δεν το έδειξε κανένα κανάλι…..

Την Κυριακή (01/10), οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την κωλυσιεργία της Πολιτείας στη διαχείριση των συνεπειών των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, προειδοποιώντας ότι «δεν χωρά κανένας εφησυχασμός».

Με τα λασπόνερα, την καταστροφή και την απόγνωση εξακολουθούν να «μάχονται» οι κάτοικοι στη Μαγνησία, τη Λάρισα και την Καρδίτσα, 21 ημέρες μετά τα σφοδρά πλημμυρικά φαινόμενα, που άλλαξαν τον χάρτη στον Θεσσαλικό κάμπο. Σε αρκετές περιοχές, οι κάτοικοι ζουν χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ, σε συνοικίες του Βόλου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
 
Την Κυριακή (01/10), στον Παλαμά Καρδίτσας, άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγεί από τα «κύματα» κακοκαιρίας διοργάνωσαν συλλαλητήριο, ζητώντας καταγραφή των ζημιών και τη χορήγηση έκτακτης επιδότησης, το συντομότερο δυνατόν.
ARVE
Οι κάτοικοι ζήτησαν παράλληλα:
 
Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και καταστροφών σε οικίες, υποδομές, καταστήματα, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο κ.ά. και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια.
Στα αιτήματα ήταν –μεταξύ άλλων– άμεσα συνεργεία με αρμόδιους επιστήμονες των κρατικών υπηρεσιών να διενεργήσουν αυτοψίες με στόχο τον έλεγχο και τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα, καθώς και την άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανή νέα ισχυρή βροχόπτωση.
Να μαζευτούν τα νεκρά ζώα που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία του λαού, αφού έχουν μετατρέψει το δήμο σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα.
Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Παλαμά, ώστε να καλύψει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.
Να μεριμνήσει ο Δήμος για τη διαμονή όλων των ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, λόγω των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν τα σπίτια.
Να μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι της κατεστραμμένης οικοσκευής που βρίσκονται σε όλα τα χωριά.
Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, ενώ, μίλησε για τραγικά ελλιπής υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.
Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν εκπρόσωποι του Αγροτικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά, του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, της ΕΛΜΕ, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά.

 

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ